Polofunkční sdílené připojení

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Allkor
Nováček
Nováček

Polofunkční sdílené připojení

Příspěvek od Allkor »

Zdravim, mam tak trochu zvláštní problém.
Mam doma dva notebooky a připojení přes kabel. Tak jsem udělala bezdrátovou síť (ad hoc) a připojení nasdílela. Všechno se tváří, že funguje, internet běží plnou rychlostí (např. stahování je uplně bez problému), ale zádrhel je ten, že otevřu jen nějaké stránky. Konkrétní příklad: otevřu Google, můžu vyhledávat, otevřu czechcomputer... ale už mi nenajede třeba Seznam ani žádná jeho součást a jiné stránky. Jen to tak půl hodiny načítá a pak vyhodí hlášku, že smůla. Prostě něco jde, něco ne.
Nevíte někdo, čim to může být?

Zkoušeli jsme přesně to samé s jiným počítačem, bezdrátovou síť a nasdílet net a všechno fachalo v pohodě. :?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Polofunkční sdílené připojení

Příspěvek od Dzin »

Allkor píše:Zdravim, mam tak trochu zvláštní problém.
Mam doma dva notebooky a připojení přes kabel. Tak jsem udělala bezdrátovou síť (ad hoc) a připojení nasdílela. Všechno se tváří, že funguje, internet běží plnou rychlostí (např. stahování je uplně bez problému), ale zádrhel je ten, že otevřu jen nějaké stránky. Konkrétní příklad: otevřu Google, můžu vyhledávat, otevřu czechcomputer... ale už mi nenajede třeba Seznam ani žádná jeho součást a jiné stránky. Jen to tak půl hodiny načítá a pak vyhodí hlášku, že smůla. Prostě něco jde, něco ne.
Nevíte někdo, čim to může být?

Zkoušeli jsme přesně to samé s jiným počítačem, bezdrátovou síť a nasdílet net a všechno fachalo v pohodě. :?
Otestuj ping, tyhle lagy vypadají na malou odezvu...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Allkor
Nováček
Nováček

Re: Polofunkční sdílené připojení

Příspěvek od Allkor »

Dzin píše:Otestuj ping, tyhle lagy vypadají na malou odezvu...
Hmmm... něco na tom bude, s IP adresou mi to napsalo ztracený 0, s DNS adresou ztracený 4

Ale jak je možný, že s jinym počítačem se stejnou konfigurací to funguje?

No, když se mi nějakym způsobem povede natáhnout sem kabel, tak to bude fachat... budu muset shánět router nebo existuje něco tak jednoduchýho jako rozdvojka na síťovej kabel? :P
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

proč nejdeš teda do routeru? je to velká vyhoda přece, nemusi byt oba NB zapnuty, udělas si wifi sít a budes mit po problémech :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Allkor
Nováček
Nováček

Příspěvek od Allkor »

No protože to stojí peníze a já jsem chudý student :) proto jsem se snažila najít nejdřív jiné řešení. To, že musí být puštěný oba u nás celkem neni problém, proto by se mi něco levnějšího vyplatilo víc. Ale dík za pomoc, nějak to snad pořešim.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“