Poroblém s 2 HDD -40GB

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Turbo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Poroblém s 2 HDD -40GB

Příspěvek od Turbo »

Ahoj
Na základni desce mám 2 konektory to znamená 4 zařízeni. Až do dnes jsem mel: 2x mechanika 1x HDD 80GB (popis).
Kamarád mě dnes půjčil HDD - Western WD400 (40GB) a po připojení a spuštění PC se objeví "Detecting IDE Drivers..." asi za 1min. tato hláška zmizí. Potom se objevi "Secondary IDE channel no 80 conductor cable instaled" ale když napojím jen jeden tak jedou. Nevíte kde bude chyba? :oops:
Dík
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Re: Poroblém s 2 HDD -40GB

Příspěvek od faugusztin »

Turbo píše:Ahoj
Na základni desce mám 2 konektory to znamená 4 zařízeni. Až do dnes jsem mel: 2x mechanika 1x HDD 80GB (popis).
Kamarád mě dnes půjčil HDD - Western WD400 (40GB) a po připojení a spuštění PC se objeví "Detecting IDE Drivers..." asi za 1min. tato hláška zmizí. Potom se objevi "Secondary IDE channel no 80 conductor cable instaled" ale když napojím jen jeden tak jedou. Nevíte kde bude chyba? :oops:
Dík
Jumprovanie ? Nie su oba nastavene ako Master alebo oba ako Slave ? Ak sa da, tak radsej nastav Cable Select, pripadne jednemu Master a druhemu Slave.
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Sedlář »

Jelikož je tam ta věta"Secondary IDE channel no 80 conductor cable instaled" tak bych zkontroloval, zda máš kabel 80-ti žilovej a jestli jo, tak jestli není nějak porušen/poškozen.Pak taky ty jumpery.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“