PC se samo zapíná a vypíná v intervalech 5s

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Pabos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

PC se samo zapíná a vypíná v intervalech 5s

Příspěvek od Pabos »

Zdravim vsechny...
Prave jsem dostavel tatovi novy pocitac a deje se mi nasledujici problem... Kdyz pocitac zapnu, tak běží cca 5 sec a potom se vypne... Mohli byste říct "tak to máš zamáčklý tlačítko on/off", mno jo, jenomze ono se za 5s (zhruba) zase zapne, a pak zase vypne a takhle porad dokola dokud nevytahnu napajeni... Jinak ta sestava je nasledujici: Asus P5K deska, MSI 8600GT 256MB grafika, Intel C2D E6750, ramky Corsair DIMM 2x1GB dual channel 800Mhz a zdroj... mno, tam bude mozna cast problemu... Kdyz jsem totiz poprve zapojil zdroj a pokusil se to zapnout tak ten zdroj... jaksi... vybouchnul... Byl to eurocase a navic 2 roky stary a jeste k tomu bych rek ze slabsi, nez bylo potreba (u eurocasu vetsinou to cislo s W na konci nic neznamena)... Ja ho varoval at tam nedava eurocase, ale nekterym lidem zkratka neporadite... Kazdopadne po tomhle efektivnim zazitku jsem tam pripojil svuj 500W Fortron a tim zaclo to samovolne zapinani/vypinani... Nemate nekdo poneti, cim by to mohlo byt? Ja uz zkousel vsechno vypojit a vyndat a nechat tam jen grafiku, zdroj, ramky a procesor ale stejne to dela... Diky moc za rady
Naposledy upravil(a) Pabos dne ned 21. říj 2007, 16:33, celkem upraveno 1 x.
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Reset cmosu jsi zkoušel? Jinak je možné že si odpalil desku.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Zkus pro začátek jen jeden paměťový modul (postupně vyzkoušet oba), nebo úplně jine RAMky.
Jinak, nemohl ten starý zdroj, než vybuchl, odpálit taky desku???
Pabos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pabos »

Nezkousel, zkusim... ale jak bych mohl odpalit desku? Vse jsem zapojil spravne... Nebyla tam jina moznost zapojeni... Jinak kdybych teda odpalil desku, tak mi ji myslite vyreklamuji?
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Když jim nebudeš bezelstně říkat, že jsi to připojil na blbej zdroj, pak to uhádáš....
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Pro vylouceni moznych problemu bych to zkusil jeste "na stole", je mozny ze se nekde neco zkratuje.
Alekss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alekss »

Tak ja uz bych toho radis moc nezkousel, aby se krome desky neodbachly i dalsi komponenty, spis bych vymontoval desku a zkusil vyreklamovat. Pak se modlit, aby vsecko ostatni prezilo...
PC1: CoreDuo T7200, 2GB, 7600GS, Audigy, Seagate 250GB, Nec 3500A, Eizo L568, Seasonic 330W
PC2: Pentium M 1.6GHz, 1GB, 6200 AGP, SB128, Seagate 80GB, Toshiba SD-M1612, Fortron 350W
PC3: Dell Latitude D505, Celeron M 1.5GHz
Pabos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pabos »

nejdriv vyzkousim komponentu po komponente u sebe v pocitaci, abych vyeliminoval vsechny moznosti a mel jistotu ze je to deskou... a taky abych zjistil jestli se zrusila jen deska... kazdopadne neni tu nejaka moznost, ze se deska nezrusila? v tom zdroji doslo ke zkratu, ted jsem ho pripojil do elektriny (k pocitaci uz jsem ho nepripojoval samozrejme) a vyhodilo to pojistky v celym byte, takze je docela dobra moznost, ze se do desky zadny proud nedostal... nenapada nekoho neco? Kazdopadne dekuju vsem moc za rady... hned jak to vsechno ozkousim tak napisu :)
Alekss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alekss »

Obavam se, ze deska uz to ma za sebou, to periodicke vypinani bych videl jako zkrat na desce... Ale s reklamaci by nemel byt problem, pokud tam na ni nekde neni nejaky praskly, vyhorely nebo vybouchly chip.
PC1: CoreDuo T7200, 2GB, 7600GS, Audigy, Seagate 250GB, Nec 3500A, Eizo L568, Seasonic 330W
PC2: Pentium M 1.6GHz, 1GB, 6200 AGP, SB128, Seagate 80GB, Toshiba SD-M1612, Fortron 350W
PC3: Dell Latitude D505, Celeron M 1.5GHz
Pabos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pabos »

Ok, taaakze... stala se takova zajimava vec... Zkusil jsem tatovu grafiku (8600GT a byla v ty desce kdyz bouchnul ten zdroj) ve svym pocitaci a co se nestalo... pocitac se zacal zapinat a vypinat v intervalech 5s jako ten tatuv... dalsi krok by samozrejme byl vyzkouset moji grafiku v tatovy desce, jenze tady si prave nejsem jist, jestli to mam delat, protoze jestli je odpalena deska a odpalila i tu grafiku, tak kdyz tam dam svoji, tak odpali i tu moji... tak se chci zeptat, jestli si myslite ze je to bezpecny tohleto zkouset nebo ne? Diky za odpoved...

-Pabos-
Pabos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pabos »

Ok... takze jsem zresetoval CMOS a naskocilo to... nedaval jsem tomu skoro zadnou sanci na uspech, proto jsem nejdriv zkousel vsechny ostatni moznosti... Kazdopadne uz to facha :), tak dekuju mockrat vsem za rady 8-)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“