Jak zjistit rozsah IP adres?

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jak zjistit rozsah IP adres?

Příspěvek od Nidzo »

Potřeboval bych zjistit rozsah IP adres, které mi může přidělit můj poskytovatel internetu bt.com (British Telecom) kvůli přístupu do pár databází. Router si po každém restartu vezme jinou a pořád psát na hostingovou společnost se mi nechce. Zkusil jsem hledat na ripe.net, ale rozsahy, které jsem našel, vůbec neodpovídají IP adresám, které mi byly přiděleny v minulosti. Na technickou podporu jsem samozřejmě psal a asi na podesáté mi oznámili, že to nemohou říci - viz: http://btybb.custhelp.com/cgi-bin/btybb ... faqid=7478 (nehledě na to, že mi 9x předtím se snažili poradit, jak zjistím IP adresu mého notebooku, kterou mi přidělí router :lol:). Děkuju za každou pomoc... :oops:
Naposledy upravil(a) Nidzo dne čtv 27. zář 2007, 12:51, celkem upraveno 1 x.
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

napis jakou ti to pridelilo IP, masku, branu... podle toho se to da spocitat
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

A co požádat o statickou IP?
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

VasekB píše:napis jakou ti to pridelilo IP, masku, branu... podle toho se to da spocitat
IP Address: 86.138.80.47/32
Default Gateway: 217.32.78.140
Primary DNS: 62.6.40.178
Secondary DNS: 194.72.9.38

Jenže nevím, jestli to bude k něčemu dobré, při minulém připojení jsem měl adresu 217.43.145.45 - IP se pořád mění a podle všeho má BT víc než dost možností, jakou mi přidělit. :( Aby těch rozsahů nebylo hodně, to by mě pak poskytovatel hostingu asi zabil... :lol:

2Trinom: Obávám se, že to neposkytují (snad by je napadlo mi to nabídnout jako řešení), ale za pokus nic nedám... :)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Za této situace nelze odhdnou rozsah, mají několik různých asi Cčkových rozsahů. Nelze si u toho providera připlatit za pevnou IP adresu?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

pavel.minarik píše:Za této situace nelze odhdnou rozsah, mají několik různých asi Cčkových rozsahů. Nelze si u toho providera připlatit za pevnou IP adresu?
Zkouším to vykomunikovat, ale na odpověď mají 24hodin a odpovídají opravdu až na konci lhůty, takže se to táhne. Navíc mi přijde, že jsou tam jak natvrdlý. :? A dovolat se tam je nemožné... :(
Drom
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drom »

Nidzo píše:
pavel.minarik píše:Za této situace nelze odhdnou rozsah, mají několik různých asi Cčkových rozsahů. Nelze si u toho providera připlatit za pevnou IP adresu?
Zkouším to vykomunikovat, ale na odpověď mají 24hodin a odpovídají opravdu až na konci lhůty, takže se to táhne. Navíc mi přijde, že jsou tam jak natvrdlý. :? A dovolat se tam je nemožné... :(
Mno, oni tam asi natvrdly budou :), tak to casto s podporou bejva, kdyz clovek chce vic nez reklamni kecy a bezny problemy ala "nemuzu najit to modry E s Internetem".

Rozhodne statickou verejnou IP, povolovat nekde nejakej rozsah s tim, ze ty IP muze dostat kdokoliv a tim padem ma pravo se pripojit je imho zadelavani si na problemy.
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Tak se stalo to, co jsem očekával. Statické IP adresy jsou dostupné akorát pro business segment.. :( Takže leda fakt zjistit ty rozsahy... :(
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

Na rozsahy zapomen.

a)zkusit vyuzit domenoveho jmena i s promenlivou IP (nevzpomenu si jak se te sluzbe rika)
b)pouzit server se statickou IP jako meziskok pro pristup, pokud a) neni mozne
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

[CZ]Airwolf[OC] píše:Na rozsahy zapomen.

a)zkusit vyuzit domenoveho jmena i s promenlivou IP (nevzpomenu si jak se te sluzbe rika)
b)pouzit server se statickou IP jako meziskok pro pristup, pokud a) neni mozne
neco jako http://www.ipanywhere.com/
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

ještě byla tuším no-ip.com nebo tak nějak
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

ano, no-ip.com je velmi dobrá a seriozní služba - regneš se, vybereš program zdarma, stáhneš jejich software který ti bude hlídat tvoji IP a při změně odešle novou IP na server a tak tebou zvolená doména třetího řádu bude vždy ukazovat na tebe...

soft umí běžet i jako služba, nemá to zas takové výpadky, prostě super věc když máš veřejnou ale dynamickou IP ;)
Francie ... sladká Francie
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Díky moc, jakmile bude čas, vrhnu se na to a vyzkouším to...snad mi to pomůže problém vyřešit... :)
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Vyřešeno přes no-ip.com, funguje přesně jak má. :) Díky za tipy.

// Trinom: NZ :)
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“