co ten disk furt tolik chroustá??
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Bedas
- Začátečník

-
co ten disk furt tolik chroustá??
Po každým zapnutí PC mě ještě asi tak 5 minut bliká ledka od hdd a furt něco dělá. Využití cpu je skoro furt po tu dobu 100% ale když se podívám do taskmgr na procesy...tak žádnej proces cpu nevytěžuje. Tak co to je toto? Mám Visty 64b. Neexistuje nějakej soft, ve kterým bych zjistil na čem ten hdd tak pracuje?
CPU: AMD Phenom X4 9950 BE RAM: Kingston HyperX 1066MHz 4GB(2 x 2GB) Motherboard: Asus M2N32-SLI Deluxe HDD: SAMSUNG HD501LJ, 2x 500GB + 1TB Grafika: ASUS ENGTX275 896MB
..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..:: Water cooling ::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::....::..::..::..::..::..::..
[pumpa]Laing DDC 12V PRO AGB + Alphacool TOP -> [cpu blok]EnzoTech SCW-1 - Sapphire revA -> [chipset blok]by Wroom -> [mosfet blok #1]by Wroom -> [radiátor #1]Alphacool NexXxoS PRO I rev2 -> [mosfet blok #2]by Wroom -> [gpu blok]Swiftech MCW60 -> [radiátor #2]Magicool Copper Radiator Triple Xtreme 360 -> [expanzka] [url=ttp://wroom.wz.cz/komponenty/exp_v2/exp_v2.html]by Wroom[/url]
..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..:: Water cooling ::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::....::..::..::..::..::..::..
[pumpa]Laing DDC 12V PRO AGB + Alphacool TOP -> [cpu blok]EnzoTech SCW-1 - Sapphire revA -> [chipset blok]by Wroom -> [mosfet blok #1]by Wroom -> [radiátor #1]Alphacool NexXxoS PRO I rev2 -> [mosfet blok #2]by Wroom -> [gpu blok]Swiftech MCW60 -> [radiátor #2]Magicool Copper Radiator Triple Xtreme 360 -> [expanzka] [url=ttp://wroom.wz.cz/komponenty/exp_v2/exp_v2.html]by Wroom[/url]
- Shit
- Odborník PCT

Re: co ten disk furt tolik chroustá??
Tohle snad má odstranit SP1.Bedas píše:Po každým zapnutí PC mě ještě asi tak 5 minut bliká ledka od hdd a furt něco dělá. Využití cpu je skoro furt po tu dobu 100% ale když se podívám do taskmgr na procesy...tak žádnej proces cpu nevytěžuje. Tak co to je toto? Mám Visty 64b. Neexistuje nějakej soft, ve kterým bych zjistil na čem ten hdd tak pracuje?
- scream
- Začátečník

- Sheep-Master
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- martin654
- Začátečník

Jestli můžu přispět do diskuze.... Mam novýho gamestone Acera, taky s Vistou 32 bit a disk hrabe stejně jako Bedasovi takovejch 5 minut po stratu a pak jen pokud je potřeba, ale přítelkyně má ntb Asus s Vistou 32 bit a tam hrabe disk pořád, ještě jsem neviděl, že by ta indikační dioda byla někdy v klidu a to mi přijde hodně divný...
- fat4l
- Mírně pokročilý

mne to robilo tiez..hlavne po startu systemu...dalej mi vadilo este par veci vo viste...tak som ju proste odinstalil ...a navrat na xp... 
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
- faugusztin
- Začátečník

-
Ja som vypol indexovanie na vsetkych particiach a tym sa nekonecne chrustanie vyriesilo.martin654 píše:Jestli můžu přispět do diskuze.... Mam novýho gamestone Acera, taky s Vistou 32 bit a disk hrabe stejně jako Bedasovi takovejch 5 minut po stratu a pak jen pokud je potřeba, ale přítelkyně má ntb Asus s Vistou 32 bit a tam hrabe disk pořád, ještě jsem neviděl, že by ta indikační dioda byla někdy v klidu a to mi přijde hodně divný...
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Nadáváte na Vistu a při tom nejste schopni si systém nastavit. Vypnutí indexování,vypínání disků atd je záležitost 1-2min a vše je vyřešeno. Ono zatím ještě člověk si počítač může nastavit sám,ne naopak.
Kritizování je snadný
Kritizování je snadný
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- fat4l
- Mírně pokročilý

ja som ten system mal dokonale vyladeny...
...len mi povedz ...kedze mas tiez crt...ako si vyriesil refresh rate?...to ma zaujima...
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Luděk
- Začátečník

-
- fat4l
- Mírně pokročilý

[ot]no prave..v hrach...a refresh lock nepracuje vo viste spravne...v xp ho pouzivam tiez
[/ot]