Přetaktování Q6600- naprostý začátečník

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Přetaktování Q6600- naprostý začátečník

Příspěvek od PersonalComputer »

Ahoj, vypadá to že jsem na správném fóru. Rád bych uvedl že jsem co se overclocku týče naprostý ale naprostý začátečník a všichni známí, dělající do IT technologii mne od této kratochvíle odrazují-že prý mohu odpálit procesor ani neřeknu popel.

Mám Noctuou 12F chlazený Q6600 na Asus Blitz Formula k tomu X1950PRO a 2xDDR 2 OCZ Reaper (s heatpipes) to vše ve skříni coolermaster stacker evo 830 poháněné zdrojem Seasonic Enermax OEM 600W. Zajímalo by mne jak si mohu zcela bezpečně vyzkoušet procesor přetaktovat. Jasně, pro vás je to určitě rutina, ale já jsem laik a opravdu bych nerad počítač nevhodnou manipulací zničil ( ačkoliv jsem jak je snad patrno věnoval chlazení všech životně důležitých komponent maximální pozornost.) Procesor bych chtěl přetaktovat na 3GHz, více ne a to i kdyby to ještě více šlo, myslím že 3GHz jsou optimální avšak rád bych zdůraznil že mám aspoň subjektivně pocit že overclock není zatím absolutně nutný, chci ho jenom tak nezávazně vyzkoušet...

Moje deska-aspoň dle časopisu level má údajně umožnit majiteli vybrat jak chce procesor spustit - doslova tam píší že stačí procesor zasunout do patice a deska se sama zeptá zda ho chcete spustit například jako Q6600 nebo 6700 nebo 6850... Toto mi příjde jako nejjednodušší a asi i nejbezpečnější řešení, bohužel nevím kde mám tuto volbu hledat, známý co se v IT vyzná se do biosu díval a jeho reakce byla že je to nádherný příklad toho jak si lze počítač snadno odpravit v půl minutě...
Naposledy upravil(a) PersonalComputer dne čtv 22. lis 2007, 13:39, celkem upraveno 1 x.
Jurawood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jurawood »

na správným fóru asi jsi, ale co si něco přečíst v článcích tady je toho dost..
o komponenty se neboj, o procesor už vůbec ne.. kamoši dělají bububu a ví o tom prd
MSI Z97gaming5, i5 4670K@4.2GHz, gtx1060, AOC24", SSD Samsung 850Pro 256GB....
ASROCK B450, RYZEN 3 1200, RX560 4GB, ASUS VP249HE, SSD Samsung 860 EVO
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

spise bych rekl, ze pokud nebudes hodne zvedat napeti cpu a nebudes dosahovat nejakych zavratnych teplot, ta se o komponenty neboj :)

jinak, standardne by si to mohl udelat tak, ze zvysis fsb, snizis delicku pameti. o kolik, to si musis zjistit sam, je to cpu od cpu jine. dale bych radil nepresahovat moc 60°C, respektive 65°C.
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Já bych spíše potřeboval aby mě v tomhle někdo vedl za ručičku, protože nejen že nemám tušení co to je ta dělička ale ani kde ji mám najít. Byl bych rád kdyby mi někdo poradil jak mám konkrétkně taktovat na své desce, uřčitě nejsem sám kdo ji má. Jak říkám v biosu aniž bych věděl co a jak mám nastavit nebudu dělat nic.
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

Je vidět že fakt nevíš kerá bije, tak si nejdřív přečti pár článků jako třeba tenhle http://hwmag.cz/clanek/tipy-a-triky/pre ... acatecniky a FAQ , a pak se přijď teprve zeptat čemu nerozumíš ok ? :evil:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

proc ten hnusnej smajlik :)

jinak, "delicka" urcuje pomer frekvenci cpu:ram . cili kdyz mas fsb 200mhz, pojede ti pri delicce 1:1 pamet na 200mhz (realne 400) atd. staci se zahledet do manualu od desky v sekci bios. meli by tam bejt rozsahy vseho moznyho.
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

Heh nazdar PersonalComputer... tak to sme na tom oba stejne.... taky sem to v zivote nedelal a taky bych potreboval nekoho co me vodi za rucicku :-D
Ja sem to jen nakoupil a jeste bych potreboval nekoho co mi to hezky pretaktuje :oops: Firma kde mi kompa skladali tyhle sluzby nedela a kdyz sem skousel ze bych to jako na ruku v pohode zaplatil bez papiru, tak taky ne :( Ta firma je jinak 2min od meho domu, takze zamestnanec by eventuelne moh i pesky zajit. A problem je ze nikoho co tyhle veci dela neznam... a sam to ani s navodem delat proste nechci. Nadrel sem se jak cikula na ten komp a nechci si tam neco odpalit :sad:

Zitra si du jeste nechat prehodit zdroj za Enermax Infiniti 650w a na gtxko dat namontovat Thermalright HR03 plus i s 120mm Noctuou. Kdyz to budu mit vse pripravene, tak si asi nekde na fora hodim inzerat a snad nekoho na pretakt jak CPU, tak GPU najdu :wink:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ja sem ochotnej vam pomoct, staci mi napsat na icq
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

ICQ bohužel nemám.

Tomco ale ty přece taktovat vůbec ale vůbec nepotřebuješ :) Procesor na 3GHz z výroby, velice silná grafika... Neříkej mi že je hra kterou nerozběhneš, na tomhle configu ti musí běhat i demo Crysis božsky (a jestli neběhá tak je to šmejd a nestojí to za to aby se to instalovalo.)
lachty_
Nováček
Nováček

Příspěvek od lachty_ »

Osobne jsem pri prvnim taktovani byl taky nervozni ... hlavne kdyz mi to poprve nenabehlo :D No ne, ale vazne - pokud to chcete taktovat, tak si o tom urcite chce nejdriv neco precist. Abyste vedeli, jak se vlastne urcuje frekvence procesoru, jaky ma vztah k frekvenci pameti apod. Odpaleni komponentu se bat nemusite, pokud nezvysujete napeti.
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Myslím že v tomhle článku je napsáno všechno co potřebuješ. Pokud potom bude něco nejasného nebo nebude fungovat , ptej se v topiku s příslušnou deskou.
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=57
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Ten článek je naprosto k ničemu... Co má co Quad dělat s dualcorem ? Quad se přece taktí trochu jinak než dualcore... Navíc ten článek se zabývá starou P965, nikoliv P35 a už vůbec ne deskou Asus Blitz... V tématu o téhle desce jsem nic užitečného nenašel...
Naposledy upravil(a) PersonalComputer dne čtv 1. lis 2007, 17:06, celkem upraveno 1 x.
Case: Be Quiet "Dark Base" 900 CPU: i7 7700K 4.0GHz MB: MSi Z170M3 Gaming RAM: Crucial Ballistix Sport 2400Mhz GPU:MSi GTX 1070 Gaming X 8GB HDD: Seagate Desktop 2TB PSU: Corsair RMx 750W OS: Windows 10 Home 64bit Keyboard: Cherry MX Board 6.0 Mouse: Razer DeathAdder Chroma
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

PersonalComputer píše:Ten článek je naprosto k ničemu... Zaobírá se taktěním dualcore a ne quadu.
A mezitím je rozdíl? :?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Jasně že je mezi tím rozdíl... Vždyť i tady o tom byl kdysi článek že quad se taktuje jinak než obyčejné C2D protože to zkrátka a dobře jsou C2D na jedné matici... Taky co jsem pochopil tak quad víc peče...
Case: Be Quiet "Dark Base" 900 CPU: i7 7700K 4.0GHz MB: MSi Z170M3 Gaming RAM: Crucial Ballistix Sport 2400Mhz GPU:MSi GTX 1070 Gaming X 8GB HDD: Seagate Desktop 2TB PSU: Corsair RMx 750W OS: Windows 10 Home 64bit Keyboard: Cherry MX Board 6.0 Mouse: Razer DeathAdder Chroma
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

teda nevim jak ty, ale ja odjakziva proste vlezu do biosu, najdu si prislusny menu (predtim dam pripadne "klic" pro odbornejsi zasahy) a tam zvysim/snizim/zvetsim/zmensim co potrebuju. vzdy temer stejne. o co jde? jen je jiny limit a to se musi pohlidat. jaky rozdil ? :lol:

jeste jak teplota zavisi na zpusobu taktovani :roll:

///tam jsou rozdily mezi chipsy/biosy, jinak fakt ne, imho
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

PersonalComputer píše:Blabol blabol blabol
napis aspon odkud si, pokud si overclockera nemuzes dovolit, bude ti pridelen exoffo nekdo kdo to ma nejbliz :twisted:
protoze tahle debata vede do mist kde slunce nesviti...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“