LAN+Wi-Fi

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

LAN+Wi-Fi

Příspěvek od ChrastyII »

Vzhledem k tomu, že jsem o problematiku sítí nikdy nějak nezajímal, píšu sem následující dotaz :)

máme tří patrový dům (přízemí,patro,půda(pokoj) )

v patře je server,nonstop zapnutý a z něj LANka,v síti je celkem 6 počítačů(5 jich je v patře,jeden na půdě>>v přízemí zatím není počítač,ani nikde žádný káblík ze serveru :roll: )

chceme koupit několik notebooků s wi-fi a přemýšlíme jak to nejlíp vyřešit s připojením,abysme ho mohli chytit po celém domě

asi necháme stávající kabely a jenom nějak přidáme připojení do přízemí+wi-fi do patra a na půdu

je to realizovatelné?jaké budou problémy atd? a jak to nejlíp provést? :) předem díky
ScH0ll_kIll3r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ScH0ll_kIll3r »

ja bych koupil APcko ktery bych dal do prizemi a propojil ho se serverem aby to tam ladovalo ip adresy...
AMD Ryzen 7 5800X | MSI B450 TOMAHAWK | GIGABYTE GeForce RTX 3070 VISION OC 8GB | HyperX Predator RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3200
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

a já doufal v trochu "širší" vysvětlení :)

jaké konkrétně APčko by někdo ze zkušenějších doporučil? :) ještě jsem nad tím přemýšlel, ten pokoj na půdě můžu spárovat pomocí bluetooth

tady je menší ilustrace :roll:
Obrázek

jak jsem psal,v tomhle se moc neorientuju,takže jestli to bude fungovat takhle- natáhnu další kabel od serveru do přízemí,na něj píchnu APčko a jedu? :)
ScH0ll_kIll3r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tak nejak ;)....de o to jaky sou v tom prizemi zdi aby to pokrylo...mozna bude chtit dokoupit lepsi antenu ;)

tak tam pri zadny zdi nejsou, kup proste nejaky apcko s vyberem ti neporadim protoze v tom se neoritentuju ja mam uz hooooodne dlouh OvisLink AirLive WL-1120 s firmarem appro a pouzivam ho jako vsechno (wifi router, brigde) atd....
AMD Ryzen 7 5800X | MSI B450 TOMAHAWK | GIGABYTE GeForce RTX 3070 VISION OC 8GB | HyperX Predator RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3200
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

tak menší aktualizace mého problému :)

jak jsem nahoře psal, že chci v pokoji nahoře sdílet net pomocí bluetooth,tak nastala změna...potřebuju tam taky wi-fi a nejradš bych tam měl i APčko,protože pochybuju že bych z přízemí vůbec něco chytal :)

ale zároveň chci mít počítač pořád připojený přes kabel,protože kabel je kabel :lol:

teď teda co přesně chci- teď mám od routeru přivedený internet kabelem až do svého PC nahoře v pokoji(viz obrázek)...vlastně potřebuju "něco" napíchnout mezi kabel od netu a stolní počítač-to "něco" bude předpokládám AP :roll:

líbí se mi tohle- http://www.alza.cz/bezdratovy-wifi-rout ... d71983.htm

četl jsem docela kladné zkušenosti,i cena je dobrá :) a jaký kabel potřebuju abych ho mohl propojit s PC?cross nebo něco jiného?

zatím díky,tady je jedna z mých pefektních ilustrací pro pochopení:roll:

Obrázek
ScH0ll_kIll3r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

staci normalne obycenej utp kabel
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

takže třebas tahle mrcha? http://www.alza.cz/kabel-utp-patch-kat- ... d40033.htm

jenom se ujišťuju,chci to už co nejdřív koupit,tak abych nevzal nějakou blbost :roll:

jinak teda s realizací problém nevidíš? místo do počítače píchnu ten kabel co mám teď do APčka, APčko propojim s počítačem UTP kabelem,APčko nastavim podle návodu a jedu? :)
ScH0ll_kIll3r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jojo tu mrchu co si my poslal je ono

no ja nevim ale podle me to tak fungovat nebude...pred to AP hod switch a do toho switche hod to AP zvlast a zvlast kabel do pc ;)
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

u tohohle APčka píšou že funguje i jako switch, to nestačí?
http://www.alza.cz/bezdratovy-wifi-rout ... d71983.htm
ScH0ll_kIll3r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

joo tak sorry ja si to blbe precetl..jojo staci ;)
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

tak jsem to APčko konečně objednal,pak poreferuju :)
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

doufej ze to pujde, takhle sekce je jedna s nejhorsimi odpovedmi na foru. taky mi neco doporucili, nastesti jsem se ptal dal jinde a vyslo najevo ze to splni ucel napul. nakonec pujdu do mikrotiku routerboardu.

teoreticky to tovje reseni bude fungovat a mohlo by stacit i jedno AP uprostred baraku :wink:
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

tak to mám doma a je to luxus :)

router mám úplně nahoře v pokoji,a špičkový signál chytám i v přízemí! :shock: nečekal jsem že to bude tak v pohodě :)

akorát se nemůžu dostat k tiskárnám napojeným na ten centrální server v 1. patře,ještě by se mi taky v rámci téhle teď izolované LANky (router,PC,notebook) hodilo nějak se dostat do z notebooku do PC,ale chce to po mě login a heslo,nějak nevím kde to vzít :) děkuj za případné rady
ScH0ll_kIll3r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ty IP adresy nemas ve stejnym rozsahu protoze to AP ti udelalo jakoby dalsi sit....pocitace ktery chces aby na sebe videli musi mit IP napr. 192.168.stejnycislo.12
ale zaroven musis mit patricne nastaveny AP, routery aby mezi sebou komunikovali ;)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“