Po vypnutí pc připojená optická myš na ps2 portu pořád svítí.
Problém1: Je ji možné nechat vypnout taky? Někde jsem slyšel, že je to typem biosu, kde to je nastavený. Jde to tam nějak změnit?
Větší problém vidím v připojených usb periferiích, konkrétně externím hd, který musím vypínat manuálně vytažením konektoru. Problém2: Neškodí toto manuální vypínání disku, i když to dělám po vypnutí systému i pc? Nebo se to má dělat standardně odebráním hw v winxp a až pak vytáhnout konektor?
díky za radu
Petr
Myš stále svítí+usb periferie taky
- bluenite
- Začátečník

-
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Myš stále svítí+usb periferie taky
Jo, to mě taky USB hub jede furt a USB exter vytahuju. Nevadí to, přeci jen extery sou na to dělaný...bluenite píše:...
Změnit to jde, ale jenom u některých desek...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- sysel
- Začátečník

ja mam usb na prednim panelu stale zapnute a zadni usb se normalne vypinaji. v biosu se to dá nastavit. kupodivu i na moji shit desce
DESKTOP: CPU: intel core 2 Q6600 ; Gigabyte N650SLI-DS4L ; A-Data Vitesta GS 4GB (kit 2x2GB) 800+ MHz ; Zotac 8800GTS 512MB ; WD 640GB SATA+WD 320GB SATA ; PSU fortron FSP400-60GLN; OS: Ubuntu LINUX 8.04 + Windows vista ultimate 64bit
NOTEBOOK: Asus EEE PC 4G surf
NOTEBOOK: Asus EEE PC 4G surf
- Adisisis
- Žlutá karta

-
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
- Adisisis
- Žlutá karta

-
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak ledka v myši ti nic nežere a jinak PC ve vypnutém stavu 5-35W-záleží jak máš dobrý zdroj.Adisisis píše:no ja se jenom ptam prtože předtím mi to takhle neblblo akorat to žere proudVáclav Sedlář píše:U 98% dnešních desek je toto normální a periferiím jako je například myš to absolutně nevadí.Nevím jak je to u ext.hdd, ale měl by poznat, že je PC vypnuté a měl by se sám taky vypnout.