Vytvoření tunelu
- celebrant.athlon
- Začátečník

-
Vytvoření tunelu
Zdravím, jde udělat tunel typu:
PC1_winxp ---> Internet ---> PC2_debian ---> Internet ---> PC3 (server) ?
Z nějakého, pro mě neznámého, důvodu se z PC1 nedostanu na PC3, ale PC2 se na PC3 dostane bez problémů (a PC1 se dostane na PC2). PC1 a PC2 nejsou v lokální síti a PC2 má veřejnou IP adresu a běží na něm debian (ubuntu). PC1 je za natem.
Jde udělat tunel přes PC2 na PC3? Dejme tomu, že na PC3 běží nějaká služba třeba na portu 81 a já se na ni chci dostat přes IP_PC2:81. Jde to?
PC1_winxp ---> Internet ---> PC2_debian ---> Internet ---> PC3 (server) ?
Z nějakého, pro mě neznámého, důvodu se z PC1 nedostanu na PC3, ale PC2 se na PC3 dostane bez problémů (a PC1 se dostane na PC2). PC1 a PC2 nejsou v lokální síti a PC2 má veřejnou IP adresu a běží na něm debian (ubuntu). PC1 je za natem.
Jde udělat tunel přes PC2 na PC3? Dejme tomu, že na PC3 běží nějaká služba třeba na portu 81 a já se na ni chci dostat přes IP_PC2:81. Jde to?
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
iptables?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
- celebrant.athlon
- Začátečník

-
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
- K.
- Nováček

-
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No, ja nekouknul poradne na ten diagram, myslel jsem ze to je tak, ze prvni PC je pripojen do internetu, pres nej bezi net do druhyho, na toho je nasmerovana verejna IP a pak jeste za nim je treti..
Jak to je spojeny? Ten diagram jsem moc nepochopil
.
Mam tu program Packet Tracer, ale nevim jak do jednoho obyc kompu nacpat 2 sitovky a jak udelat verejnou IP atd..
// tak 2 eth do obyc kompu nedam, je to program na CISCO krabicky.. No, ale stejne nejak vyzjistim proc to nepinga, routery tam jsou.
// tak pohoda, PC--Router--Server
IP 192.168.8.x a 192.168.9.x, PC dopinga na router i na server. Bohuzel sem nenasel zadny veci jako verejna IP, dostupnost z internetu atd.
Jak to je spojeny? Ten diagram jsem moc nepochopil
Mam tu program Packet Tracer, ale nevim jak do jednoho obyc kompu nacpat 2 sitovky a jak udelat verejnou IP atd..
// tak 2 eth do obyc kompu nedam, je to program na CISCO krabicky.. No, ale stejne nejak vyzjistim proc to nepinga, routery tam jsou.
// tak pohoda, PC--Router--Server
IP 192.168.8.x a 192.168.9.x, PC dopinga na router i na server. Bohuzel sem nenasel zadny veci jako verejna IP, dostupnost z internetu atd.
- celebrant.athlon
- Začátečník

-
PC1 a PC2 jsou do internetu zapojeny nezávisle. Za PC3 si dosaď třeba seznam.cz.
PC1 se dostane k PC2, ale ne k PC3.
PC2 se dostane jak na PC1, tak na PC3.
Zkoušel jsem udělat gre tunel podle seriálu na root.cz, ale s tím, že na PC1 nemám veřejnou IP adresu a ani možnost naroutovat na něj porty, mi to nešlo. Jinak zkoušel jsem i hamachi na vytvoření tunelu mezi PC1 a PC2, ale na PC1 to hamachi nedokáže udělat spojení s žádným ze 20 PC, co jsou v síti (člověk by se divil, co dokáže udělat D-Link router v cestě).
Kód: Vybrat vše
PC1 ---> ----------
|Internet| <--- PC3
PC2 ---> ----------
PC2 se dostane jak na PC1, tak na PC3.
Zkoušel jsem udělat gre tunel podle seriálu na root.cz, ale s tím, že na PC1 nemám veřejnou IP adresu a ani možnost naroutovat na něj porty, mi to nešlo. Jinak zkoušel jsem i hamachi na vytvoření tunelu mezi PC1 a PC2, ale na PC1 to hamachi nedokáže udělat spojení s žádným ze 20 PC, co jsou v síti (člověk by se divil, co dokáže udělat D-Link router v cestě).
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jaky OS mas na serveru?
Zkousis jen ping? Nebo i neco jinyho?
Zkousis jen ping? Nebo i neco jinyho?
- tosuja
- Začátečník

-
IPtables reseni je vlastne DNAT+SNAT, jinymi slovy preklad jak cilove, tak zdrojove IP.
preklad cilove adresy (DNAT) bude vypadat asi takto:
SNAT:
IP_PC1 je verejna IP PC1, tedy adresa, pod kterou se PC1 jevi zbytku sveta.
Dalsi varianta je nainstaloval vtun nebo openvpn server na PC2 a na PC1 odpovidajici klient, pricemz muzes tezit z toho, ze pravidla na strane PC2 budou velmi jednoducha - budes jenom NATovat (resp. maskaradovat) data z toho OpenVPN tunelu
preklad cilove adresy (DNAT) bude vypadat asi takto:
Kód: Vybrat vše
/sbin/iptables -t nat -A PREROUTING -s <IP_PC1> -d <IP_PC2> -p <protokol> --dport <cislo_portu> -j DNAT --to-destination <IP_PC3>Kód: Vybrat vše
/sbin/iptables -t nat -A POSTROUTING -s <IP_PC3> -d <IP_PC2> -p <protokol> --dport <cislo portu> -j SNAT --to-source <IP_PC1>Dalsi varianta je nainstaloval vtun nebo openvpn server na PC2 a na PC1 odpovidajici klient, pricemz muzes tezit z toho, ze pravidla na strane PC2 budou velmi jednoducha - budes jenom NATovat (resp. maskaradovat) data z toho OpenVPN tunelu
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
- celebrant.athlon
- Začátečník

-