Umírá mi disk?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Umírá mi disk?

Příspěvek od Paul »

Před pár dny jsem začal hrát Witchera.Nezdály se mi extrémní loadovací časy (třeba 3-4 minuty), tak jsem zkusil HD Tach - někdy ukazoval rychlost v pohodě, jindy totálně rozházenou (graf nahoře u 60MB a pak dole u 5).Taky se mi začaly totálně srát windows - někdy jsem dostal místo jejich bootu hlášku "disk nelze načíst" ,nebo něco v tom smyslu, a když se pak načetly tak prej musely obnovit registry ze zálohy atd...

Tak jsem formátnul, nainstaloval to nejnutnější + Witchera, a hrál (včera a dneska ráno).Load byl rychlej (max do minuty), všechno tak nějak v pohodě.A teď večer si chci zahrát.Hra se zase loaduje 4 minuty, takže zkusím HDTach - tady je link na výsledek - ZDE

Ráno když jsem to zkoušel tak byl ten výsledek úplně super - ani jeden výkyv a ten test byl hned hotovej (teď trvá pěkně dlouho).Tak to nechápu...
Disk je to dva roky starej samsung SP2004C, 200GB SATA2..do teď s ním nebyly problémy.

Každopádně se chci teda zeptat, jestli je to fakt známka toho že mi za chvíli kompletně umře a mám si rychle pozálohovat ta kvanta dat? :(
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Data určitě okamžitě zálohuj, pust testdisk, utilitu od vyrobce...
Hod sem výpis ze S.M.A.R.T.u.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

V HD Tune mám u SMARTu všechno OK, to samý v Everestu. Jinak teďka jsem přišel domu, schválně jsem zas pustil HDTach, a tady je výsledek - http://img509.imageshack.us/my.php?imag ... ivedh7.jpg ,prostě úplně normální. NECHÁPU !

Zkoušel jsem zkopírovat film z jedný partition na druhou (700MB), trvalo to 30 sekund..prostě ten disk si dělá co chce, ale už mu nevěřim...např. včera jsem vypaloval důležitý data, a buffer byl pořád kolem 10 procent a pálilo se to přes půl hodiny.Takže asi objednám novej no..nějaký tipy? : ) Do samsungu se mi už moc nechce : ).
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Paul píše:V HD Tune mám u SMARTu všechno OK, to samý v Everestu. Jinak teďka jsem přišel domu, schválně jsem zas pustil HDTach, a tady je výsledek - http://img509.imageshack.us/my.php?imag ... ivedh7.jpg ,prostě úplně normální. NECHÁPU !

Zkoušel jsem zkopírovat film z jedný partition na druhou (700MB), trvalo to 30 sekund..prostě ten disk si dělá co chce, ale už mu nevěřim...např. včera jsem vypaloval důležitý data, a buffer byl pořád kolem 10 procent a pálilo se to přes půl hodiny.Takže asi objednám novej no..nějaký tipy? : ) Do samsungu se mi už moc nechce : ).
Tip ? Western Digital. Aspon v mojom pripade je 500GB Western Digital (vecer mozem napisat konkretne tipove oznacenia diskov) radovo tichsi ako 400GB Seagate (samozrejme tym myslim zvuky, ked disk pracuje).
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“