SODIMM pamet

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Zavos
Nováček
Nováček

SODIMM pamet

Příspěvek od Zavos »

Potreboval bych vedet jestli muzukoupit ramky s frekvenci 533Mhz do NB s max. frekvenci 100MHz, ale ty jsou daleko drazsi nez 533Mhz, zajimalo by me kdyz koupim 533Mhz jestli mi pujdou, i kdyby pracovali jenom na 100Mhz. Jenda se o pamet do notebooku Asus L7200.
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

Mám dojem že se RAMky dokážou přizpůsobit a měly by jet v pohodě i na nižšim kmitočtu :wink:
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Re: SODIMM pamet

Příspěvek od faugusztin »

Zavos píše:Potreboval bych vedet jestli muzukoupit ramky s frekvenci 533Mhz do NB s max. frekvenci 100MHz, ale ty jsou daleko drazsi nez 533Mhz, zajimalo by me kdyz koupim 533Mhz jestli mi pujdou, i kdyby pracovali jenom na 100Mhz. Jenda se o pamet do notebooku Asus L7200.
Dufam, ze sa nechystas kupit DDR2 pamate do DDR1 ci nebodaj SDRAM slotu ?

Edit: Idu tam PC100 SDRAM SODIMM... To myslim s DDR2 nerozchodis. Ale mozno sa mylim.
Zavos
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zavos »

TO je blby, ty DDR2 stoji 150Kc a ty spravny ramky pres 800Kc. Asi casem koupim ty DDR2 a vyzkousim je, treba to pojede
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

...já myslel že máš na mysli stejnej typ ramky ale vyšší frekvenci...takhle musíš koupit ten typ, co tam máš, tudíž ty DDR2 ne, jak jsem vypochopil :wink:
martyRE
Nováček
Nováček

Příspěvek od martyRE »

Pokud se jedna o stejny typ pameti s jinou frekvenci, tak to jede. Sam jsem nedavno do nouta, kterej ma cipset co zvladne max 533 MHz daval RAMky na 667 MHz (oboje DDR2) a samosebou to jede. Ovsem pokud chces davat do DDR slotu DDR2 RAMky, tak je tam jaksi nedas. Je to jako u normalniho compu, taky nedas DDR dvojky do slotu pro DDR1.

Navic co jsem koukal, ten tvuj nout je uz celkem starej a jsou tam dokonce SDRAMky, coz tam nenacpes DDR2 tuplem.
Nejkrásnější ze všech tajemství je být géniem a vědět to jen sám.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“