Testovani grafickych karet

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Odpovědět
fourbalus
Nováček
Nováček

Testovani grafickych karet

Příspěvek od fourbalus »

Zdravím,
chtěl bych tímto příspěvkem vyjádřit moji nespokojenost nad posledním článkem "GeForce 8800GT: high-end za cenu střední třídy 1/2".

Čekal jsem porovnání této karty, případně těchto karet od různých výrobců s kartami jinými a na test tohoto druhu jsem se docela těšil.
Vy mi ale vmetete do tváře nějakej nesmysl, kterej bych doufám výstižně zhodnotil slovy "8800 vs 8800 vs 8800; rozdíl mezi nimi = jednotky FPS". Pánové, nebo spíš pane Obermaier, to si snad děláte srandu. Testů grafických karet pouze řady 8800 ne-GT je všude takové množství, že něco tohoto typu je úplně to poslední co bych hledal. A co víc, nejsem jeden z těch co by vydělával 50 klacků měsíčně a investoval jen do počítače, abych si mohl dovolit kupovat high-end.
Co takhle porovnat tuto kartu (8800GT) s kartami jako 7600, 7900, 7950, 8500, 8600GT a jinými (+ od ATI)? Pokud si myslíte, že to nemá význam, tak jste na velkém omylu. Ať se vám to libí nebo ne, většina uživatelů nemá takové finance, aby si kupovali komponentu za deset/desítky tisíc. K čemu je jim potom takovejhle test? Aby měli k čemu psát komentáře a vpodstatě se z toho nic nedozvěděli, protože ti co mají 8800GTS/GTX/Ultra a jiné tuhle kartu stejně kupovat nebudou?
Podle čeho se rozhodnou zájemci o 8800GT jestli se vyplatí ji koupit, když tedy nemají jinou kartu z vámi testované řady 8800? Už z principu je to nesmysl.

Takže nezlobte se na mě, větší bullshit jsem tady ještě nečetl. Zkuste se příště zamyslet, jaký test by zajímal většinu obyčejných uživatelů.

-eof-
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Ale ono o to hlavně šlo - porovnat GT s high-endovými karty GTS/GTX/Ultra/2900XT. Testovat to s 7600/8500 atd tak by ty karty dostali nehorázně na sosír.
Btw těhle karet je všude testováno hafec, to si neumíš dát 2 testy dohromady?

Komponentu za 10k kupovat nemusíš, máš tady přece 8800GT :)

Já bych naopak OBRa vyjimečně pochvalil, článek byl v pohodě :wink:
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

viděl bych to podobně jako speedy. navíc je to poměrně horká a těžko dostupná novinka takže neni moc čas dělat megatest s dvaceti kartama a několika různejma procesorama.
pár starších testů ukázalo, že se fps moc neliší s pomalejším cpu takže testy 1950pro, 8600, 7600 a dalších jsou s klidem porovnatelné na nějakém 5000+
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Porovnani s kartami za stenou cenu je urcite dobre, tam by ale vsechny stare modely doslova shorely ... takze to nema cenu, GT ma vykon blizky high endu a tak je testovan s high endem ... co je na tom spatneho nechapu ...
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

clanek byl dobry... strucny, prehledny vecny... proste tak, jak by mel vypadat. Karty tam byly taktez zastoupeny v hojnem poctu a taktez rozmarnem...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
klemikaze
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klemikaze »

Článek byl absolutně v pohodě. GT je sice cenou mainstream, ale uvědomte si, že výkonem se jedná o něco šlapající na paty high-endu, proto je s high-endem porovnán, a když víte, že 8600GT má poloviční výkon 8800GTS tak jí nemusíme testovat znova aby bylo vidět že dostala absolutně na pr... zadek...
Něco co mu bude konkurenceschopné za stejnou cenu příjde až 15. listopadu (Radeon HD3870 aka RV670XT) a nebojte, srovnání s ním bude.
A komu se to nelíbí, ať mi klobouk... :-P
fourbalus
Nováček
Nováček

Příspěvek od fourbalus »

Máte pravdu, že 8800GT ty ostatní karty převyšuje. Ovšem mě by zajímalo jak moc, protože nějaké rozdíly +-10 FPS jsou naprosto zanedbatelné. Každý to hned bere tak jasně jakože 8 > 7...
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Testovani grafickych karet

Příspěvek od Highlander »

fourbalus píše:Zdravím,
chtěl bych tímto příspěvkem vyjádřit moji nespokojenost nad posledním článkem "GeForce 8800GT: high-end za cenu střední třídy 1/2".

Čekal jsem porovnání této karty, případně těchto karet od různých výrobců s kartami jinými a na test tohoto druhu jsem se docela těšil.
Vy mi ale vmetete do tváře nějakej nesmysl, kterej bych doufám výstižně zhodnotil slovy "8800 vs 8800 vs 8800; rozdíl mezi nimi = jednotky FPS". Pánové, nebo spíš pane Obermaier, to si snad děláte srandu. Testů grafických karet pouze řady 8800 ne-GT je všude takové množství, že něco tohoto typu je úplně to poslední co bych hledal. A co víc, nejsem jeden z těch co by vydělával 50 klacků měsíčně a investoval jen do počítače, abych si mohl dovolit kupovat high-end.
Co takhle porovnat tuto kartu (8800GT) s kartami jako 7600, 7900, 7950, 8500, 8600GT a jinými (+ od ATI)? Pokud si myslíte, že to nemá význam, tak jste na velkém omylu. Ať se vám to libí nebo ne, většina uživatelů nemá takové finance, aby si kupovali komponentu za deset/desítky tisíc. K čemu je jim potom takovejhle test? Aby měli k čemu psát komentáře a vpodstatě se z toho nic nedozvěděli, protože ti co mají 8800GTS/GTX/Ultra a jiné tuhle kartu stejně kupovat nebudou?
Podle čeho se rozhodnou zájemci o 8800GT jestli se vyplatí ji koupit, když tedy nemají jinou kartu z vámi testované řady 8800? Už z principu je to nesmysl.

Takže nezlobte se na mě, větší bullshit jsem tady ještě nečetl. Zkuste se příště zamyslet, jaký test by zajímal většinu obyčejných uživatelů.

-eof-
Ty jsi ale vůbec nepochopil smysl toho článku...
Ten nebyl o tom ukázat rozdíl výkonu mezi High-end kartama a low-end kartama+ jak si mezi něma stojí nová 88GT, ale učel byl ukázet, jak dokáže nová architektura s G92 šlapat na prdel G80, za daleko menší cenu a spotřebu. A to ses v tom článku dočetl. Takže porovnávat 88GT vs x1900 a jiné karty nemá smysl, to se můžes podivat na předchozí testy a budeš vědet hnedka...
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

http://www.zive.cz/Titulni-strana/Velky ... fault.aspx

staci? proste tohle je uz zname, tam nejde o 10 fps, ale o minimalni a prumerne fps, ktere uz casto muzou byt na nehratelne hranici

vezmu jako priklad oblivion, 1600x1200 HDR... 8800gtx, tedy asi i 8800gt (jsou tesne, rozdil ruzny, v ruznych hrach). 40fps. pak 1950pro, casta karta. 15fps. kdyz vezmes 7600gt, tak se dostanes na tipuju 6fps. hm hoooodne si zahrajes :roll:
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Tady máš komplet test, myslím že o něco přehlednější - dej si to do pomyslný souvilosti s tim OBRovym a máš to - http://www.computerbase.de/artikel/hard ... 900_xt/32/
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“