Norton Ghost - problem s vytvorenim zalohy particie

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
mako-z
Začátečník
Začátečník

Norton Ghost - problem s vytvorenim zalohy particie

Příspěvek od mako-z »

Mam tento problem: Chcel som si urobit zalohu pomocou Norton Ghost, proste som si chcel urobit obraz particie(nazov suboru.gho). S particiou kde je naistalovane XP problem nebol a urobil som si zalohu. No particiu kde je naistalovana Vista sa mi zalohovat nepodarilo. V Norton Ghoste(ked vlozim cd z ktoreho mi pri starte nabootuje Norton ghost, potom si vyberiem, ze chcem vytvorit image subor z particie.Vyberiem si z ktoreho disku a ktoru particiu, nastavim miesto ulozenia a dam meno suboru. Potom sa ma to opyta ci ten subor chcem comprimovat, a potom) mi to vyhadzuje tuto hlasku:

Question:(1854)
A source volume could not be locked as it is in use by another process. Do you wish to attempt to force a dismount on the volume? Yes - No

ci stlacim Yes alebo No stale mi potom vyhodi dalsiu hlasku;

Error
A source volume coud not be locked (640)

A tu sa cela operacia prerusi a je koniec. Nestretol sa uz niekto z vas s tymto problemom? Vie niekto kde je chyba? Lebo taka zaloha je fakt super vec. Alebo ake programy pouzivate vy na vytvorenie obrazu disku alebo particie? Mozno druhy by mi fungoval? Zalohoval uz niekto z vas particiu pomocou Norton Ghost na ktorej bola nainstalovana Vista?
VDAKA za rady. mako
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Abych řekl pravdu, tak v práci používáme Norton Ghosta 2003 (bootujeme ještě z FDD :) ) a zálohujeme tím jen WinXP. Nikdy jsem tuto hlášku bohužel neviděl.
Na zálohování Visty používám Acronis TrueImage 9 nebo 10 (s v. 8 mi to občas trošku haprovalo) a pohoda.
Jen to občas po rozbalení image nenabootuje - takže stačí tam vrazit instalační DVD jehoVisty a spustit opravu, během minutky hotovo a systém jede jak po másle....
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Zkus freewarovou Clonezillu:

http://clonezilla.sourceforge.net/gparted-clonezilla/

Až na to spartánské rozhraní umí svou práci dobře.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
mako-z
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mako-z »

Tak nakoniec som vyskusal Acronis True Image 11 a nebol s tym ziaden problem. Sice vytvorenu zalohu som este neskusal znova obnovit, no dufam, ze az ju budem v buducnosti potrebovat, tak ze vsetko prebehne OK a bude to fachcit. VDAKA za rady. S pozdravom mako :-D
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“