chlazeni sestavy s 8800GTS
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Boomer
- Začátečník

-
chlazeni sestavy s 8800GTS
Zdravím všechny, chtěl bych poradit ohledně mé sestavy viz popis. Jen doplním, že komponenty mám ve skříni Cooler Master Elite 331 http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 90UR1NYDRY
Na CPU mám chladič Arctic Cooling Freezer7 oreintovaný aby vyfukoval vzduch ven, vzadu mám 120ku (ten byl součástí casu), v bočnici mám na otvoru u grafiky 80ku Arctic Cooling (vyfoukává vzduch ven). Všechny větráky zapojene do desky! I když vím že grafiky 8800 topí celkem dost, já mám v IDLu 60-62°C v Burnu 80-82°C. myslím si, že by teploty jak uvnitř skříně tak i na grafice mohly být nižší. Při hraní apod je horní část skříně dost horká, přijde mi že ve skříni ten vzduch moc necirkuluje... Nemáte někdo rady jak chlazení vylepšit a teploty snížit? Jako poslední možnost je koupě nové skříně ale to snad až jako poslední možnost... Ještě podotku, že skřín mám v PC stole tudíž Case je zasunut do otvoru... Za rady moc díky..
Na CPU mám chladič Arctic Cooling Freezer7 oreintovaný aby vyfukoval vzduch ven, vzadu mám 120ku (ten byl součástí casu), v bočnici mám na otvoru u grafiky 80ku Arctic Cooling (vyfoukává vzduch ven). Všechny větráky zapojene do desky! I když vím že grafiky 8800 topí celkem dost, já mám v IDLu 60-62°C v Burnu 80-82°C. myslím si, že by teploty jak uvnitř skříně tak i na grafice mohly být nižší. Při hraní apod je horní část skříně dost horká, přijde mi že ve skříni ten vzduch moc necirkuluje... Nemáte někdo rady jak chlazení vylepšit a teploty snížit? Jako poslední možnost je koupě nové skříně ale to snad až jako poslední možnost... Ještě podotku, že skřín mám v PC stole tudíž Case je zasunut do otvoru... Za rady moc díky..
CPU: Intel C2D 6750 2,66@3,2 MB: Gigabyte P35-DS4 RAM: Kingstone HyperX Kit2x1GB 800MHz HDD: Samsung HD501LJ 500GBVGA: MSI 8800GTS 320MB DVD-RW: Samsung SH-203B Zdroj: Enermax Liberty 500W LCD: Samsung 206BW
- m.Pták
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mas tam nakej vetrak co by nasaval vzduch ?
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
- natsuhiboshi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mas vepredu pred disky ventilator nasavajici vzduch do skrine ? jestli ne, tak ho urcite porid, treba noctuu 120mm (vykonna a ticha 99.9% majitelu si ji nemuze vynachvalit vcetne me) to by melo relativne zasadnim zpusobem ovlivnit celkove proudeni vzduchu ve skrini
Core i5-3570k@4,5GHz|Intel DZ77RE-75K|4x8GB Corsair Vengeance 1600MHz|eVGA GTX Titan 6GB@1077Mhz core|OCZ RevoDrive 3 240 GB
- Boomer
- Začátečník

-
Zkoušel jsem ve předu 120ku na 12V, byl to ventilátorem Cooler Master, dosti hlučný o jeho učínosti lze spekulovat. 
Taky mi připadalo že se ke grafice žádny vzduch nedostal a vše brzdil HDD.... Taky mě napadla možnost dát HDD úplně naspod a koupit nějakou 120ku s větším průtokem vzduchu ?!
400,- za Noctuu mi příjde ale trošku moc...
už jsem o ní ale uvažoval..
Krom teplot mi jde i tak trochu o hlučnost, aby to nehučelo jako vysavač...
Taky mi připadalo že se ke grafice žádny vzduch nedostal a vše brzdil HDD.... Taky mě napadla možnost dát HDD úplně naspod a koupit nějakou 120ku s větším průtokem vzduchu ?!
400,- za Noctuu mi příjde ale trošku moc...
Krom teplot mi jde i tak trochu o hlučnost, aby to nehučelo jako vysavač...
Naposledy upravil(a) Boomer dne pát 19. říj 2007, 22:15, celkem upraveno 2 x.
CPU: Intel C2D 6750 2,66@3,2 MB: Gigabyte P35-DS4 RAM: Kingstone HyperX Kit2x1GB 800MHz HDD: Samsung HD501LJ 500GBVGA: MSI 8800GTS 320MB DVD-RW: Samsung SH-203B Zdroj: Enermax Liberty 500W LCD: Samsung 206BW
- natsuhiboshi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Noctua je prave jeden z nejtissich vetracku na trhu a hlavne ma magneticky vystredena fluidni loziska, ktere slibuji az 150 000 hodinou zivotnost, takze ti ty vetracky vydrzi nejakych dalsich 10 nebo i vic let 
jinak pokud ti disky brzdi vzduch s vetracku pred nimi, tak zkus dat jeste jeden hned za ne
jinak pokud ti disky brzdi vzduch s vetracku pred nimi, tak zkus dat jeste jeden hned za ne
Core i5-3570k@4,5GHz|Intel DZ77RE-75K|4x8GB Corsair Vengeance 1600MHz|eVGA GTX Titan 6GB@1077Mhz core|OCZ RevoDrive 3 240 GB
- Boomer
- Začátečník

-
2 Noctuy do skříně dávat nebudu, ale o té jedné, dopředu na nasávání začínám silně uvažovat.... Snad to zlepší celkové chlazení skříně a sníží teploty hlavně na grafice..
O tichosti a učinnosti Noctuy nepochybuji, jen ta cena mi příjde dost přemrštěná. Zase ale na druhou stranu, za kvalitu se platí...
O tichosti a učinnosti Noctuy nepochybuji, jen ta cena mi příjde dost přemrštěná. Zase ale na druhou stranu, za kvalitu se platí...
- natsuhiboshi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no z osobni zkusenosti to reknu takhle: nejdriv sem se taky cukal davat tolik penez za vetraky, ale koupil sem si jeden na pokus a hned po zapojeni sem objednal dalsi abych vymenil ty hlucny monstra o kterejch sem si myslel, ze sou tichy 
vyhni se vetrakum Nanoxia, lakaj na nejaky nanotechnologie, ale delat dost kraval, mam je doma a proti noctuam sou fakt dost slyset i na polovicni napeti
//EDIT jeste vubec nejsou spatny vetraky Nexus, sou hodne tichy, hodne pouzivany a levnejsi nez Noctua
vyhni se vetrakum Nanoxia, lakaj na nejaky nanotechnologie, ale delat dost kraval, mam je doma a proti noctuam sou fakt dost slyset i na polovicni napeti
//EDIT jeste vubec nejsou spatny vetraky Nexus, sou hodne tichy, hodne pouzivany a levnejsi nez Noctua
- Boomer
- Začátečník

-
O těch Nexusech jsem taky už zaslechl, konkrétně jsem se díval na tenhle: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0BU0CKEI1
Ale jak to srovnávám s tou Noctuou tak mi příjde výhodnější si už připlatit a mít zaručenou kvalitu..
Ale jak to srovnávám s tou Noctuou tak mi příjde výhodnější si už připlatit a mít zaručenou kvalitu..
- natsuhiboshi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Boomer
- Začátečník

-
2natsuhiboshi: Myslíš že ten přední vetnilátor pomůže výrazněji snížit teploty uvnitř skříně??
- Adisisis
- Žlutá karta

-
Re: chlazeni sestavy s 8800GTS
No ja jsem to vyřešil přídáním 120mm fanuBoomer píše:Zdravím všechny, chtěl bych poradit ohledně mé sestavy viz popis. Jen doplním, že komponenty mám ve skříni Cooler Master Elite 331 http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 90UR1NYDRY

tady výsledky Idle

a load
karta je nataktovaná takže docela dobre - Vivec
- Středně pokročilý

pokud bude mít odkud nasát vzduch tak jo, pokud před nim ale bude maska a jen otvor ve spodu tak toho moc nenatahá, obvzlášť noctua která je spíš vhodná k tahání vzduchu bez překážek
ale ty teploty jsou ok, 80°C v burn neni nic hroznýho, je to nornál, pokud tě to tak straší tak můžeš zvednout otáčky, defaultně se při burnu točí myslím kolem 35%+-
a hodně ti to zvedá to umístění ve stolu, vzuch se pak kumuluje za počítečem a nad nim a ohřívá case a od ní zbytek
ale ty teploty jsou ok, 80°C v burn neni nic hroznýho, je to nornál, pokud tě to tak straší tak můžeš zvednout otáčky, defaultně se při burnu točí myslím kolem 35%+-
a hodně ti to zvedá to umístění ve stolu, vzuch se pak kumuluje za počítečem a nad nim a ohřívá case a od ní zbytek
- Boomer
- Začátečník

-
2Adisisis: Teploty máš parádní, ještě navíc k tomu že to máš nataktované. Ta moje 8800GTS je sice od výrobce taky trochu taktovaná ale jen na 575Mhz/1700Mhz a teploty momentálně IDLE 62 Burn(CmR-DiRT) 82.. Jak tam máš tu 120ku připevněnou? Bočnici máš stále sundanou??
- Boomer
- Začátečník

-
2Gr8 Vivec: Nasát by ta 120ka ve předu měla odkud, celá přední stěna skříně je děrovaná s prachovým filtrem..
Četl jsem, že teplota grafik 8800 v Burnu kolem tech 80-85 je normál, ale přeci jen bych to chtěl trošku stlačit dolů..
Větrák na grafice se mi defaltne toci na 60% vetší zvyšování otáček je už dost slyšet..
Četl jsem, že teplota grafik 8800 v Burnu kolem tech 80-85 je normál, ale přeci jen bych to chtěl trošku stlačit dolů..
Větrák na grafice se mi defaltne toci na 60% vetší zvyšování otáček je už dost slyšet..
- Adisisis
- Žlutá karta

-
jj mám sundanou pc nikam nepřemistuji navic ji nezavřu protože mam scythe mine a to je docela macek jinak větrák neni připevněn nijak prostě je vměstnan meziroh skřítě a grafikuBoomer píše:2Adisisis: Teploty máš parádní, ještě navíc k tomu že to máš nataktované. Ta moje 8800GTS je sice od výrobce taky trochu taktovaná ale jen na 575Mhz/1700Mhz a teploty momentálně IDLE 62 Burn(CmR-DiRT) 82.. Jak tam máš tu 120ku připevněnou? Bočnici máš stále sundanou??
- tnema
- Začátečník

Před 14 dnama sem do něho šel, za 200 kč supr koupě, je opravdu tichý, uvidíme časem, ale co jsem četl na zahr forech tak je i po delší době tichý, vem si že s ním testovali (nevím jestli i teď) třeba i na silentpcreviewBoomer píše:O těch Nexusech jsem taky už zaslechl, konkrétně jsem se díval na tenhle: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0BU0CKEI1
Já jsem max spokojen.
ntb alzabook/rtx3070
- Boomer
- Začátečník

-
Když srovnávám tu Noctuou (1200otacek) s tím Nexusem tak mi to vychází takto:
Noctua má průtok vzduchu 47,8cfm při hlučnosti 17dB
Nexusu 36,9cfm a vyšší hlučnost 22,8dB
Noctua je ale dvakrát tak dražší.
Chtěl bych se zeptat, myslíte že je ten průtok vzduchu u Noctuy opravdu tak znatelný oproti Nexusu, nebo to je vcelku stejné? A rozdíl hlučnosti 5dB pozná běžný uživatel?
Noctua má průtok vzduchu 47,8cfm při hlučnosti 17dB
Nexusu 36,9cfm a vyšší hlučnost 22,8dB
Noctua je ale dvakrát tak dražší.
Chtěl bych se zeptat, myslíte že je ten průtok vzduchu u Noctuy opravdu tak znatelný oproti Nexusu, nebo to je vcelku stejné? A rozdíl hlučnosti 5dB pozná běžný uživatel?
- tnema
- Začátečník

- Vivec
- Středně pokročilý

na papírový hodnoty se nekoukej, obvzlášť hlučnost, každej výrobce si to cucá z prstu, ber to tak, že všechno pod 800ot. +- je tichý
tady máš test: http://www.svethardware.cz/art_doc-E792 ... 7A51E.html
je tam vidět, že při všech otáčkách má nexus větší průtok a hlučnost bude zhruba stejná
tady máš test: http://www.svethardware.cz/art_doc-E792 ... 7A51E.html
je tam vidět, že při všech otáčkách má nexus větší průtok a hlučnost bude zhruba stejná
- Boomer
- Začátečník

-
Zdravím, po delší době otevírám toto téma, aby to případně pomohlo ostatním uživatelům. Tak nakonec jsem koupil tu 120ku Nexuse na nasávání dopředu.. Nexus nepatří k těm "super tichým" jako Noctua, ale i tak se podle mě řadí mezi hodně tiché ventilátory.. Překvapil mě ale svojí účinností, protože parádně zepředu nasává vzduch a fouká na VGA. Vzhledem k tomoto faktu jsem si dnes přikoupil ještě jedenu 120ku Nexus dozadu..
A jsem spokojen.. Uvidíme jak dlouho vydrží ložiska, garance jako u Noctuy není ale zato jsou za poloviční cenu a dobrá koupě...
Teploty v casu klesly dolů o což mi šlo především..