sireni wifi po hotelu o vice patrech, dotaz ohledne anteny

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
lapak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

sireni wifi po hotelu o vice patrech, dotaz ohledne anteny

Příspěvek od lapak »

zdravim, potrebuju radu zkusenych odborniku :) mam hotel, zhruba uprostred wifi d-link router se zakladni pendrekovou antenkou, no potrebuju dostat net do vsech pokoju ktery jsou v tom penzionu, je to tak pocitam na kazdou stranu na delku tak 15m na sirku tak 5m a sou to tri patra (ten rtr je v prostrednim), ale sou tam celkem tlusty zdi, dneska sem to meril notebookem (coz je zarizeni kerym se tam asi nejcastej lidi budou pojit) v tech okrajovych pokojich tak mozna zjistim ze nejaka sit tam je, ale rohodne neni moc pouzitelna na inet, kdyz du do sikma jeste pres dve zdi chodby, nebo krajni pokoje v jinym patre tak o siti neni ani zminka a potrebuju to nejak vyresit.

jako prvni me napadlo tam dat nejakou normlanejsi antenu, zanormalni peniz, nasel jsem nejaky vsesmerovy s 7dBi no ale nemam v tom zkusenosti a chci se zeptat jakej a jestli vubec tam bude rozdil od toho pendreku, jestli to ma cenu, nebo radsi jeste nejakou lepsi a jak to bude treba s pokojema hned nad a pod tim vysilacem, kdyz ta antena ma V vyzarovaci uhel jenom 20stupnu

i tak pocitam s nejakym vyuzitim repeateru, ale proste potrebuju aby to bez problemu chodilo, ale zas nemuzu tam davat nejaky profi zarizeni za desetitisice...

takze de mi predevsim jak moc pomuze ta antena a jak je to s tim vyzarovacim uhlem, popripade jestli mate jeste nejaky dobry tipy ohledne tehle problematiky, diki vsem moc za odpovedi
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

no nej by bylo dat dve ap do stran, bohuzel tam asi nenatahnes kabel co?

nejakou vsesmerovku nebo dve sektorovky (podle AP). mozna by ta 8dbi pomohla, ne tolik, pokud ted najdes sit, ale nepripojis se, tak tipuju silu signalu na cca 30%, s 8dbi tam budes mit tak 40-60%, ideal by bylo 70% a vys.

kazdopadne kdyz budes mit vsesmerovku, tak ta ma jen 15° vertikal, presne nad a pod AP budes mit silny problem, coz bys mel pocitovat i ted. nej by byly imho dve anteny na dve strany (pripadne jednu na vertikal + jednu horizontalne)

///ma nekdo lepsi reseni? tohle je jen teorie, mozna nedokonala
lapak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lapak »

kabel moc nepripada v uvahu, s repeaterama do stran uz tak trochu pocitam, mam tam klasickej d-link adsl router s wifinou, je mozny do toho dat nejak dve anteny? nejaka rozdvojka nebo tak? v tomhle se vubec nevyznam, kdyby to slo nejak jednoduse dat dve anteny, tak bych hodil ten vsesmer vertikalne, a na mista pod a nad ap by postacil i snad ten pendrek ne
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

co takhle koupit k tomu jeste nejake dalsi routery s vice antenama, a vse spojit do jedne site ?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“