-!- Radeon X1950 GT/PRO - problémy a jejich řešení #2 -!-
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- n2o
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Palit x1950pro a HDTV out
Zdravím, může mi někdo poradit jak mám zprovoznit na této kartě HDTV out? http://www.palit.biz/en/products/ati_pc ... Super.html
Mám TV co podporuje HD 720p a nativní rozlišení 1366x760. DVI mám na monitor, analog použít nechci (obraz bliká, asi špatnej kabel) a TV OUT jsem zprovoznil, ale obraz na TV je naprosto hnusnej a zobrazuje se pouze výřez a podle kurzoru myši se pak obraz pohybuje...
Ovladače OMEGA (nesnáším CCC!!!) poslední verze, ale ani s Catalystama to nešlo.
Poraďte prosím.
Mám TV co podporuje HD 720p a nativní rozlišení 1366x760. DVI mám na monitor, analog použít nechci (obraz bliká, asi špatnej kabel) a TV OUT jsem zprovoznil, ale obraz na TV je naprosto hnusnej a zobrazuje se pouze výřez a podle kurzoru myši se pak obraz pohybuje...
Ovladače OMEGA (nesnáším CCC!!!) poslední verze, ale ani s Catalystama to nešlo.
Poraďte prosím.
PC: MB: ASUS ROG STRIX B550-F GAMING CPU: AMD Ryzen 5600X + Arctic Liquid Freezer II 280 RAM: Corsair Vengeance RGB PRO 32GB (4x8GB) DDR4 3200 CL16 GK: ASUS Dual RTX 3070 08G HDD: 2x SAMSUNG 970 EVO 1TB + Samsung 870 QVO 2TB PSU: Corsair RM1000x 1000W LCD: MSI Optix MAG342CQR Mouse & Key.: Logitech G Pro Wireless + ASUS ROG STRIX SCOPE RX Case: NZXT H510 ELITE White Sound: Logitech G733 Wireless Headset
NAS: Synology DS218J - 2x Seagate Barracuda 4TB
Audio: CustomWorks DAC 1 USB + HYPA 1 Full + HYPA 17 + VMAudio VMA-I µ
- Gerimo
- Mírně pokročilý
neco jako toto by nepomohlo?
http://www.xcomputer.cz/redukce-dvi-hdm ... d79466.htm
//Tak podle toho linku co jsi poslal:
to vypada, ze tam mas na to redukci...
Problem bych ja hledal prave v redukci, nez v softwaru... Co ma za vystupy ta TV?
http://www.xcomputer.cz/redukce-dvi-hdm ... d79466.htm
//Tak podle toho linku co jsi poslal:
Kód: Vybrat vše
TV out: S-video out or AV out or HDTV out
Problem bych ja hledal prave v redukci, nez v softwaru... Co ma za vystupy ta TV?
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
- n2o
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem včera večer zkoušel následující:
TV-OUT na GK, S-Video -> S-Video vstup na TV = hnusný obraz, max rozlišení 800x600
TV-OUT na GK, redukce dodávaná ke GK 3x cinch RGB -> RGP komponentní vsup na TV = obraz mnohem lepší, ale pořád to není ono, rozlišení nastaveno 720p, avšak běželo to nativně s monitorem 1280x1024 (obraz na TV deformovaný)
VGA na GK -> VGA vstup na TV = krásný obraz v rozlišení TV (1366x760). Při použití 5m kabelu je nějaké rušení, obraz bliká. Při použití 1,5m kablu je obraz stálý a krásný.
DVI na GK -> HDMI vstup na TV = nezkoušeno, nemám redukci ani kabel. Avšak ani nechci, protože spojení VGA+LCD monitor je naprostej hnus...
Jinak TV je http://www.kasa.cz/audio-video-technika ... s-50c96hd/
Závěr:
1. seženu kvalitní VGA kabel
2. seženu novu GK co ma 2x DVI výstup
TV-OUT na GK, S-Video -> S-Video vstup na TV = hnusný obraz, max rozlišení 800x600
TV-OUT na GK, redukce dodávaná ke GK 3x cinch RGB -> RGP komponentní vsup na TV = obraz mnohem lepší, ale pořád to není ono, rozlišení nastaveno 720p, avšak běželo to nativně s monitorem 1280x1024 (obraz na TV deformovaný)
VGA na GK -> VGA vstup na TV = krásný obraz v rozlišení TV (1366x760). Při použití 5m kabelu je nějaké rušení, obraz bliká. Při použití 1,5m kablu je obraz stálý a krásný.
DVI na GK -> HDMI vstup na TV = nezkoušeno, nemám redukci ani kabel. Avšak ani nechci, protože spojení VGA+LCD monitor je naprostej hnus...
Jinak TV je http://www.kasa.cz/audio-video-technika ... s-50c96hd/
Závěr:
1. seženu kvalitní VGA kabel
2. seženu novu GK co ma 2x DVI výstup
PC: MB: ASUS ROG STRIX B550-F GAMING CPU: AMD Ryzen 5600X + Arctic Liquid Freezer II 280 RAM: Corsair Vengeance RGB PRO 32GB (4x8GB) DDR4 3200 CL16 GK: ASUS Dual RTX 3070 08G HDD: 2x SAMSUNG 970 EVO 1TB + Samsung 870 QVO 2TB PSU: Corsair RM1000x 1000W LCD: MSI Optix MAG342CQR Mouse & Key.: Logitech G Pro Wireless + ASUS ROG STRIX SCOPE RX Case: NZXT H510 ELITE White Sound: Logitech G733 Wireless Headset
- Franta33
- Nováček
-
- Gerimo
- Mírně pokročilý
Zkus ATi Tray Tools. Tam to nekde je.. staci si pohrat.Franta33 píše:Dobrý den
Chci se zeprat, mám ATI x1950Pro 512MB AGP a potřeboval bych vědět
, kde a v jakém nástroji se dá změnit teplota při které GK snižuje výkon-padá z náročných 3d aplikací do windowsů.
Děkuji
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
- Franta33
- Nováček
-
No, právě, ale já to tam nikde nemůžu najít, asi jsem slepej.Gerimo píše:Zkus ATi Tray Tools. Tam to nekde je.. staci si pohrat.Franta33 píše:Dobrý den
, kde a v jakém nástroji se dá změnit teplota při které GK snižuje výkon-padá z náročných 3d aplikací do windowsů.
Děkuji
- Gerimo
- Mírně pokročilý
- Franta33
- Nováček
-
- AXB
- Začátečník
-
- Franta33
- Nováček
-
- Jirry
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
hmm tak to nepomohlo...AXB píše:Třeba to bude ono: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=103283Jirry píše:lidi nevite nekdo co s tim???:-(
edit: a nemohlo by to byt treba redukci analogoveho monitoru na digitalni vystup??nemam totiz LCD ale stary CRT NOKIA 445ZA a je to repas..
Naposledy upravil(a) Jirry dne pát 26. říj 2007, 23:50, celkem upraveno 2 x.
- Gerimo
- Mírně pokročilý
- Jirry
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ja pouzivam Ati tray tool a normalne si ulozis jeden profil pro 3D a druhy profil pro 2D,mam to pekne nastavene i s regulaci vetraku a jde to perfektne..pak v hardware->auto pretaktovani jen zakliknes aktivovat auto 2D/3D pretaktovani a nactes si tam ty profily pro 3D a pak pro 2D..je to super utilitka!!Franta33 píše:Právě, že jsem zkusil Ati tt i Riva Tuner a nikde jsem to nenašel.
- Franta33
- Nováček
-
- Jirry
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
to Franta33:nad tvym prispevkem jsem ti to presne popsal jak si udelas abys jel v 3D na takovych taktech a v 2D na takovych!!!!Franta33 píše:ale já nemyslí nastavování větráku, já myslím teplotu, kdy ta karta sníží výkon vypadne z 3d aplikace, aby se nepoškodila, já si myslím, že tam mám nastaveno něco kolem 70-75 stupnů.
Dík F
- fanik
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
jenže on myslí naprosto něco jiného... tzv. překonání tepelné bariery a sešup =)
2franta - v případě že by jsi chtěl jakoby zvednout (třeba na 100) to tam prostě nezměníš, jediné co můžeš udělat je například to že ti chladič po překroení teploty např. 55° C už pojede na 100% aby jsi se k té kritické hranici nedostal
2franta - v případě že by jsi chtěl jakoby zvednout (třeba na 100) to tam prostě nezměníš, jediné co můžeš udělat je například to že ti chladič po překroení teploty např. 55° C už pojede na 100% aby jsi se k té kritické hranici nedostal
- Jirry
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
fanik píše:jenže on myslí naprosto něco jiného... tzv. překonání tepelné bariery a sešup =)
2fanik:bavime se o snizeni vykonu v 2D respektive snizeni vykonu oproti 3D aby nejela karta v 2Dzbytecne porad na max a tim padem taky v 2D pujdou teploty dolu..tak co se ti nezda na tom co jsem napsal??Franta33 píše:ale já nemyslí nastavování větráku, já myslím teplotu, kdy ta karta sníží výkon vypadne z 3d aplikace
- Grunt
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Já u svoji, v přetaktovaném stavu,mám maximum po několika hodinách hraní 53,75°CFlegy píše:nechapu nejak ty vase teploty. pri nekolika hodinovem hrani me teplota nepresahla 57°C . a jestli ste tak rekneme mene inteligentni, ze ji takle namahate,potom se nedivte az vam odejdou nejaky pipky
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
- fanik
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
ne, nebavíme... vizJirry píše: 2fanik:bavime se o snizeni vykonu v 2D respektive snizeni vykonu oproti 3D aby nejela karta v 2Dzbytecne porad na max a tim padem taky v 2D pujdou teploty dolu..tak co se ti nezda na tom co jsem napsal??
Franta33 píše:Dobrý den
Děkuji
- Jirry
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
jo tak to sry..necetl jsem to cele od zacatku...a btw nevi nekdo reseni na muj problem?tim ze jsem vypl wmv akcelaraci to nepomohlo,akorad nevim jak je to mozne uz jede celkem normal i video z intertnetu nebo tv live..jede to tak jak filmy,ale porad tam jsou videt takovi ti dusi...hlavne kdyz je film napr ve tme,jakoze cerne pozadi..muze to byt zpusobeno tou redukci analogoveho na digitalni?mam totiz jeste stare CRTcko,tak to muze byt mozna i tim..akorat je divne,ze se to projevuje pouze u filmu..fanik píše:ne, nebavíme... vizJirry píše: 2fanik:bavime se o snizeni vykonu v 2D respektive snizeni vykonu oproti 3D aby nejela karta v 2Dzbytecne porad na max a tim padem taky v 2D pujdou teploty dolu..tak co se ti nezda na tom co jsem napsal??Franta33 píše:Dobrý den
Děkuji