2 lide na 1 PC, administrace uctu

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
jonathanio
Nováček
Nováček

2 lide na 1 PC, administrace uctu

Příspěvek od jonathanio »

Bydlim s kamaradem a protoze pocitac mam jen ja, tak jsme se domluvili, ze budem net platit na pul a ja mu dovolim ho pouzivat. Dneska jsem ho pristihl jak se mi prehrabuje v mych slozkach a tak jsem vytvoril dva ucty. Jeden pro sebe jako admin a pro nej s omezenymi pravy. Chci aby se z nej dostal jen na internet a nic vic. Nevim ale, jak mam udelat to, aby nevidel soubory a disky, ktere mu nepovolim.
Ve vysledku bych chtel, aby to vypadalo tak, ze se prihlasi a jedine co bude moci delat je vyuzivani internetu. Vsechny ostatni veci jen s mojim souhlasem. Snad jsem se vyjadril srozumitelne. Diky za pomoc.
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

ovladaci panely - nastroje pro spravu - mistni zasady zabezpeceni - mistni zasady - prirazeni uziv. prav

dale
ovladaci panely - nastroje pro spravu - sprava pc - mistni uzivatele a skupiny

tam se podivas a nastavis prava
lord_sef
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lord_sef »

presne tak
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

taky si zkontroluj, jestli máš pro účet "administrator" nastavený heslo. při instalaci se tenhle krok většinou přeskakuje takže pak je pc naprosto volně přístupný komukoliv.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

nebo vynikající free utilitka lockbox :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“