-!- Radeon X1900 XT/XTX - problémy a jejich řešení -!-

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Máš přesvícenej monitor, já ty čáry vidim jen když dám brightness na 100 a to ještě dost slabě.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
ViperCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViperCZ »

Lukfi píše:Máš přesvícenej monitor, já ty čáry vidim jen když dám brightness na 100 a to ještě dost slabě.
Monitor mam LCD a nastavenbej je standartne (parametry 2000:1 kontrast,jas 300cd) a dost me tam stvou, nicmene cary tam vidis, tak mi jde o tvuj subjektivni nazor cim to je zpusobeno-nebudu se tim tajit docela by me potesilo kdyby byla ta karta pokazena, protoze doma mam jeste jednu takovou a v pripade ze by mi prodejce poskytl novou kartu tak bych ji mohl vyhodne prodat....
Intel Core2 Quad Q6600 (Thermalright 120 eXtreme+Scythe 120mm 3000rpm); ASUS STRIKER EXTREME ; 4GB Patriot 800MHz 4-4-4-12 2T ; Gainward GTX285 1GB; 400 GB HDD WD S-ATAII; 2x 750 GB SATAII WD ; 600W XILENCE ; Win 7 64bit Ultimate CZ
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Mohly by to bejt vadný paměti. Ale najisto ti to z takovýho tmavýho obrázku neřeknu.
ViperCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViperCZ »

Lukfi píše:Mohly by to bejt vadný paměti. Ale najisto ti to z takovýho tmavýho obrázku neřeknu.
ok-hodim tam memtest a pak sem postnu vysledek
Intel Core2 Quad Q6600 (Thermalright 120 eXtreme+Scythe 120mm 3000rpm); ASUS STRIKER EXTREME ; 4GB Patriot 800MHz 4-4-4-12 2T ; Gainward GTX285 1GB; 400 GB HDD WD S-ATAII; 2x 750 GB SATAII WD ; 600W XILENCE ; Win 7 64bit Ultimate CZ
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

ale né, myslím vadný paměti na kartě
ViperCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViperCZ »

Lukfi píše:ale né, myslím vadný paměti na kartě
jo takhle :)
Mno memtest tem mejm taky neuskodi-takze myslis ze mam zkusit poslat kartu na reklamacku?
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

jak říkám, najisto ti to neřeknu. kdyžtak ji zkus ještě v jiném PC. nebo s otevřenou bočnicí aby měla přísun čerstvýho vzduchu, prostě něco...
ViperCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViperCZ »

Lukfi píše:jak říkám, najisto ti to neřeknu. kdyžtak ji zkus ještě v jiném PC. nebo s otevřenou bočnicí aby měla přísun čerstvýho vzduchu, prostě něco...
Otevrena bocnice (teplota pri zatezi 90°C)

-zde je dalsi screen, snad svetlejsi:

Kód: Vybrat vše

http://img194.imagevenue.com/img.php?image=65723_cary2_123_542lo.JPG
barva tech car se meni podle toho kudy kamera zrovna "prolitavala pred par sec....
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

to je divný...
můžeš zkusit čistej systém nebo alespoň přeinstalovat ovladače grafiky?
ViperCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViperCZ »

Lukfi píše:to je divný...
můžeš zkusit čistej systém nebo alespoň přeinstalovat ovladače grafiky?
Zitra to vemu ke kamosovi a zkusim to-ma ted cisty wokna, takze tam se ukaze, ale ty cary sou pri hrani docela dost neprijemny....
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

abys mu tím nepodělal systém, zejména pokud má nVidii :)
Ctibor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ctibor »

ViperCZ píše:Kolik ma topit pri zatezi cca ATi Sapphire X1900XT s 512MB pameti s retailovym chladicem v dobre vetrane skrini (teplota v mistnosti 21°C,v Case 24°C)-grafika mi pri zatezi topi 95°C a zda se mi to tak trochu moc navic pri hrani crysis se mi pres monitor skacou takovy divny cary-chvilku tam sou a za chvily zase zmizej....Popr je to na reklamaci karty a v jakem pripade muzu odstoupit od smlouvy a pozadovat vraceni penez?

up-karta je NETAKTOVANA....
Podle mě chyba není v kartě ale v Catalystech, teploty mám fpoho a ty čáry mi to dělá taky.
No, jak je vidět, jsem tu zbytečný, protože v současné době celé operaci schopně velí android, který byl stvořen k mytí záchodů...
ViperCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViperCZ »

Ctibor píše:
ViperCZ píše:Kolik ma topit pri zatezi cca ATi Sapphire X1900XT s 512MB pameti s retailovym chladicem v dobre vetrane skrini (teplota v mistnosti 21°C,v Case 24°C)-grafika mi pri zatezi topi 95°C a zda se mi to tak trochu moc navic pri hrani crysis se mi pres monitor skacou takovy divny cary-chvilku tam sou a za chvily zase zmizej....Popr je to na reklamaci karty a v jakem pripade muzu odstoupit od smlouvy a pozadovat vraceni penez?

up-karta je NETAKTOVANA....
Podle mě chyba není v kartě ale v Catalystech, teploty mám fpoho a ty čáry mi to dělá taky.
Jakou mas verzi catalystu?
Ctibor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ctibor »

ViperCZ píše:
Ctibor píše: Podle mě chyba není v kartě ale v Catalystech, teploty mám fpoho a ty čáry mi to dělá taky.
Jakou mas verzi catalystu?
Posledni.
No, jak je vidět, jsem tu zbytečný, protože v současné době celé operaci schopně velí android, který byl stvořen k mytí záchodů...
ViperCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViperCZ »

Ctibor píše:
ViperCZ píše: Jakou mas verzi catalystu?
Posledni.
Mno tak zitra u kamose tu kartu zkusim na starsich ovladacich a pokud to bude delat i u nej tak si myslim ze chyba bude asi v grafarne...Hrou to byt nemuze protoze mi to dela treba i ve FEARU,BF2142 atd...
Ctibor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ctibor »

ViperCZ píše:
Ctibor píše: Posledni.
Mno tak zitra u kamose tu kartu zkusim na starsich ovladacich a pokud to bude delat i u nej tak si myslim ze chyba bude asi v grafarne...Hrou to byt nemuze protoze mi to dela treba i ve FEARU,BF2142 atd...
Nevim no. jsou to takový jakoby pruhledný pruhy, ale když se podivam na nebe tak zmizí. U FEARU ani u BF mi to nedělá, tak nevim.
ViperCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViperCZ »

Tak dnes sem do svyho pocitace dal kamosovu ATi X1900GT a zadnej problem v obraze a po tom co sem napsal do meho Inter. obchodu, tak mi napsaly at jim kartu zaslu na reklamaci, takze tak asi udelam :)
noway
Nováček
Nováček

stejný problém

Příspěvek od noway »

Jéžiš to jsem rád,že jsem na todle narazil.mám Sapphire X1900XTX teplotu mám sice v poho ale mám uplně stejný problém s těma čárama a tak.. a aby toho nebylo málo tak mi začly blbnout textury i u jinych her.. například u Half life epizode 2 se mi klidně stavalo že měla borka z halavy takovu texturu připominajici tyc az ke zdi.. nebo tady toto:

Kód: Vybrat vše

http://nahrajobrazek.cz/view_image/60a662130/shot0004.jpg
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

to je ulítávající polygon a je to způsobeno přehříváním čipu... nemáš náhodou chladič zanešenej prachem? on má docela jemný žebrování...
noway
Nováček
Nováček

Příspěvek od noway »

hej nemám! jako ještě se na to podívám ale s teplotou problémy nemám!jako co sem se dival tak jsem nikdy nezpozoroval vice jak 67 Stupnu,ale v max.zatezi nevim ... a dobre ... a jak todle mam jit reklamovat .. to jim ma rict v obchode .. hrejte tak dlouho dokud vam to nenaskoci ??? nebo co s tim ??? prosim o radu.dekuji
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“