Apophis.k píše:no, asi s nákupem fanů taky počkám na ty nový noctui, akorát 600Kč za fan už je docela nechutná částka...
To je no
Ale zas pokud zlepčej tlačení, tak to bude TEORETICKY těžkej konkurent pro papsta...
Nevím,nevím 900 RPM i s U.L.N.A. je pořád moc.Troufám si tvrdit,že tato nová Noctua bude při stejných otáčkách o něco hlučnější,než stará verze.Na odvětrávání skříně (pokud to není zrovna bigtower nacpaný high-end komponenty) stačí bohatě NF-S12 800.Mřížka se dá vyřezat,odšroubovat,podle typu.
Cecilka píše:To je no
Ale zas pokud zlepčej tlačení, tak to bude TEORETICKY těžkej konkurent pro papsta...
Nevím,nevím 900 RPM i s U.L.N.A. je pořád moc.Troufám si tvrdit,že tato nová Noctua bude při stejných otáčkách o něco hlučnější,než stará verze.Na odvětrávání skříně (pokud to není zrovna bigtower nacpaný high-end komponenty) stačí bohatě NF-S12 800.Mřížka se dá vyřezat,odšroubovat,podle typu.
NobodyLovesMe píše:
hlučnější asi bude, ale nejspíš taky účinější...
Ano,ale záleží na sestavě.Pro majitele slabších sestav je Noctua NFS-12 jako dělaná.Takový větrák tu chyběl,všichni ostatní dělali kompromisy mezi jednotlivými vlastnostmi.Když chce někdo výkon za cenu nepatrně vyššího hluku (v kontextu celé sestavy),tak pak jo.Je v pořádku,že je nabídka takto široká.Jednomu vyhovuje toto,druhému zase něco jiného.Mně vyhovuje to ticho a pokud se z komponentů nekouří,nepotřebuju se tím dále zabývat
dobry na vasem foru v sekci Rady a doporučení s výběrem komponent me zamkli tema a poslali me sem a ja bych se teda chtel zeptat mezi ventilátory teda není zadny rozdil??? jenom mezi velikostmi???
spuntik49 píše:bla bla bla a ja bych se teda chtel zeptat mezi ventilátory teda není zadny rozdil??? jenom mezi velikostmi???
Zkus napsat co máš za kompa, na co větrák potřebuješ, kolik chceš investovat...
Takhle jediný, co se dá napsat je, že pokud máš prostor, tak ber 120mm...
E4400 2.0 @ 3.0 (300x10) ::: Gigabyte 965P-DS3 r. 3.3 ::: 2x1024 MB A-Data EE @ 798 MHz ::: Sapphire X1950GT @ PRO pasiv chlazení [Idle: 37°C
Burn: 48°C] ::: AC Accelero S1 ::: Seasonic 400W ::: Elite 330 ::: Fujitsu-Siemens P19-2P ::: A4tech X718BF ____ hoří mi procesor a nevim, co s tim :-[ 40°C / 68°C (35°C/62°C na def nastavení)
inak potrebujem 3x 120mm (dopredu, dozadu a na TT BigTyphoon - casom pojdu na radiator vodnika), dolezite je ticho, ale aj vykon.
podla diskusie som zuzil vyber na NOCTUA NF-S12, PAPST alebo NEXUS RealSilent (vyhodou je polovicna cena), teraz este pribudol NOCTUA NF-P12.
DESKTOP 2019: CPU: AMD Ryzen 5 1600X + AMD Wraith Max Cooler MB: MSI X470 Gaming pro Carbon RAM: Crucial 16GB KIT DDR4 3466MHz GPU: AMD RX580 8GB HDD: WD Black NVMe SSD, M.2 - 500GB, WD SSD Blue 3D NAND, 2,5" - 500GB + 3x 500 GB Source: Corsair HX Series HX850 - 850W Case: Corsair Obsidian Series 750D
NOTEBOOK: HP EliteBook 8540W - Funguje mi spolehlivě 10 let bez závad - jsem na něj pyšný- UPDATE 2019 - už je pomalý NOTEBOOK: MacBook Air 2015 - je to skladný POMALÝ šnek s dlouhou výdrží
DESKTOP 2: CPU: Intel Pentium Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00Ghz MB: ASUS P5E3 RAM: 2x1GB Corsair DDR3 1066MHz XMS3 + 1GB ADATA GPU: MSI GeForce 8800GTS 320MB - odešla, už nevím co tam mám Audio: SoundBlaster Audigy 4 HDD: Seagate Barracuda 7200.10 320GB Power: Fortron Blue Storm II 500W Case: CoolerMaster Centurion 534 DVD: LG Mouse: Logitech G400 Keyboard: Logitech G11 LCD: SAMSUNG 2053BW + SAMSUNG 940B FAN: Zalman CNPS9700 NT + 2 chassis fans OS: Windows 7
nevim jaky ventilator ve vyberu by mi bylo jasno ale jaky a kam ma prijit merej se jen podle velikosti nebo se jeste tridej podle toho kam patrej?
potreboval bych to vedet asi by to vadilo kdyby byli jiny
spuntik49 píše:nevim jaky ventilator ve vyberu by mi bylo jasno ale jaky a kam ma prijit merej se jen podle velikosti nebo se jeste tridej podle toho kam patrej?
potreboval bych to vedet asi by to vadilo kdyby byli jiny
je to úplně jedno, obecně platí, čím větší, tím lepší...
Obecne spis plati ze nejkvalitnejsi jsou 12ky, protoze nane je zamerena nejvetsi pozornost... nemyslim si ze v budoucnu ma az tolik sanci vetsi vetrone, protoze doba nespeje k vetsim case
Nem3 píše:Obecne spis plati ze nejkvalitnejsi jsou 12ky protoze nane jsou zamereny nejvice pozornosti... nemyslim si ze v budoucnu ma az tolik sanci vetsi vetrone, protoze doba nespeje k vetsim case
já osobně bych uvítal, kdyby víc výrobců začalo dělat 140ky, zatím vím jen o 2 a kvalitou ty jejich fany zrovna 2x neoplývají...
2spuntik49:já jsem např dneska pořídil xilency 120mm a jsou super za tu cenu(jeden mě vyšel na 121,-kč) a pokud nemají před nebo za sebou nějakou mřížku(mylsím teď klasické od case),která má jenom menší díry,tak je docela tichý i na max otáčky,já jsem je zreguloval na 50%(protože mám takové podobné mřížky) a jsou neslyšné a mají dostatečný průtok vzduchu
PC:AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H NTB:Apple MacBook Air M1 | Phone:Apple iPhone 15 Pro
Dufam ze za toto nedostanem vynadane, ale mam otazocku spojenu s ventilatormi. Dnes mi konecne dorazil Nexus Real Silent Case Fan 92mm (DF1209SL-3) no a k tomu pridali taketo vecicky na primontovanie. Ma cenu sa s tym vobec trapit (cez case som to dostal, ale ani za boha na to uz neviem dostat ten ventilator) alebo mam ist radsej cestou mensieho odporu a kupit si skrutky za par korun ?
faugusztin píše:Dufam ze za toto nedostanem vynadane, ale mam otazocku spojenu s ventilatormi. Dnes mi konecne dorazil Nexus Real Silent Case Fan 92mm (DF1209SL-3) no a k tomu pridali taketo vecicky na primontovanie. Ma cenu sa s tym vobec trapit (cez case som to dostal, ale ani za boha na to uz neviem dostat ten ventilator) alebo mam ist radsej cestou mensieho odporu a kupit si skrutky za par korun ?
No to sou antivybrační vložky ke šroubkům...
A v čem máš přesně problém?
Na těch vložkách je taková "rýha" jak pro plech bedny, tak druhá pro rámeček fanu, ne?
To nejdou ty mrchy normal nacvaknout do bedny a pak na to nastrčit větrák?
E4400 2.0 @ 3.0 (300x10) ::: Gigabyte 965P-DS3 r. 3.3 ::: 2x1024 MB A-Data EE @ 798 MHz ::: Sapphire X1950GT @ PRO pasiv chlazení [Idle: 37°C
Burn: 48°C] ::: AC Accelero S1 ::: Seasonic 400W ::: Elite 330 ::: Fujitsu-Siemens P19-2P ::: A4tech X718BF ____ hoří mi procesor a nevim, co s tim :-[ 40°C / 68°C (35°C/62°C na def nastavení)
Cecilka píše:No to sou antivybrační vložky ke šroubkům...
A v čem máš přesně problém?
Na těch vložkách je taková "rýha" jak pro plech bedny, tak druhá pro rámeček fanu, ne?
To nejdou ty mrchy normal nacvaknout do bedny a pak na to nastrčit větrák?
Nesiel na to nacvaknut ventilator. Nakoniec som sa na to vykaslal a pouzil stare dobre skrutky .
Jaký máte zkušenosti s těmahle kolíkama?
Má to nějakej znatelnej efekt?
osobne se mi to zda jako blbost a zbytecnost, dycky sem vetraky nasrouboval tak, ze jsem nemel s rezonaci problemy...
Jinak objevil jsem vetraky Scythe ULTRA KAZE
vyrobce: http://www.scythe-usa.com/product/acc/0 ... etail.html
test(mensi review): http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... ?p=2544414
Hodne se mi libi ta 2000rpm varianta, protoze se da regulovat na slusnou uroven, a ma slusnej prutok. Akorat vaha a rozmery no... jsou totiz siroky 38mm. Takze bych to videl tak pripnout na chladic CPU. Daj se koupit nekde v CR? Cena vypada slusne.. tak bych vzal jeden na test domu