kabelovka na PC a notebook

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Fedd
Nováček
Nováček

kabelovka na PC a notebook

Příspěvek od Fedd »

Nevím jestli to tu už nebylo, ale nikde jsem to rozumně napsané nenašel. Mám menší problém. Mohl by mě někdo podrobně poradit, jak propojit kabelovkou (netbox) dvě PC? Na stránkách netboxu je zadaná mac adresa PC a pokud je připojeno jen jedno PC tak se jde na net připojit bez problému s nastavením DHCP.
Teď jsem chtěl, ale ještě připojit notebook přes wifi, aby mohly být oba počítače na netu nezávisle na sobě. (aby nemuselo být PC puštěné a na notebooku šel net). Koupil jsem switch NE EDIMAX EW-7206APg. Jak mám teď nastavit ip adresy, brány ,..., aby šel net jak na PC, který bude připojený kabelem, tak na notebooku přes wifi? Když přepíšu na stránkách netboxu mac adresu pc na mac adresu switche, měl by jsem se pak na net po připojení do switche dostat ne? Nebo je k tomu potřeba router??? Dík za odpovědi.
gameguru
Nováček
Nováček

Re: kabelovka na PC a notebook

Příspěvek od gameguru »

Fedd píše:Nevím jestli to tu už nebylo, ale nikde jsem to rozumně napsané nenašel. Mám menší problém. Mohl by mě někdo podrobně poradit, jak propojit kabelovkou (netbox) dvě PC? Na stránkách netboxu je zadaná mac adresa PC a pokud je připojeno jen jedno PC tak se jde na net připojit bez problému s nastavením DHCP.
Teď jsem chtěl, ale ještě připojit notebook přes wifi, aby mohly být oba počítače na netu nezávisle na sobě. (aby nemuselo být PC puštěné a na notebooku šel net). Koupil jsem switch NE EDIMAX EW-7206APg. Jak mám teď nastavit ip adresy, brány ,..., aby šel net jak na PC, který bude připojený kabelem, tak na notebooku přes wifi? Když přepíšu na stránkách netboxu mac adresu pc na mac adresu switche, měl by jsem se pak na net po připojení do switche dostat ne? Nebo je k tomu potřeba router??? Dík za odpovědi.
Je potřeba router.
GG
Fedd
Nováček
Nováček

Re: kabelovka na PC a notebook

Příspěvek od Fedd »

A který je dobrý a zároveň nějaký levný?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“