A-DATA Vitesta 800+ spolu s PQI DDR2-800

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
faugusztin
Začátečník
Začátečník

A-DATA Vitesta 800+ spolu s PQI DDR2-800

Příspěvek od faugusztin »

Do noveho PC som si nainstalovat 2x1GB PC800+ Vitesty. Kedze mi ale zo stareho PC zostal 1 kus 1GB RAM PQI DDR2-800, tak rozmyslam ci by nebolo vhodne vlozit tento RAM modul do toho PC a mat tak v nom 3GB RAM.

Problem je ale to, ze zatial co Vitesty maju heatspreader, tak tie PQI nic take nemaju. A samozrejme kvoli stabilite musim tie Vitesty napajat 2.0V (bez tohoto napatia som nebol schopny nainstalovat Windows Vista, hodilo mi to BSOD na konci instalacie).

PQI modul ma oznacenie :
PQI DDR2-800 1GB, 0101-06D1, MEAER422LA

Samotne pamate na tomto pamatovom module maju cislo :
PQD2648S25R
Obrázek

Takze, moje otazky :
1) oplati sa to vobec skusat ?
2) vydrzi ten pamatovy modul PQI napatie 2.0V bez heatspreader-a ? Nebude sa prehrievat ?
3) ak nevydrzi, ma zmysel dokupovat dodatocny heatspreader alebo radsej predat tu PQI pamat a neskor v buducnosti dokupit dalsi A-DATA kit (a zatial vydrzat s 2GB)

PS: Skusal som pohladat na google co sa dalo, ale na konkretne oznacenie modulu, ako aj pamatoveho cipu mi google vratil po 3 vysledky, pricom mi prilis vela k mojej otazke nepovedali.

Edit: Takze uz mi to bezi v PC par hodin, zatial sa neprejavuju ziadne negativne priznaky.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“