Gigabyte P35-DS3 / P35C-DS3 / EP35-DS3 (775, P35 + ICH9)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
dr.freeman
Nováček
Nováček

Příspěvek od dr.freeman »

to rousini, bracha ma adata cl4 800+ na této desce, a pokud vím, tak žádný problém, mom mu spíš zlobí grafika
CPU:AMD 4400+ EE(Brisbane) MB:MSI K9A Platinum RAM:A-DATA 2x1GB DDR2 800+ GK:MSI X1950PRO 256MB HDD:SAMSUNG 500GB CPU Fan:THERMALTAKE BIG TYP VX ZDROJ:CORSAIR VX450W MECHANIKA:SAMSUNG 203B MONITOR:SAMSUNG 205BW
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

viz vise... ano setkal. zatim mi na DS3P nechodily : 800mhz geily, mushkiny a ocz...vse highend s 4-4-4-12 ... nechodily ani pri 5-5-5-18 ...
emca
Nováček
Nováček

Příspěvek od emca »

To máš smůlu, mi na desce DS3P s BIOSem F6HH chodí Geilly UDC/800 MHz s časování 4-4-4-12 anebo při OC 4-4-4-15 nebo 5-5-5-15. Provozní napětí je nutno mít 2,1V, je to na nich napsáno a rovněž na stránkách výrobce. Vše funguje jak má a popsal jsem to několikrát v theadru GA-P35-DS3P.
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

Dřív se mi to s Nforce 4U stávalo taky, ale tomu jsem nevěnoval pozornost, protože to bylo 2x za 1/4roku.
Je to nová instalace + dalších 30programů pro moje základní využití PC. Bohužel jsem to nainstaloval během 1dne a tak nemůžu posoudit, jestli to nedělá nějaký soft. Ale stejný OS + programy mám na dalších 2kompech a tam je to OK.
I když ty BSODY bych taky viděl na paměti. Dělá to bez OC a jinak Prime a Memtest OK.
Když se zeptáš budeš vypadat jako blbec jen 5 minut, když se zeptáš na Google nikdo nepozná, že seš blbec
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to emca: vim, u me to nepomohlo...
ravie
Začátečník
Začátečník

AHCI

Příspěvek od ravie »

Jirry píše:cau,mam problem s nastavenim AHCI SATA modu..pred instalaci,kdyz jsem to zadal v biosu,tak XPcka vytuhla pri instalaci..tak jsem to naistaloval bez AHCI a ted kdyz to povolim v biose,tak XPcka nenabehnou..mohl by mne nekdo poradit co s tim? :(
Zdar, AHCI slouží k podpoře hot-swap. Pokud nemáš visty, tak na to musíš použít purple konektor a příslušné ovladače. Pokud nepoužíváš hot-swap, AHCI klidně vypni.
Neměls náhodou stejně jako já problémy s rychlostí disků a modrou smrtí, případně vypalovačkou?
Kdyžtak SZ :)
Ravie
i5, 8GB RAM, R7 270. A super bedna - 3R systems R700, plus nějaká ta Noctua :)
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Re: AHCI

Příspěvek od Maddogg »

Jirry píše:cau,mam problem s nastavenim AHCI SATA modu..pred instalaci,kdyz jsem to zadal v biosu,tak XPcka vytuhla pri instalaci..tak jsem to naistaloval bez AHCI a ted kdyz to povolim v biose,tak XPcka nenabehnou..mohl by mne nekdo poradit co s tim? :(
No ahci u XPcek musí být zapnuto před instalací. Pokud již máš nainstalováno tak to přepnout nejde. Jinak ahci není jen podpora hot-swap, ale i NCQ takže teoreticky o něco rychlejší práce s disku.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ted sem instaloval na DS3ku visty ultimate u kamose. zapnul sem v biosu ahci a visty nenasli disk...divny...kdyz sem udelal zmenu v registru po instalaci a zmenil v bosu na ahci, bylo vse ok... :?
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Flegy píše:ted sem instaloval na DS3ku visty ultimate u kamose. zapnul sem v biosu ahci a visty nenasli disk...divny...kdyz sem udelal zmenu v registru po instalaci a zmenil v bosu na ahci, bylo vse ok... :?
Ano na Vistu jsem viděl nějakou upravu registrů , v XPčkách to ale pravděpodobně nejde.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

takze jsem tez narazil na zajimavy problem s touto deskou. behem cca 5ti dni pomalu ale jiste odesla zvukovka. nejdrive se snizovala hlasitost. pak prestaly fungovat celni zdirky. no a na zaver se totalne zkreslil zvuk ze se to neda ani poslouchat. vrci v tom... piska atd.

mam na tom e4500, 8600gt, 2x1024MB corsair, zdroj seasonic 430W

mate s tim nekdo takove zkusenosti?
Naposledy upravil(a) Don dne pát 9. lis 2007, 20:34, celkem upraveno 2 x.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

Don píše:takze jsem tez narazil na zajimavy problem s touto deskou. behem cca 5ti dni pomalu ale jiste odesla zvukovka. ....
Já nemůžu rozchodit mikrofon. V audio input mám zašedlý potenciometr a nejde nastavit mic bust. Při testu to má akorát hrozný echo. Přitom azalia při připojení a odpojení microfonu hned pozná nové zařízení :x
Když se zeptáš budeš vypadat jako blbec jen 5 minut, když se zeptáš na Google nikdo nepozná, že seš blbec
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

takze problem jsem vyresil. nevim co majitel pc delal, ale pomohla reinstalace ovladacu. druhou vec, kterou mel spatne bylo zapojeni celniho panelu. konektor byl uzpusoben na AC97 takze jsem to musel zapojit po jednotlivych dratech. ale fakt by me zajimalo co tam kde zmenil, ze to tak strasne mnoukalo :)
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
iivanovic
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

3Dmark

Příspěvek od iivanovic »

Ahojte. Skladal som kamarátovi PC na tejto doske + E2180+ASUS 2600XT+2x1GB RAM Aeneon 800Mhz. Všetko ide O.K. a tak som ho chcel kvôli stabilite nechať prevetrať 3Dmarkom 05 a 06. PC beží na VISTE (nekameňovať). Problém je ten že 3Dmarky sa nedajú spustiť. Vyskočí len tá malá kocka a CPU na 50%. 3Dmark sa nezobrazí ani v Task manažéri na karte Aplikácie, nájdem ho len na karte Procesy. Myslel som si že to bude chýbajúcim DX9, tak som ho doinštaloval. Problém pretrváva. Nestretli ste sa s tým?
Ďalšia vec je, že jen chladič na čipsete (pri CPU) je voľný ako mne dedkové tepláky keď som mal 8 rokov. Teplotu v BIOS-e ukazuje cca 60st.
Máte nejaké návrhy ma ten 3Dmark či čipset?
CPU C2D E6300 1,86GHz@3,2GHz :-) + AC Freezer 7 PRO , MB GIGABYTE 965P DS4 - F8, DDR II 2x1012MB A-Data 800MHz 5-5-5-18@4-4-4-12 916MHz 2,2V + 2xchladič Acassa :-), TV Win Fast PWR 200DeLuxe , HDD SATA-I WD 120GB 8MB cash + SATA-II 320GB Samsung 16MB, NEC 4550A@4551A (labelflash) + Optierc AD-7173A, Seasonic S12-430W, Saphire ATI 1950PRO 256MB 580/1.400@621/1.572 :-) ,3DMark05-9.720b skurvene málo :-( prečo?????? už to je doriešené, môj rekord 11.200b
Iguka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iguka »

3D mark ti nepozná tu tvou grafiku,dělalo mi to taky. Musíš c:\windows\system32\futuremark a v tom adresáři ponech soubor atimgpud.dll, ten druhý smaž. Pak spustíš mark v pohodě
3600 + Ninja2, B450 Tomahawk, A-data S11pro 512MB, 4x8GB DDR4 crucial 3000 cl15@3600 cl16, GTX 1050Ti KalmX, KC400 240GB, Fractal R4, Corsair RM650x, LCD 22" W2220P, Win10Pro
zed213
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zed213 »

takže taky mi zamrzával počítač jako tady ostatním a pomohl mi flash biosu no verzi F6.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

k tomu chipsetu. osobne jako u kazdy svoji desky jsem dal kvalitni teplovodivou pastu na chipset. a k ty volnosti. neexistuje nic jednodussiho nez dat maly podlozky mezi plast a pruzinku
Wlado
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wlado »

Ahojky chci se zeptat da se nekde nastavit v Biosu casovani pameti?
6550, 1950pro, 2x 1GB, Sam. sataII 500GB, Enermax 500W Liberty + Logitech MX 1000 :-)
Danc3k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danc3k »

Po najetí do biosu zmáčkneš CTRL + F1 a je to záložka MB Intelligent Tweaker
Koloblesk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Koloblesk »

jak zjistím jakou mám revizi desky ? zkoušel jsem everesta i cpu-z a všude mi to ukazuje jen x.x, díval jsem se i na desku, než jsem ji dával do case, ale taky jsem to na ni nenašel, jde mi o to kvůli upg. biosu, nebo je to jedno ? děkuji za rady
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

Koloblesk píše:jak zjistím jakou mám revizi desky ? zkoušel jsem everesta i cpu-z a všude mi to ukazuje jen x.x, díval jsem se i na desku, než jsem ji dával do case, ale taky jsem to na ni nenašel, jde mi o to kvůli upg. biosu, nebo je to jedno ? děkuji za rady
Oddělej bočnici a čti! Já to našel do minuty :lol:
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“