Před pár dny jsem začal hrát Witchera.Nezdály se mi extrémní loadovací časy (třeba 3-4 minuty), tak jsem zkusil HD Tach - někdy ukazoval rychlost v pohodě, jindy totálně rozházenou (graf nahoře u 60MB a pak dole u 5).Taky se mi začaly totálně srát windows - někdy jsem dostal místo jejich bootu hlášku "disk nelze načíst" ,nebo něco v tom smyslu, a když se pak načetly tak prej musely obnovit registry ze zálohy atd...
Tak jsem formátnul, nainstaloval to nejnutnější + Witchera, a hrál (včera a dneska ráno).Load byl rychlej (max do minuty), všechno tak nějak v pohodě.A teď večer si chci zahrát.Hra se zase loaduje 4 minuty, takže zkusím HDTach - tady je link na výsledek - ZDE
Ráno když jsem to zkoušel tak byl ten výsledek úplně super - ani jeden výkyv a ten test byl hned hotovej (teď trvá pěkně dlouho).Tak to nechápu...
Disk je to dva roky starej samsung SP2004C, 200GB SATA2..do teď s ním nebyly problémy.
Každopádně se chci teda zeptat, jestli je to fakt známka toho že mi za chvíli kompletně umře a mám si rychle pozálohovat ta kvanta dat?
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
V HD Tune mám u SMARTu všechno OK, to samý v Everestu. Jinak teďka jsem přišel domu, schválně jsem zas pustil HDTach, a tady je výsledek - http://img509.imageshack.us/my.php?imag ... ivedh7.jpg ,prostě úplně normální. NECHÁPU !
Zkoušel jsem zkopírovat film z jedný partition na druhou (700MB), trvalo to 30 sekund..prostě ten disk si dělá co chce, ale už mu nevěřim...např. včera jsem vypaloval důležitý data, a buffer byl pořád kolem 10 procent a pálilo se to přes půl hodiny.Takže asi objednám novej no..nějaký tipy? : ) Do samsungu se mi už moc nechce : ).
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Paul píše:V HD Tune mám u SMARTu všechno OK, to samý v Everestu. Jinak teďka jsem přišel domu, schválně jsem zas pustil HDTach, a tady je výsledek - http://img509.imageshack.us/my.php?imag ... ivedh7.jpg ,prostě úplně normální. NECHÁPU !
Zkoušel jsem zkopírovat film z jedný partition na druhou (700MB), trvalo to 30 sekund..prostě ten disk si dělá co chce, ale už mu nevěřim...např. včera jsem vypaloval důležitý data, a buffer byl pořád kolem 10 procent a pálilo se to přes půl hodiny.Takže asi objednám novej no..nějaký tipy? : ) Do samsungu se mi už moc nechce : ).
Tip ? Western Digital. Aspon v mojom pripade je 500GB Western Digital (vecer mozem napisat konkretne tipove oznacenia diskov) radovo tichsi ako 400GB Seagate (samozrejme tym myslim zvuky, ked disk pracuje).