PC vydava podivny zvuk
Moderátor: L4mka
- Lucky007
- Začátečník

-
PC vydava podivny zvuk
Zdravim, posledni dobou zacalo PC vydavat hodne neprijemny takovy pisklavy zvuk. Myslel jsem, ze asi odchazi nejaky ventilator. Tak jsem vsechno zkousel postupne zastavit, ale vsechny byly v pohode. Pak jsem teda postupne odpojoval mechaniky a HDD a je to porad stejne. Uz si nevim rady co s tim. Bojim se, ze by to mohly delat kondiky, ale na desce jsem si zadnych nafouklych nevsiml. Do zdroje nemuzu, protoze je jeste v zaruce. Nejhorsi je, ze to je takovy neprijemny a intenzivni zvuk, ze nelze identifikovat ani strana Case ze ktere by to mohlo vychazet. Tady jsem poslal nahravku: http://data2.edisk.cz/stahni/55985/zvuk ... .62kB.html
Zvuk se zvetsuje, kdyz treba vic hrabe HDD nebo je proste vice zatizene PC.
Prosim o pomoc. Vsem moc dekuju
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: PC vydava podivny zvuk
Sestava jaká? Co vetráky?Lucky007 píše:Zdravim, posledni dobou zacalo PC vydavat hodne neprijemny takovy pisklavy zvuk. Myslel jsem, ze asi odchazi nejaky ventilator. Tak jsem vsechno zkousel postupne zastavit, ale vsechny byly v pohode. Pak jsem teda postupne odpojoval mechaniky a HDD a je to porad stejne. Uz si nevim rady co s tim. Bojim se, ze by to mohly delat kondiky, ale na desce jsem si zadnych nafouklych nevsiml. Do zdroje nemuzu, protoze je jeste v zaruce. Nejhorsi je, ze to je takovy neprijemny a intenzivni zvuk, ze nelze identifikovat ani strana Case ze ktere by to mohlo vychazet. Tady jsem poslal nahravku: http://data2.edisk.cz/stahni/55985/zvuk ... .62kB.html
- Lucky007
- Začátečník

-
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Tak zkus jinej zdroj at víš jestli to neni tim...Lucky007 píše:Sestava stara tzn. Celeron 1GHz na nem ventilator CoolerMaster,grafika Ge Force 5200,Hdd WD 80GB, CD-ROM LG, CD-RW Teac, deska MSI verzi presne nevim. Ale jak rikam, vsechno co se toci jsem zastavil, takze chybu bych hledal jinde.
btw: určitá kombinace zdroje a hdd piskala taky...nebo ty kondíky no.
- Lucky007
- Začátečník

-
- kotas
- Středně pokročilý

v mensi mire mi to dela obcas zdroj, podle me to bude tim!!Lucky007 píše:No to bych udelal uz davno, ale bohuzel uz jiny zdroj nemam.
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- Demon
- Začátečník

Podobnej zvuk mi vydává ventilátor na boxovaným chladiči od amd při velmi nízkých otáčkách a když se mi přes aplikaci Ai Nap zastaví úplně a ručně mu šťouchám do lopatek tak nějakou chvíli piští do rytmu šťouchání.
Pak to ustane do doby než se zase rozjede a pojede na nízký otáčky.
A zkoušel jsi zastavit ventilátor ve zdroji ?
Vem si např.takovou tu vatičku na tyčce ( na uši ) a zatlač na střed ventilátoru on se zastaví.
Pak to ustane do doby než se zase rozjede a pojede na nízký otáčky.
A zkoušel jsi zastavit ventilátor ve zdroji ?
Vem si např.takovou tu vatičku na tyčce ( na uši ) a zatlač na střed ventilátoru on se zastaví.
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu
22" Dell 2209WA
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu
22" Dell 2209WA
- NobodyLovesMe
- Začátečník

No mně pískalo staré PC taky,když jsem ho přetaktoval a zvedl voltáž,tak to přestalo,čili to bylo procesorem.Asi nebyl spokojený na defaultní frekvenci.
Ale to bylo úplně jiné pískání,tady toto mi zní,jako by tam něco lehce drhlo.Kdyby pískala nějaká elektronika,jako to bylo u mě,byly by to spíš čisté vysokofrekvenční zvuky bez brumu,ty jsou dost nepříjemné.
Ale to bylo úplně jiné pískání,tady toto mi zní,jako by tam něco lehce drhlo.Kdyby pískala nějaká elektronika,jako to bylo u mě,byly by to spíš čisté vysokofrekvenční zvuky bez brumu,ty jsou dost nepříjemné.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
- george5545
- Začátečník

-
Jestli to nedělají větráky, tak to můžou být cívky na MB, VGA, nebo ve zdroji.
HP Pavilion dv3600ec 13.3"LED T6400 3GB 320GB 9300M GS 512MB,DO,HDMI,eSata.Logitech V550 nano. HP 6735s Sempron SI40 2GHz, 2x1GB DDR2 800MHz, 250GB Sata Samsung HM250JI, Optiarc AD-7561S, AMD780G, Ati HD3200.Mirosoft bluetooth notebook mouse 5000.
- kharn
- Začátečník

Dobrý den,
taky mi počítač píská nahrávku bohužel nemám.
Problem je takový počítač nepíská, ale chrastí. Měl jsem zdroj 45OW zkoušel jsem ho vyměnit a nyní mám 500W sice chrsatění se zlepšilo tak z 10%, ale stále chrastí a už si nevím radi čím pak to prosím pomozte.
Sestava:
Zdroj Eurocase 500W
Procesor Pentium 4 3,2GHZ
Ramky: 2x1GB 667mhz
Grafická karta: Radion X1900XTX
Pevný Disk: 250GB
taky mi počítač píská nahrávku bohužel nemám.
Problem je takový počítač nepíská, ale chrastí. Měl jsem zdroj 45OW zkoušel jsem ho vyměnit a nyní mám 500W sice chrsatění se zlepšilo tak z 10%, ale stále chrastí a už si nevím radi čím pak to prosím pomozte.
Sestava:
Zdroj Eurocase 500W
Procesor Pentium 4 3,2GHZ
Ramky: 2x1GB 667mhz
Grafická karta: Radion X1900XTX
Pevný Disk: 250GB
- Tomco
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
- crashPC
- Mírně pokročilý

- sysel
- Začátečník

tak vetsi kravinu než piskajici kondenzatory sem jeste neslyšel!!! kdyžtak to budou delat cívky!! a jinak nafouklé kondenzátory v 90% znamenaji nefunkcni desku! protoze kondenzator kdyz se nafoukne (a vyteče znej takový to cosi co vněm je) tak kondenzátor stráci kapacitu a tím pádem není schopen vyrovnávat napětí a výsledek je podobnej jako by si zkoušel zapnout desku bez připojeneho napajeni 12V. a to jaksi vetsina desek vubec nenaskoci !!! (kdyz umis pájet tak neni problem kondiky na desce vymnenit)
DESKTOP: CPU: intel core 2 Q6600 ; Gigabyte N650SLI-DS4L ; A-Data Vitesta GS 4GB (kit 2x2GB) 800+ MHz ; Zotac 8800GTS 512MB ; WD 640GB SATA+WD 320GB SATA ; PSU fortron FSP400-60GLN; OS: Ubuntu LINUX 8.04 + Windows vista ultimate 64bit
NOTEBOOK: Asus EEE PC 4G surf
NOTEBOOK: Asus EEE PC 4G surf
- kharn
- Začátečník

- kharn
- Začátečník

- kharn
- Začátečník

- KlaSniC
- Začátečník

pred 14dny me padal pc a zamrzaval a zjistil sem, ze se me nafoukli kondiky u CPU , uz je to vymene zatim to nedela tak snad me pc jeste nejaky patek vydrzisysel píše:tak vetsi kravinu než piskajici kondenzatory sem jeste neslyšel!!! kdyžtak to budou delat cívky!! a jinak nafouklé kondenzátory v 90% znamenaji nefunkcni desku! protoze kondenzator kdyz se nafoukne (a vyteče znej takový to cosi co vněm je) tak kondenzátor stráci kapacitu a tím pádem není schopen vyrovnávat napětí a výsledek je podobnej jako by si zkoušel zapnout desku bez připojeneho napajeni 12V. a to jaksi vetsina desek vubec nenaskoci !!! (kdyz umis pájet tak neni problem kondiky na desce vymnenit)