Na WD 320GB KS 16MB len 130GB?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- trenco
- Nováček

-
Na WD 320GB KS 16MB len 130GB?
Zdravim vas, mam nasledujuci problem:
Uz naformatovany disk na tri oddiely 20 + 60 + 220 GB pricom ten prvy je s nainstalovanym windowsom sa mi neda znovu naformátovat na rovnake oddiely pomocou bootovacieho CD . Vždy mi zobrazi ze mam k dispozici len 130GB a viac nie.
Moja zostava :
Core 2 Duo E6750
2x1 GB A-DATA DDR2 800+
DFI LanParty UT P35 T2R resp. GIGABYTE 965P-DS3
Radeon HD 2900PRO
SATA Western digital 320 GB KS 16MB
DVD-ROM sony
DVD-RW Samsung
Zdroj seasonic S12II 500W
Plus do USB pripojujem modem huawei e220 cez ktory sa pripajam na net.
Hore popisany problem sa deje na obidvoch základných doskach. Skusal som reset BIOSu, skusal som aj samostatne zapojene pamatove moduly , no nic nepomohlo. Skusal som aj v Biose menit napatia na cipsete , na pci-e , aj na pamatiach no nic nepomohlo. Mam pocit ze asi bude poskodena nejak elektronika samotneho disku. Ked je rozdeleny jako bolo popisane vyssie, a uz je tam aj Windows normalne systém nabehne do oken ale ked ich chcem přeinstalovat s formatovanim disku tak uz nemozem vyuzit celu kapacitu disku. Premyslam ze by som kupil novy disk…Co myslite kde by mohla byt chyba? Mohla byt chyba v tom modeme? Pretoze on sposobuje ze kde je on zapojeny tak kompsa spatne chova pri bootovani kde prehliada a kontroluje disky ale aj ked nieje zapojeny v usb tak aj tak mozem formátovat len 130GB . uz som zufaly lebo to riesim viac nez tyzden v kuse každý den..
Budem vdacny za kazdu radu..
Uz naformatovany disk na tri oddiely 20 + 60 + 220 GB pricom ten prvy je s nainstalovanym windowsom sa mi neda znovu naformátovat na rovnake oddiely pomocou bootovacieho CD . Vždy mi zobrazi ze mam k dispozici len 130GB a viac nie.
Moja zostava :
Core 2 Duo E6750
2x1 GB A-DATA DDR2 800+
Radeon HD 2900PRO
DVD-ROM sony
DVD-RW Samsung
Hore popisany problem sa deje na obidvoch základných doskach. Skusal som reset BIOSu, skusal som aj samostatne zapojene pamatove moduly , no nic nepomohlo. Skusal som aj v Biose menit napatia na cipsete , na pci-e , aj na pamatiach no nic nepomohlo. Mam pocit ze asi bude poskodena nejak elektronika samotneho disku. Ked je rozdeleny jako bolo popisane vyssie, a uz je tam aj Windows normalne systém nabehne do oken ale ked ich chcem přeinstalovat s formatovanim disku tak uz nemozem vyuzit celu kapacitu disku. Premyslam ze by som kupil novy disk…Co myslite kde by mohla byt chyba? Mohla byt chyba v tom modeme? Pretoze on sposobuje ze kde je on zapojeny tak kompsa spatne chova pri bootovani kde prehliada a kontroluje disky ale aj ked nieje zapojeny v usb tak aj tak mozem formátovat len 130GB . uz som zufaly lebo to riesim viac nez tyzden v kuse každý den..
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
mas v instalacce Windows XP umisteny SP2?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- trenco
- Nováček

-
ano mam SP2 vo windows
mam nainstalovany SP2 a vsetky oddiely maju NTFS suborovy system
- faugusztin
- Začátečník

-
Re: Na WD 320GB KS 16MB len 130GB?
Tu mas dovod a vysvetlenie :trenco píše:Zdravim vas, mam nasledujuci problem:
Moja zostava :
Core 2 Duo E6750
2x1 GB A-DATA DDR2 800+
Radeon HD 2900PRO
DVD-ROM sony
DVD-RW Samsung
http://www.seagate.com/support/kb/disc/tp/137gb.pdf
- trenco
- Nováček

-
to faugusztin
diki za odkaz , no je tam nieco vysvetlene ale vobec nechapem ako to mne moze pomoct ked ja mam problem s tym ze po nabootovani s Win XP instalacnym CD na ktorom ale mimochodom nieje zabudovany ani SP1 ani SP2 tak mi neponukne viac nez 130GB disku z 300 moznych. Ten navod co je tam popisany by mi pomohol kebyze mi nedetekuje vo windows viac nez 137GB. Lenze mam najnovsiu dosku od DFI tak asi by bios nemal mat problem s diskami vacsimi nez 137GB ked bez problemov som mohol takto formatovat na daleko starsej zakladnej doske DFI NF4 4x infinity. Takze nechapem preco by mal byt windows v neporiadku. Mimochodom ked som vsetko napojil na tuto DFI hned ako som ju kupil tak mi detekla po nabootovani tym istym instalacnym CD tri particie , ktore som popisoval no z nejakeho mne neznameho dovodu a pekne som ich aj naformatoval no ked sa to pokusam urobit druhykrat tak uz mi detekuje len jednu 131GB particiu. Co mam koli tomu kupit novy windows? No to asi nie. Akurat som flashol bios na najnovsi a aj tak to je po starom. skusil som aj disk najumprovat na sata1 ale ani to nepomohlo. Skustene mi niekto este nieco poradit, je to poriadne tvrdy oriesok.
- trenco
- Nováček

-
Problem vyrieseny
Takze problem som vyriesil uplne jednoduchym sposobom. A to takym, ze som cely disk, vsetky jeho particie naformatoval na FAT32 pomocou partition magicu pred opatovnou instalaciou windowsu a potom po nabootovani z instalacneho CD instalator na prvykrat identifikoval vsetky particie, teda kompletne cely disk. Takze nainstalujem windows XP professsional na prvnu particiu a potom tie ostatne pospajam resp. rozdelim partition magicom podla svojej vole a pripadne ich skonvertujem na NTFS podla chuti. 
- kocourleo
- Začátečník

trenco, nechápu čemu zde nerozumíš:
The only current Windows operating systems that natively support the full capacity of ATA drives
larger than 137GB are:
Windows XP Home Service Pack 1 (SP1) or higher
Windows XP Professional SP1 or higher
Windows 2000 Professional SP3 or higher
Windows 2000 Server SP3 or higher
The original Windows XP (RTM or Release to Manufacturing) and previous Windows 2000
Service Packs do not support ATA interface disc drives larger than 137GB.
Píšeš, že máš WinXP bez SP1, což znamená, že NEMÁŠ podporu velkých disků.
Při instalaci WinXP bez SP1 vytvoř partition jen do daného limitu (137GB) a po nainstalování SP2 se koukni sem:
http://www.48bitlba.com/enablebiglba.htm
a povol správu velkých disků. Pak můžeš vytvořit další partition a využít celý disk.
The only current Windows operating systems that natively support the full capacity of ATA drives
larger than 137GB are:
Windows XP Home Service Pack 1 (SP1) or higher
Windows XP Professional SP1 or higher
Windows 2000 Professional SP3 or higher
Windows 2000 Server SP3 or higher
The original Windows XP (RTM or Release to Manufacturing) and previous Windows 2000
Service Packs do not support ATA interface disc drives larger than 137GB.
Píšeš, že máš WinXP bez SP1, což znamená, že NEMÁŠ podporu velkých disků.
Při instalaci WinXP bez SP1 vytvoř partition jen do daného limitu (137GB) a po nainstalování SP2 se koukni sem:
http://www.48bitlba.com/enablebiglba.htm
a povol správu velkých disků. Pak můžeš vytvořit další partition a využít celý disk.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- trenco
- Nováček

-
to kocourleo
kocourleo ja som sa zle vtedy vyjadril, myslel som to tak ze aj ked som skusil windowsacke instalacne CD bez akehokolvek service packu alebo com mam druhe so service pack 2 tak ani jeden ani druhy nebol schopny rozpoznat celu kapacitu disku pokial bol naformatovany ako NTFS. Ale FAT32 to vyriesila a nie take riesenia ze musim este dodatocne dorabat nieco v registroch. Ja som proste chcel najst riesenie take aby som nemusel nic takeho ako s registrami riesit chapes?
- kocourleo
- Začátečník

Jo tak to pak je něco jiného, já jsem pochopil, že ti to dělá instalační CD winxp bez SP. Ještě můžeš zkusit nový BIOS motherboardu, ale když to dělá u dvou desek, tak to asi bude opravdu něco shnilého v disku.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518