Prosím o radu, jaky digitalni fotak?
- raidis
- Nováček
Prosím o radu, jaky digitalni fotak?
Zdravim vsechny,
pevne verim, ze toto tema zde bylo reseno nekolikrat apod. Predem se omlouvam pokud toto tema tady nekde je, koukal jsem po tutilni strane, ale bohuzel jsem nic zajimaveho(pro me) nenasel. Pokud tedy tento topic bude smazan plne respektuju(nebo lock). Ale k veci,
rad bych poprosil vsechny aby mi poradili, ktery "digital" si mam koupit, nejsem narocny, ale mam rad kvalitu. Fotky budu fotit pouze na dovolenych, nejake pracovni(skrine), zadnna priroda apod.. tudiz bych chtel neco co vydrzi cestu, nejake to horko, zimu(hory-lyze). Uz me nebavi chodit a platit jak blbci do fotolabu apod.. V tech pixelech a mega pixelech se nevyznam.
Predem dekuji vsem, nevim kam se obratit, protoze nikdo mi neni schopny objektivne poradit.
P.S. Taky bych rad vedel, jakou kartu si mam koupit(pametovou).
EDIT: cena idealne do 4 500,-
Mejte se a dekuji vsem
pevne verim, ze toto tema zde bylo reseno nekolikrat apod. Predem se omlouvam pokud toto tema tady nekde je, koukal jsem po tutilni strane, ale bohuzel jsem nic zajimaveho(pro me) nenasel. Pokud tedy tento topic bude smazan plne respektuju(nebo lock). Ale k veci,
rad bych poprosil vsechny aby mi poradili, ktery "digital" si mam koupit, nejsem narocny, ale mam rad kvalitu. Fotky budu fotit pouze na dovolenych, nejake pracovni(skrine), zadnna priroda apod.. tudiz bych chtel neco co vydrzi cestu, nejake to horko, zimu(hory-lyze). Uz me nebavi chodit a platit jak blbci do fotolabu apod.. V tech pixelech a mega pixelech se nevyznam.
Predem dekuji vsem, nevim kam se obratit, protoze nikdo mi neni schopny objektivne poradit.
P.S. Taky bych rad vedel, jakou kartu si mam koupit(pametovou).
EDIT: cena idealne do 4 500,-
Mejte se a dekuji vsem
- crashPC
- Mírně pokročilý
Tak začnu:
Na zimu není připraven žádný fotoaparát v téhle ceně. Fotoaparáty, ač na to nejsou připraveny se ale do zimy berou, a když se s nima dobře zachází, tak jí v pohodě vydržej. Jako nejlevnějšího kvalitního zástupce s kovovým tělem bych bral toto:
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00023881
dnes je situace u kompaktních fotoaparátů docela paradoxní, a čím méně megapixelů. tím lépe z jistého důvodu - kvalita fotek a šum...
v rámci dražších mašinek mě pak napadá Sony DSC-W80
Na zimu není připraven žádný fotoaparát v téhle ceně. Fotoaparáty, ač na to nejsou připraveny se ale do zimy berou, a když se s nima dobře zachází, tak jí v pohodě vydržej. Jako nejlevnějšího kvalitního zástupce s kovovým tělem bych bral toto:
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00023881
dnes je situace u kompaktních fotoaparátů docela paradoxní, a čím méně megapixelů. tím lépe z jistého důvodu - kvalita fotek a šum...
v rámci dražších mašinek mě pak napadá Sony DSC-W80
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- myom
- Středně pokročilý
crashPC: sry, ale tady jejedno jestli to je kovove "telo" nebo plast... optika se ti zamlzi vzdycky.
ja jsem porizoval kompakt olympus fe-2xx a jsou to dobre kompakty. cena se pohybuje kolem tech 4-4,5k. hlavne maji perfektni optiku, dobre se drzi, jednoduche ovladani a jsou v cestine.
ja jsem porizoval kompakt olympus fe-2xx a jsou to dobre kompakty. cena se pohybuje kolem tech 4-4,5k. hlavne maji perfektni optiku, dobre se drzi, jednoduche ovladani a jsou v cestine.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- crashPC
- Mírně pokročilý
myom: tazatel bude fotit dovolené, pracovně, lyže.... tam jde o mechanickou odolnost aparátu. zamlží se mu to tak nebo tak když to dlouho nechá v zimě...
- myom
- Středně pokročilý
to vyznelo, ze tim narazis na tu zimu...
kazdopadne bych si s plastovym telem nedelal starosti, k temhle vecem se tak jako tak musi clovek chovat patricne a kdyz se koupi nejaka brasnicka, tak se s nim nic nestane.
kazdopadne bych si s plastovym telem nedelal starosti, k temhle vecem se tak jako tak musi clovek chovat patricne a kdyz se koupi nejaka brasnicka, tak se s nim nic nestane.
- crashPC
- Mírně pokročilý
- Vodnik
- Začátečník
-
- crashPC
- Mírně pokročilý
- Sinpa
- Mírně pokročilý
AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum
- crashPC
- Mírně pokročilý
- NobodyLovesMe
- Začátečník
- Fireboy
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
-
Megafoto je v pohode ... a je to ceskonemecky obchod ... uz jsem toho pres ne nakoupil furu a vzdycky maxispokojenost ... jinak pridavam se Canon Canon Canon ... co se tyce karty je to fakticky jedno jaka znacka, ale bral bych neco kolem 2GB
- Sinpa
- Mírně pokročilý
pro Crashe:
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00076131
http://www.obchudecek.cz/?kcis=V12750
http://www.aaafoto.cz/detail/canon/powe ... rshot-a560
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00076131
http://www.obchudecek.cz/?kcis=V12750
http://www.aaafoto.cz/detail/canon/powe ... rshot-a560
AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum
- phz^
- Žlutá karta Bazar
-
- Kontaktovat uživatele:
- crashPC
- Mírně pokročilý
Nobody: ano, každého názor... až s tim někde při práci o něco flákne
Sinpa: Jeden obchod opravdu nemůže mít nejlevnější všechno. Dají se sehnat samozřejmě levněji. To já jen uvádím obchod který znám, je stopro spolehlivý, a má plnou záruku.
Sinpa: Jeden obchod opravdu nemůže mít nejlevnější všechno. Dají se sehnat samozřejmě levněji. To já jen uvádím obchod který znám, je stopro spolehlivý, a má plnou záruku.
- seamore
- Nováček
-
- mates_
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- crashPC
- Mírně pokročilý
- mates_
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- crashPC
- Mírně pokročilý
ne, ty novější nabídnou navíc jen trochu šumu a IS. to mi zas tak moc nepomůže zvlášť když to má jen 4x zoom kterej na mejdlovou krabičku stačí v poho... na pořádný focení mam 400D....