S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Jinak teď jsem zkusil ty vrány a chodí to.Je to sice zbytečný,ale je to prdel,krásně se po zásahu snáží k zemi.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Jackin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jackin »

2 Swat: jakou kombinaci modu ci jednotlive mody se ti u stalkera nejvic libily ? Myslim po strance graficke, hratelnosti a zejmena celkove atmosfery ? Kdyz si to chce clovek projit jeste jednou necim "opeprene", novy zazitek ?
BERTIK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BERTIK »

Děkuji swatowi za pomoc. Ale byla pro mne malá.
Nemohu si s těmi mody poradit. Zkouším všechno, tak jak mi radili, ale vždy mi ta hra padne při nabíhání a vyskočí bug tabulka - XRay Engine
Mám opatchovanou českou orig.verzi patchem 1.0004. Zkoušel jsem veškeré postupy, odinstalovat, nainstalovat, s takovým i makovým patchem a pořád to samé. Tady na fóru jsem se dočetl, že existuje něco jako úprava soubou fsgame.ltx pro to, aby mohly mody fungovat. Rovněž jsem pročítal i stalkerovské jiné stránky (vokr apod.), ale tam to není prolopaticky popsáno.
Taky je v instalaci hry na C:/THQ/stalker..... po opatchování 1.0004 složka MODS, která tam bez patche 1.0004 není. K čemu tam je? Zkoušel jsem mody davat i tam na místo přímo do instalace ale pořád to samé. Zkoušel jsem různé módy - orangemans_stalker_mod apod..
Mohl by tady někdo shrnout vše o MODECH na Stalkera a celkovém postupu ? U Oblivionu to bylo snadné, tam se mody přidavaly pomocí programu. Ale u Stalkra jak ? Děkuji a věřím, že když to tady někdo prolopaticky shrne a vysvětlí, tak udělá službu všem nám, kteří v tomhle tápem :)
Gigabyte P35C-DS3R + Thermalright pasiv ,Intel Core 2 Duo E8200 2.66 - 3,5Ghz,1.3V + COOLer Master GeminII ,socket 775, VGA HIS EXCALIBUR TX HD 3850 512 MB, 4 Gb DDR2 Patriot 800 Mhz ,Latency 5,5,5,12 2xSATA II Raid 0 WD,SB X-Fi XtremeGamer, 500 W KME, 3DMark06 - 11 045 marks no VGA OC, OS WIN XP
BERTIK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BERTIK »

Pátral jsem pátral až se dopátral, že existuje nějaký módtool http://raven.is-a-geek.net/post/. Takže něco podobného jako u Oblivionu jestli se nemýlím. :-D
No a ten zbytek je tam taky http://www.tweakguides.com/
Ale ještě není vyhráno. Nevíte někdo jak editovat fsgame.ltx ? Opravdu by bylo fajn, kdyby to tady někdo zkušenější shrnul :?
Gigabyte P35C-DS3R + Thermalright pasiv ,Intel Core 2 Duo E8200 2.66 - 3,5Ghz,1.3V + COOLer Master GeminII ,socket 775, VGA HIS EXCALIBUR TX HD 3850 512 MB, 4 Gb DDR2 Patriot 800 Mhz ,Latency 5,5,5,12 2xSATA II Raid 0 WD,SB X-Fi XtremeGamer, 500 W KME, 3DMark06 - 11 045 marks no VGA OC, OS WIN XP
Jackin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jackin »

co takhle zkusit v total commanderu klavesu F4 ? nebo notepad ? nebo mas na mysli editaci jednotlivych polozek co ktera znamena ?
BERTIK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BERTIK »

for Jackin for All

Mám na mysli přesně tohle. Tímto se můj problém vyřešil. Všem těm, kteří neví jak na Stalkera a módy:

http://stalker.scorpions.cz/forum/viewt ... 960b227897

UFFF ale byla to fuška to najít :lol:
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

To BERTIK: BERTIKU jdi do gamedata/config a jestli tam máš složku ui tak jí dej celou do prdele.Včera jsem nad tím pátral hodinu,než jsem na to přišel.Kvůli této složce mi taky hra nešla spustit.Po jejím odstranění vše v pořádku.Pokud to nezabere,tak nevím.Jinak do ltx souboru zasahuju pouze do toho,který je ve složce se savy.Do toho druhýho je potřeba sáhnout jen když chceš lepší cákance krve,jinak do něj nelezu.

To Jackin: Napoprvé jsem hru prošel pouze s patchem 1.0004,který ovšem obsahuje float32,což je to vylepšení grafiky a celková optimalizace chodu.Bez něj to prostě nejde,s ním je pohyb daleko uhlazenější.Dále jsem hru prošel s realism módem,což je ale masakr,jestli jsem to četl správně,je u něj zvednuta účinnost všech zbraní o 130%,takže vyprazdňování zásobníků do někoho nehrozí.Jedna,max.dvě rány z pistole,při tomto módu se umírá často,ale při masivní přestřelce,když se to povede,je to neskutečná satisfakce,že to člověk přežil.Ten zvažuju i na druhý zahrání,ale říkám,na to musí být nálada,je to fakt peklo.Na druhou stranu s realism módem nehrozí rambo styl a hra dostane zcela jinou rovinu.Pokud o tom uvažujete,doporučuju při nové hře hrát na obtížnost nováček,ono je to úplně jedno,jak říkám,jedna-dvě rány z bouchačky a pápálálá.Dále tam mám sound mód,ten je NEZBYTNEJ,už zvuk při vytahování zbraně,dalekohledu...čehokoliv,o střelbě nemluvě....to je totální extáze.Momentálně jsem tam narval ten orange mód,kterej se mi zatím jeví jako velmi vyváženej,žádný kraviny jako nosnost půl tuny apod.sound mód je v něm obsaženej,je tam menší hud,větší nabídka u obchodníků,tzn.že třeba exoskeleton je klidně dostupnej u Sidoroviče,jen na něj musíte mít a vůbec mi ten balík přišel pohodlnej,že se tam přetáh a hotovo.Jen jsem dodělal drobný úpravy kvůli cákancům krve na zemi a zdech (taky pěknej mód) a před chvílí přidal sestřelitelný vrány,to je asi vše.Ještě si s tím pohraju,ale ne dlouho,už to chci rozjet......podruhý a opět jinak.Napoprvé jsem si to neskutečně užil,srali jsme u toho s kámošem strachy,já se bál i když jsem se jen díval,jak on paří.Float32 je zcela zásadní,lepší vzhled,uhlazenější chod,co víc si hráč může přát......
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

zdar swate ... co se tyce nosnosti, tak k tem 300 Kg se da pomalu dojit (coz se treba me stalo, necekane, ze :-D)

nejdriive jsem si rikal, ze tonecham, ale pak jsem v podstate nebyl schopny nosit nic jineho nez lekarny a jidlo, coz mi prislo hloupe. navic bylo potreba obcas obleknout jiny oblek a pokud jsem si neco nekde schoval, tak to tam po reloadu jiz nebylo (system spawnovani). Pravda, nekterych beden se to entyka, ale to jsem zprvu nevedel. proto jsem si rikal, ze tedy dobra, trochu to zvednu ... ale, pak jsem zjistil, ze se zbrane zatracene opotrebovavaji, ze je nedostatek nekterych naboju a ze vyhazovat unikatni zbrane, ktere horko tezko najdu se mi sakra nechce.

proste jsem kvuli tomu limitu byl vic v inventari a porad neco zahazoval a prohazoval, az mne to prestalo bavit a limit jsem zvedl tak, aby mne to nijak nezatezovalo. nasledne jsem modnul u unikatu jejich opotrebovavani, co by to bylo vlastne za unikaty, kdyz by se porad rozbijely, ze :-)).

celkem bych byl radeji, kdyby vyvojari udelali tohle trochu jinak. zbrane se prece takhle rychle nenici a hlavne, jak si pamatuju jeste z vojny, po kazdych strelbach se hezky cisti, takze bud doplnit minihru o cisteni zbrani, ktere nicenii zabrani, nebo at se zbrane nenici :-)).

vsak to znas, nekdy je realnost spis k zlosti, nez k prohloubeni zazitku a STALKER neni simulator zivota, ale porad FPS hra s rpg prvky, ovsem i tak je skvela :-).

P.S. taky jsem si tam doplnil potvory a ono to pak bylo vse torchu slozitejsi a narocnejsi na spotrebu streliva, proste bylo dle meho nazoru nutne provest rebalance nekterych parametru.
---
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

J X P: chápu,ale mě zase přijde už moc přitažený sebou tahat třeba víc jak 2 velký zbraně.Vždycky jsem měl samopal,když jsem šel někam do podzemí,opatřil jsem brokovnici apod.Hry tohoto typu mám rád trochu realisticky pojatý.V reálu by člověk tolik věcí nepobral,to by musela bejt krosna jak hovado.Nicméně co chci říct...Všechno,co jsi popsal zcela odbourá realism mód,kterej jsem tu zmínil.Je to opravdu nářez,ale jak jsem psal,má to strašný koule.Taková přestřelka v Agropromu nebo u Hangáru-pro mě herní zážitek,na kterej jen tak nezapomenu,jedna-dvě rány a ležel s čímž ti odpadá poruchovost zbraní,používají se méně.Nepotřebuješ tolik nábojů tzn.nemusíš jich tolik tahat v báglu.Oblek-za celou hru jsem jich vystřídal asi 5,nikdy jsem u sebe netahal další,na co...?Jak říkám,tyhle hry rád hraju trochu "opravdověji",když se třeba nic neděje,tak ani neběhám,prostě si to užívám,když to přeženu,beru tyto hry něco jako interaktivní filmy,proto jsem ho napoprvé šel (s přestávkama) tak dlouho,vlezl jsem všude a za celou hru-když teda pominu celej koncept včetně voblud apod-jsem nezažil nic,co by v reálu nebylo možný a proto mě hra tak dostala.

To all: Zkuste realism mód,pokud jste tak ještě někdo neučinil,mnoho z vás zjistí,že neumíte hrát FPS :lol: (dělám si srandu),ale bejt tenhle mód v CoD tak by hráč neušel ani deset metrů.....Je to vážně tvrdý,ten mód by chtěl nastavit tak,aby hráčova zbraň byla stejně účinná a zbraně protivníků byly řekněme na 2/3 účinnosti zbraní hráče,ale i tak je to vážně vostrý. 8)
pablo1
Začátečník
Začátečník

pomoc

Příspěvek od pablo1 »

poradte kde sa hra uklada/save/.potrebujem reinstal systemu a neviem kde to je.Dikes
Athlon X2 3800 EE/35W/,Biostar T-force 550,4x1gb 800mhz Aeneon CL4,hdd sataII 250gb maxtor+WD 640gb sataII,Enermax liberty 400W,Sapphire 1950pro ultimate.mouse-Logitech G9,multifunkčne zariadenie Canon pixma 520x,Lcd LGW2252TQ-PF
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: pomoc

Příspěvek od Swat »

pablo1 píše:poradte kde sa hra uklada/save/.potrebujem reinstal systemu a neviem kde to je.Dikes
C¨:/Documents and Settings/All Users/Sdílené dokumenty/STALKER-SHOC
BERTIK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BERTIK »

for SWAT:

Swate, prosím Tě, nevíš, jak rozchodit mod k řízení vozidel - transportmod?
Zkoušel jsem vše, ale hra mi padne při nabíhání. S ostatními mody se transportmod nehádá, protože jsem ho zkusil přidat do jen opatchované hry bez jakýchkoliv dalších modu. Docela rád bych tomu přišel na kloub, ale ted už nevím jak dál. Díky za odpověď :wink:
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

BERTIK píše:for SWAT:

Zkoušel jsem vše, ale hra mi padne při nabíhání. S ostatními mody se transportmod nehádá, protože jsem ho zkusil přidat do jen opatchované hry bez jakýchkoliv dalších modu. Docela rád bych tomu přišel na kloub, ale ted už nevím jak dál. Díky za odpověď :wink:
Nevím,bohužel nepomůžu.Já ho tam chtěl původně taky dát,ale když jsem se dočetl,že je nevychytanej v tom smyslu,že auto po nárazu do čehokoliv exploduje,tam jsem od toho upustil.Nakonec jsem zjistil,že vandrovat Zónou pěšky je zábavnější,ani mi nevadí se opakovaně někam vracet,protože se pořád něco děje,nebezpečí na každém kroku.Fakt sorry,ale nemůžu sloužit.
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

Swat píše:
BERTIK píše:for SWAT:

Nevím,bohužel nepomůžu.Já ho tam chtěl původně taky dát,ale když jsem se dočetl,že je nevychytanej v tom smyslu,že auto po nárazu do čehokoliv exploduje,tam jsem od toho upustil.Nakonec jsem zjistil,že vandrovat Zónou pěšky je zábavnější,ani mi nevadí se opakovaně někam vracet,protože se pořád něco děje,nebezpečí na každém kroku.Fakt sorry,ale nemůžu sloužit.
nezapomen ze auta nejdou pouzivat v cele zone, ale pouze na vrakovisty a v oblasti kde zacinas, te dsi nevzpomenu jak se to jmenuje. Nejake udoli myslim :)
Procesor: Intel C2D Conroe E6750 @ 2.66GHz, Motherboard: ASUS Striker, Memory: Corsair DIMM 4x1024MB DDRII 800MHz ,Graphic Card: Leadtek PX8800GTS 640mb
Source: Fortron Epsilon 700W, Hard-Disk: Samsung S-ATA 500GB + WD mybook 500GB ,Sound Card: Creative X-Fi XtremeGamer
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Začínáš v Kordónu,tak se to jmenuje.A vidíš,to jsem ani nevěděl,tím pádem využití aut v Zóně je téměř bezpředmětný.Já když to šel poprvé,tak jsem se do Kordónu k Sidorovičovi vrátil tuším dvakrát,pak už ne.Pak jsem dělal nějaký kšefty pro barmana a pak jsem se nořil Zónou dál a dál....až k elektrárně.....Rudý les byl mazec,tam když jsem asi čtyři Specnaze dostal skrz škvíru mezi naskládanejma panelama jsem si fakt uslint...S tím realism módem ani jiná možnost nebyla,stačilo vykouknout a byl jsem kachna na ráně,ale mezi panelama o mě nevěděli,já o nich jo.A všichni tam skončili 8)
BERTIK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BERTIK »

Ty pojízdné auta přidávají na realitě. Vím, že problém s lehce poškoditelnými auty byl vyřešen opravným patchem, který vyšel konkrétně jen na opravu právě transmodu.
Ale nevadí. Souhlasím s Tebou, že chodit po svých je ve hře lepší, ja jen kvůli te realitě.
Ještě se Tě zeptám, nehodil by jsi tady link na reality mod. Pokud, tak děkuji a zeptám se ještě podruhé na to, jestli ten reality mod dělá problémy s ostatními a zda-li ty sám si musel ještě ten mod nějak doupravit k jeho funkčnosti a zda-li :) můžu po přidání tohoto modu pokračovat od uložené pozice nebo musím hru ject od znova
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

http://stalker.filefront.com/file/Realism_Mod;78112

Snad je to on.Já už ani nevím,kde jsem ho stáhnul,ale měl by to být on.Konflikty s ostatními módy jsem nezaznamenal,ztráta savů podle mě nehrozí.Pokud na jednu až dvě rány budeš ležet,nebo v lepším případě protivník,tak je to on.Pokud ne,je to něco jinýho a dej vědět a já někam uploadnu ten,co mám já :twisted:
BERTIK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BERTIK »

Děkuji :)
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

BERTIKU teď jsem jen zkusil spustit instalátor toho módu,na kterej jsem ti dal odkaz a je to tam - můžeš zafajfkovat "130% damage",to je to,o čem jsem mluvil.......Jestli to zafajfkuješ....................tak ti přeju hodně štěstí.........možná se ze Zóny nevrátíš......dávej tam na sebe bacha,člověče....snad tě tu na PCT ještě uvidíme.....stalkere BERTIKU :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :oops: :twisted: 8)
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

transport mod byl nasledne nekolikrat vylepsen. posledni byl myslim Jeep mod, ktery umoznoval spawnout auto na pozadani. jine modifikace byly napojeny na spawn aut, takze byly vsude v zone, ale i pres veskerou snahu se auta nedaji moc dobre pouzivat.

takze se s tim drbat vazne nema cenu.
---
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“