Jak zjistit rozsah IP adres?
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jak zjistit rozsah IP adres?
Potřeboval bych zjistit rozsah IP adres, které mi může přidělit můj poskytovatel internetu bt.com (British Telecom) kvůli přístupu do pár databází. Router si po každém restartu vezme jinou a pořád psát na hostingovou společnost se mi nechce. Zkusil jsem hledat na ripe.net, ale rozsahy, které jsem našel, vůbec neodpovídají IP adresám, které mi byly přiděleny v minulosti. Na technickou podporu jsem samozřejmě psal a asi na podesáté mi oznámili, že to nemohou říci - viz: http://btybb.custhelp.com/cgi-bin/btybb ... faqid=7478 (nehledě na to, že mi 9x předtím se snažili poradit, jak zjistím IP adresu mého notebooku, kterou mi přidělí router
). Děkuju za každou pomoc... 
Naposledy upravil(a) Nidzo dne čtv 27. zář 2007, 12:51, celkem upraveno 1 x.
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... 
- VasekB
- Začátečník

-
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
IP Address: 86.138.80.47/32VasekB píše:napis jakou ti to pridelilo IP, masku, branu... podle toho se to da spocitat
Default Gateway: 217.32.78.140
Primary DNS: 62.6.40.178
Secondary DNS: 194.72.9.38
Jenže nevím, jestli to bude k něčemu dobré, při minulém připojení jsem měl adresu 217.43.145.45 - IP se pořád mění a podle všeho má BT víc než dost možností, jakou mi přidělit.
2Trinom: Obávám se, že to neposkytují (snad by je napadlo mi to nabídnout jako řešení), ale za pokus nic nedám...
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zkouším to vykomunikovat, ale na odpověď mají 24hodin a odpovídají opravdu až na konci lhůty, takže se to táhne. Navíc mi přijde, že jsou tam jak natvrdlý.pavel.minarik píše:Za této situace nelze odhdnou rozsah, mají několik různých asi Cčkových rozsahů. Nelze si u toho providera připlatit za pevnou IP adresu?
- Drom
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mno, oni tam asi natvrdly budou :), tak to casto s podporou bejva, kdyz clovek chce vic nez reklamni kecy a bezny problemy ala "nemuzu najit to modry E s Internetem".Nidzo píše:Zkouším to vykomunikovat, ale na odpověď mají 24hodin a odpovídají opravdu až na konci lhůty, takže se to táhne. Navíc mi přijde, že jsou tam jak natvrdlý. :? A dovolat se tam je nemožné... :(pavel.minarik píše:Za této situace nelze odhdnou rozsah, mají několik různých asi Cčkových rozsahů. Nelze si u toho providera připlatit za pevnou IP adresu?
Rozhodne statickou verejnou IP, povolovat nekde nejakej rozsah s tim, ze ty IP muze dostat kdokoliv a tim padem ma pravo se pripojit je imho zadelavani si na problemy.
- [CZ]Airwolf[OC]
- Začátečník

-
- VasekB
- Začátečník

-
neco jako http://www.ipanywhere.com/[CZ]Airwolf[OC] píše:Na rozsahy zapomen.
a)zkusit vyuzit domenoveho jmena i s promenlivou IP (nevzpomenu si jak se te sluzbe rika)
b)pouzit server se statickou IP jako meziskok pro pristup, pokud a) neni mozne
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ano, no-ip.com je velmi dobrá a seriozní služba - regneš se, vybereš program zdarma, stáhneš jejich software který ti bude hlídat tvoji IP a při změně odešle novou IP na server a tak tebou zvolená doména třetího řádu bude vždy ukazovat na tebe...
soft umí běžet i jako služba, nemá to zas takové výpadky, prostě super věc když máš veřejnou ale dynamickou IP
soft umí běžet i jako služba, nemá to zas takové výpadky, prostě super věc když máš veřejnou ale dynamickou IP
Francie ... sladká Francie