//ja osobne jsem pro dobrou hratelnost i pres slabou/starou grafiku
Wuuduu píše:Si si isty tym co tvrdis?Alekss píše:Hezky flameNevim jak vy, panove, ale ja jsem mel v maloktere (lepeji receno v zadne) hre cas kochat se texturama a zkoumat jestli ma pavoucek osm nohou a jestli jsou chlupate, nebo jestli jsou na strome jednotlive listy... Hra musi mit stavu a spad, to si pak ani nejake chybky koure nevsimnete... Kdy na to konecne ti vyvojari prijdou...
OK - otestuj sa: na ZX Spectrum existuje velmi vela spickovych hier, skus si ich zahrat bez toho, aby sis vsimol, ze grafika je ina... klames sam seba. Na grafike zalezi uplne rovnako, ako na hratelnosti. Hra, ktora to vybalancuje je super, hra so zlou grafikou vacsinou nema sancu a opacne, ked je cela hra len o grafike je to to iste - prepadak.
Ssnake píše:tak to bych netvrdil, kazdy den vidim hrat lidi stare pecky (tycoony, fallout, diablo, warcraft a to jsou jeste porad ty z tech novejsich) a netvrdil bych ze grafika je to co lidi u tech her drzi...Wuuduu píše:klames sam seba. Na grafike zalezi uplne rovnako, ako na hratelnosti. Hra, ktora to vybalancuje je super, hra so zlou grafikou vacsinou nema sancu a opacne, ked je cela hra len o grafike je to to iste - prepadak.
vem si doom, fear, stalker, quake - grafika pekna ale lidi si to zahrajou ve vetsine pripadu jednou a konec...a kdo dohral diablo II (i pres male rozliseni a ponekud "divny" engine) vic nez 1x? vic nez 5x? vic nez 10x?
Wuuduu píše:Tycoon, Fallout, Diablo a Warcraft - vsetky tieto hry boli v case svojej slavy spickove aj graficky aj zvukovo. A na moznosti vtedajsich PC su stale super. Napr. si pametam, ako som Tycoona nemohol pustit v HiRes rezime, pretoze moja grafika to ani napriek podpore VESA rezimu nedovolovala, ale bavil ma aj na "slabsej" VGA grafike.Ssnake píše:tak to bych netvrdil, kazdy den vidim hrat lidi stare pecky (tycoony, fallout, diablo, warcraft a to jsou jeste porad ty z tech novejsich) a netvrdil bych ze grafika je to co lidi u tech her drzi...
vem si doom, fear, stalker, quake - grafika pekna ale lidi si to zahrajou ve vetsine pripadu jednou a konec...a kdo dohral diablo II (i pres male rozliseni a ponekud "divny" engine) vic nez 1x? vic nez 5x? vic nez 10x?
A nemozes predsa porovnavat opakovanu hratelnost Dooma s Tycoonom - kde prave Tycoon je stavany na dlhe a aj opakovane zahratie - vzdy je level design iny. Doom je stale rovnaky a po case ho mozes hrat zo zatvorenymi ocami.
Aj z tychto starych hier je kopa tych, co boli super, ale nemali peknu grafiku - teraz o nich nikto ani nevie.
dolezite je co som uz pisal:
VYBALANCOVANIE (hratelnost+napad+grafika+zvuk) - taketo hry su uspesne.
Toto je klasicka TEORETICKA PRAVDA. Ano, mas pravdu, rozumiem ti a suhlasim, ale... Ak je to, ako hovoris, odporucim ti zopar VELMI DOBRYCH hier na ZX Spectrum, hratelnost bude zarucene spickova, zabava extremna... ale mna zaujima, ci budes schopny ich hrat, kedze graficky su dnes extremne slabe. Myslim, ze sa nebudes tak zabavat, ako si myslis.Alekss píše:Pro me a snad nejsem sam, je u hry nejdulezitejsi, aby me chytla a ne jakou ma grafiku.
napr. jeden znamu vrazi do zx a podobnych starych konzoli dost penez, za ktere by urcite mohl mit nove pc s novymi hrami...
fallout, diablo a tycooni sice meli na svou dobu dobrou grafiku, ale ted uz je to "stare" - pro srovnani : doom III mel taky super grafiku v dobe vydani ale s prichodem novych her uz proste vypadl z tak velke oblibenosti.
nastupci diabla : sacred, titans quest, dungeon siege 1/2 - lepsi grafika, lepsi moznosti, hratelnost dobra - a taky uz nevidim ze by to nekdo z okoli dale hral, proste ve srovnani hratelnost/grafika v porovnani s diablem i pres lepsi grafiku nemaji sanci...(tim nechci rict ze to jsou snad spatne hry)
po falloutu prisel fallout tactics a ten taky pres lepsi grafiku moc uspechu neslavil (v porovnani s F1 a 2)
starcraft : plno novejsich graficky lepsich her taky nemely sanci ho poslat do duchodu...
dalsi priklad : NFS. NFS5 porad neni prekonany (u mnoha lidi) ani desatym dilem (s grafikou mnohem mnohem modernejsi)
prehistorik2 : muj osobni favorit, hratelnost super, grafika kostickovana (no a co?) - zas na druhou stranu, na tenhle typ her se pomalu pozapomina, co neni 3d jako by nebylo...takze nastupci tak na freeware scene (jo a malem bych zapomel na maria

je razen mezi nejlepsi, protoze je nejrealistictejsi, pokud vim zaucovali se na nem i budouci strojvedouci, v porovnani s novejsimi produkty typu MSTS nebo TRAINZ nic noveho nenabizeji, zase je to odklon od reality k lepsi grafice.
.