-!- Radeon HD2600 - problémy a jejich řešení -!-

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
silas15
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silas15 »

tak že, mám ten samej problém Ati HD 2600XT 512MB zalman fan, ropad obarazu, zamrznutí, reset, občas se obějeví různé modifikace několikrát to oznámí restart gpu. no nic, dnes sem ji poslal na reklamaci a uvidím. Jen sem se tu nedozvěděl, jak dopadli ti co taky dali reklamovat, něco málo tu je, ale mám pocit že víckrát sem četl "reklamuji" než vrátila se mi a funguje a nebo znova reklamace,,, jinak v ccc sem zkoušel to autotaktování nebo co, no a ve vistách si to takhle chvilku hrálo, teplota gpu nešla nad 85 stupňů. To samý sem zkusil v XP a po nějaké době to hodilo err. Bioshock v xp -známý problém, medal airbone ve vistách - na jakýkoliv nastavení se trhá, jenom než mi na začátku přeletěj ty letadla, tak stihnu jít na záchod, najíst, a tak akorád to stihnu. dál už sem na to neměl nervy.
Pak bych chtěl aby ti co měli probémy a vyřešili je, aby napsali jak, protože zase se nikdo pořádně neozval že mu to funguje, je to tu samý mě to nejde, pak sem zahlídl mě to jede ale bez pořádnýho vysvětlení
dík
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Delalo mi to taky ..reklamace ... Jedina moznost ..

Ale ted mam jiny problem v pravo mi obcas vyskoci zluta cara ..

Nemate nekdo podobny problem ?? popripade co s tim ? :wink:
R7 9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
Jurawood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jurawood »

nevíte prosím čím to že mě shapire HD2600XT začlo dělat takový artefakty?
začalo to až po nových catalystech 7.10 a dělají to vesměs starý hry 5 let...
zato třeba crysis nebo bioshock šlape krásně..
tady motogp500
Obrázek
a tady sbk2001 v podstatě v bledě modrým to samý

Obrázek
díky za radu
MSI Z97gaming5, i5 4670K@4.2GHz, gtx1060, AOC24", SSD Samsung 850Pro 256GB....
ASROCK B450, RYZEN 3 1200, RX560 4GB, ASUS VP249HE, SSD Samsung 860 EVO
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Spatny ovladace nejspis ... Mam rad ATi ,ale maj ted s toudle novou radou moc problemu .. Nejspis prejdu zase na chvili s takovou k nvidii ... :twisted:
R7 9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Prosim kde se dá stahnout RivaTuner 2.06b nenašel jsem :? :?

dik

Edit : fat4l : dik
Naposledy upravil(a) viky58 dne pát 2. lis 2007, 06:32, celkem upraveno 1 x.
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

viky58 píše:Prosim kde se dá stahnout RivaTuner 2.06b nenašel jsem :? :?
dik
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163 :wink:
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
creb
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od creb »

takze mam hd2600xt 512mb ddr3 od msi pasivne chladenu a po updatetu biosu karty ako radil niektory uzivatel tu mi to zatial ani raz nespravilo rozsyp obrazu ani zamrznutie pc len raz mi seklo obraz na cca 15-20sekund a potom sa zas sam rozbehol ale nenapisalo ze gpu sa restartlo alebo nieco podobne takze zatial dakujem za radu snazim sa co najviac hrat lebo obcas mi to preestalo robit a potom znovu zacalo takze postupne ak by sa nieco vyskytlo budem informovat :)
Fable
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fable »

Jurawood píše:nevíte prosím čím to že mě shapire HD2600XT začlo dělat takový artefakty?
začalo to až po nových catalystech 7.10 a dělají to vesměs starý hry 5 let...
zato třeba crysis nebo bioshock šlape krásně..
tady motogp500
Obrázek
a tady sbk2001 v podstatě v bledě modrým to samý

díky za radu
Ten isty problem mam v hre Diablo 2, asi si pockam na nove catalysty... snad s tym nieco spravia alebo sa vratim k starsim.

Mam HD2600XT 256MB a v hre Titan Quest mi na tmavych mapach (jaskyne, rieka Styx atd.) blika obraz (tmavy - svetly - tmavy...) roby to este niekomu alebo je problem v grafike? Dik za odpoved.
CPU: AMD Phenom II X6 1055T Pamet: ZEPPELIN 8GB KIT DDR3 1600MHz CL11 GOLD MB: Asus Crosshair IV Formula VGA: Sapphire Tri-X R9 290X PSU: SEASONIC M12-700, 700W Monitor: 28" Samsung U28D590 UHD 4K Skrin: Thermaltake Kandalf Supertower VA9003BWS
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

No ty blikající textury mě taky s*rou, ale horší je, že při spouštění PC naskočí obraz až uvítací obrazovkou Win, takže do biosu se sice dostanu (zastaví se bootování), ale nemám obraz...
Poraďte co s tím, nebo ji vrátím. Kartu mám asi 2 dny. (Sapphire 2600XTDDR3)

Jo a perla nakonec. Když jsem chtěl instalovat nový systém na nový disk, tak jsem pro změnu byl taky bez obrazu. DVD poblikávalo, jak se načítali ovladače a asi po 3 minutách, kdy je potřeba vybrat oddíl a potvrdit instalaci zůstal comp v klidu a čekal na moje reakce. Dvakrát denně nereinstaluju widle, abych to znal zpaměti...
To si soudruzi z ATI asi dělaj prdel. Jinak v demu Crysis je karta výkonná asi jako přetočená 7900GS, ale má stabilnější framerate.
vladomir
Nováček
Nováček

update biosu msi 2600xt

Příspěvek od vladomir »

Po update biosu na karte msi 2600XT-T2D256EZ/D3 sa problémy s 2D obrazom (rosypanie obrazu, mrznutie) zatiaľ neprejavili, aj keď ostala nekompatibita s mojim monitorom syncmaster 203b pri zapojeni cez dvi kábel (nezobrazuje priebeh bootovania alebo inštalácie windows). Stiahol som bios verzie 2.11 "manuálne" z webu msi, keďže msi live update mi hlásil, že bios bol aj pred updatom aktuálny! Priebeh bootovania alebo inštalácie windows sa zobrazuje len pri zapojení cez vga kábel, rovnako ako so starým biosom..
rousini
Začátečník
Začátečník

Re: update biosu msi 2600xt

Příspěvek od rousini »

[quote="vladomir"]Po update biosu na karte msi 2600XT-T2D256EZ/D3 sa problémy s 2D obrazom (rosypanie obrazu, mrznutie) zatiaľ neprejavili, aj keď ostala nekompatibita s mojim monitorom syncmaster 203b pri zapojeni cez dvi kábel (nezobrazuje priebeh bootovania alebo inštalácie wind

Monitor mám stejný, tak ho zkusím zapojit přes Dsub, ale tohle není pro mě dlouhodobě únosné řešení.
Akcie ATI nevlastním, abych trpěl takový nedodělek, jen pro to že má nejlepší cena/výkon.
Doplatím pětikilo, koupím 8600GT, trošku přetočím, možná bude o fous slabší, ale já nebudu před spaním přemejšlet jakou medicínku vyzkouším zejtra - jestli implantace nového biosu, či newerending čekání na dalšího dárce orgánu (Catalyst) bude tentokrát úspěšné a odstraní zhoršující se zdravotní stav pacienta. Jsem pro eutanazii.
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

Přes Dsub jede i post, netuším v čem může být problém.
lumio
Začátečník
Začátečník

DVI problemy

Příspěvek od lumio »

To Rousini, Vladomir :
Tieto problemy s DVI u 2600xt niekedy sposobuje nekompatibilita dosky s grafikou. Riesenim byva najnovsi bios na motherboard+grafiku
rousini
Začátečník
Začátečník

Re: DVI problemy

Příspěvek od rousini »

lumio píše:To Rousini, Vladomir :
Tieto problemy s DVI u 2600xt niekedy sposobuje nekompatibilita dosky s grafikou. Riesenim byva najnovsi bios na motherboard+grafiku
Díky, ale provedl jsem eutanátzii.
K věci: deska GA-P35-DS3 bios F6-poslední. Bios GK už nezjistím, vyměnil jsem ji v obchodě za 8600GT. Třeba to Vladomírovi pomůže :roll:
fikulín-fík
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fikulín-fík »

Zdravím.Když nainstaluji ovladače ke základní desce a graficeké kartě tak mi při startu Windows XP naběhne velmi často modrá obrazovka smrti a počítač mohu restartovat kolikrát chci,ale pomůže pouze a jenom spuštění v nouzovém režimu,kde naprosto nic neprovedu ,reastartuji PC a následovně spustím již XP standartním způsobem a při dalším restartu se problém opakuje,působí to na mě velmi divně. No ale zkoušel jsme prohazovat hardware mezi dvěmi počítači.A nakonec se ukázalo že se tento problém váže na desku Asus M2R32-MVP, Xpress 3200/ATI SB600, DualDDR2-800, SATA a grafiku Asus EAH2600PRO/HTDP/256MB DDR2. 2DVI-I, HDTV v případě že použiji místo grafiky Asus EAH2600PRO/HTDP/256MB DDR2. 2DVI-I, HDTV svoji grafiku Sapphire ATI HD 2900XT 512MB DDR3, VIVO,dual DVI-I,PCI-E tak se tváří Windows velmi v pořádku.Jinak jsem hardware zkoušel vemi důkladně protože mám 2 stejné výše zmiňované desky,zkoušel jsem i různé verze BIOSů,mám i stejné páry pamětí a stejné disky a dokonce jsem zkoušel i spuštění XP na disku kde jsou ovladače pro HD 2900XT na sestavě s HD 2600 PRO kde to běží bez problémů a při tomto pokuse se opět ukázala modrá obrazovka smrti.Celkově toto na mě působí velmi podivně už proto že mám pocit že HD 2600 PRO a HD 2900 XT používají i stejný HD audio codec/chip.A tudíš se domnívám že musí být závada v HD 2600 HD.Nemáte někdo zkušenost s tímhle problémem?
AMD Athlon 64 X2 4000+ (2,1GHz@2,99GHz,Brisbane),2x1GB DDR2 A-Data,Asus M2R32-MVP (ATI CrossFire Xpress 3200),Sapphire Atlantis ATI Radeon HD 2900XT 512MB,Samsung HD321KJ (320GB,16 MB cache)....
lumio
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lumio »

S tym hd audio u 2600xt a 2900xt som si neni isty. Ale ak chces vyskusaj : v safe mode xp spust driver sweeper, a znova nahod ovladace.
vladomir
Nováček
Nováček

Re: DVI problemy

Příspěvek od vladomir »

Tiež by som radšej kúpil gf 8600, keby som vedel, čo ma s ati čaká.. Našťastie po update biosu karty je aj moja 2600xt použiteľná, aj keď to nie je ideálne. Cez dvi síce nevidím bootovanie, ale vidím aspoň obrazovku biosu, takže monitor mám aj napriek spomínaným problémom zapojený cez dvi. Akurát inštalácia windows je bez vga kábla nemožná. Ťažko povedať, či ten problém súvisí s doskou, na mojej msi p35 neo 2 fir mám tiež posledný bios a problém pri zapojení cez dvi sa na inom monitore neprejavil, takže skôr len nekompatibilita s konkrétnym monitorom.
Mimochodom ati by mohla tiež lepšie označiť hdmi audio driver pre karty 2600, ktorý nie je priamo v ovládači ku grafickej karte, ale treba ho samostatne stiahnuť a dostupný je iba ovládač pre hd 2900 series. Keďže iný driver na webe ati nebol, použil som ho aj na kartu 2600xt.
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Uz me ty nove ati karty zacinaj vazne stvat .. Kouknete na todle..

http://imagepolis.com/img.php?img=20071107786799283.jpg

http://imagepolis.com/img.php?img=20071107725950562.jpg

Ta zluta cara me fakt sere .. jsou dny kdy se to neobjevi a kdy je to tam porad .. nevite co s tim ?? :evil:
quicksilver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od quicksilver »

Mas grafiku v prdeli ,alespon dle meho nazoru jasna reklamace.Dej ji do jineho PC pokud mas tu moznost na overeni :wink:
Krom toho,bych se optal.Takova blba udalost : 23.55hod.Hraju Age of Empires III - The Asian Dynasties tak jsem si rikal podivam se na teplotu procesu za behu hry.A tak jsem schodil okno (ctrl+alt a delete) a klikam na Ati Catalyst Control ... najednou to bliklo a celej obraz se chvel,jako kdyz je monitor ponoren do vody ??? A kdyz jsem vypl monitor a zapl tak to bylo ok a hra se vypnula a objevila se tabulka : VPU RECOVER .... a nejakej erorr ... mohl by me prosim nekdo napsat oc se jedna ?? (obrazek jsem nasel na netu)
Obrázek
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

quicksilver píše:Mas grafiku v prdeli ,alespon dle meho nazoru jasna reklamace.Dej ji do jineho PC pokud mas tu moznost na overeni :wink:
Krom toho,bych se optal.Takova blba udalost : 23.55hod.Hraju Age of Empires III - The Asian Dynasties tak jsem si rikal podivam se na teplotu procesu za behu hry.A tak jsem schodil okno (ctrl+alt a delete) a klikam na Ati Catalyst Control ... najednou to bliklo a celej obraz se chvel,jako kdyz je monitor ponoren do vody ??? A kdyz jsem vypl monitor a zapl tak to bylo ok a hra se vypnula a objevila se tabulka : VPU RECOVER .... a nejakej erorr ... mohl by me prosim nekdo napsat oc se jedna ?? (obrazek jsem nasel na netu)
Obrázek
reklamace tendle problem se tu resil mockrat
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“