8700M

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Gang$taUA
Nováček
Nováček

8700M

Příspěvek od Gang$taUA »

potřeboval bych poradit jestli by v acer aspire 5920 šla vymněnit stavajicí 8600M GT za 8700M jako ma toshiba? je to muj první notebook a proto nevim jestli se da zlepšovat GPU zatim vým že de CPU, RAM a HDD ale jak je to z grafarnou netuším. vždiť maj mobilní PCIe tak teoriticky by jsme si mohli dokoupit jakoukoliv grafiku ale jsem nenašel že by se prodavaly zvlašť???

a taky těšíte se na 8800M podle některých novinařských stránek by mněla být představena ještě tento rok tak nevim co je na tom pravdy.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Re: 8700M

Příspěvek od faugusztin »

Gang$taUA píše:potřeboval bych poradit jestli by v acer aspire 5920 šla vymněnit stavajicí 8600M GT za 8700M jako ma toshiba? je to muj první notebook a proto nevim jestli se da zlepšovat GPU zatim vým že de CPU, RAM a HDD ale jak je to z grafarnou netuším. vždiť maj mobilní PCIe tak teoriticky by jsme si mohli dokoupit jakoukoliv grafiku ale jsem nenašel že by se prodavaly zvlašť???

a taky těšíte se na 8800M podle některých novinařských stránek by mněla být představena ještě tento rok tak nevim co je na tom pravdy.
S velkou pravdepodobnostou neda. Graficka karta byva u drvivej vacsiny notebookov spojena s CPU minimalne chladiacim systemom a aj to chladenie zvykne byt dimenzovane prave na potreby danej kombinacie CPU + GPU.
nnevimm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nnevimm »

mobilni PCI-E jetse neznamena ,za ma slot :wink: . Ma jen technologii tj linky PCI-E ...

vetsina notebooku nema GPU spojenou s CPU ,ale s MB :wink: do CPU vede jen ten chladic.
Nejake notebooky pouzivaji MXM sloty (karta neni integrovana na MB) a tam to vymenit jde. Je ovsem zadrhel u

1.typu ,tvaru ,velikosti MXM . Vyrobci si to delaji jak chteji a tak tam narves vetsinou kartu jen urcenou pro ten typ nebo znacku notebooku
2.Je nadlidskej ukol sehnat prave kartu alespon do nejakeho MXM. Videl jsem jen X700 a tusim nejakou GeForsku6600 ,jiny se snad ani nikdy sehnat nedaly.A ani nevis jestli ji do toho svyho MXM narves.

Zkratka je to nemozny :wink:
Desktop - Intel C2Q Q6600 + Accelero freezer 7 pro , ATI HD5850 , Patriot 2GB DDR2 800MHz , Samsung F1 320GB , ASUS P5Q pro (intelP45) , Chiftec 650W , Samsung 24" BX2440 , Microsoft keyboard + mouse , Logitech 5.1 repro, Windows Seven 64bit Ultimate
NTB - MacBook Pro 13" MID10 , C2D 2,4Ghz , NVidia 320M 256MB , 4GB RAM 1366MHz DDR3 , 250GB HDD 54k rpm, unibody case, Mac OS X Lion
Phone - iPhone 4 16GB, iOS 4.3.3
Tablet - iPad 2 16GB, 3G, iOS 4.3.3
martyRE
Nováček
Nováček

Příspěvek od martyRE »

Jop, je to tak, jak je napsano vyse. Ono to MXM melo slouzit prave proto, aby se dali grafiky snadno vymenovat ala stolni comp. Takova byla idea, ale vysledek je jinde :) Je to vlastne stejny, jako predtim. Tedy vymenit grafiku v notasovi je pro beznyho uzivatele znacny, ne-li nemozny, ukol :)

A krom toho, myslim ze ten rozdil mezi 8600M GT a 8700M GT neni tak markantni, aby o tom melo cenu uvazovat.
Nejkrásnější ze všech tajemství je být géniem a vědět to jen sám.
BIZON
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BIZON »

A když chceš vyšší výkon grafiky tak ji přetaktuj a hotovo.Mám VBI s 8600GT a z nominálních frekvencí 475/950/400Mhz jsem ji zvedl na 675/1634/483Mhz a výkon ve hrách se znatelně zvýšíl,bohužel i se spotřebou.Takže na standartní baterii vydrží cca 35minut.
nnevimm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nnevimm »

BIZON píše:A když chceš vyšší výkon grafiky tak ji přetaktuj a hotovo.Mám VBI s 8600GT a z nominálních frekvencí 475/950/400Mhz jsem ji zvedl na 675/1634/483Mhz a výkon ve hrách se znatelně zvýšíl,bohužel i se spotřebou.Takže na standartní baterii vydrží cca 35minut.
A s teplotou. :wink:
Desktop - Intel C2Q Q6600 + Accelero freezer 7 pro , ATI HD5850 , Patriot 2GB DDR2 800MHz , Samsung F1 320GB , ASUS P5Q pro (intelP45) , Chiftec 650W , Samsung 24" BX2440 , Microsoft keyboard + mouse , Logitech 5.1 repro, Windows Seven 64bit Ultimate
NTB - MacBook Pro 13" MID10 , C2D 2,4Ghz , NVidia 320M 256MB , 4GB RAM 1366MHz DDR3 , 250GB HDD 54k rpm, unibody case, Mac OS X Lion
Phone - iPhone 4 16GB, iOS 4.3.3
Tablet - iPad 2 16GB, 3G, iOS 4.3.3
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Taky jde o chlazení, NB nemusí být dimenzovaný na nějaké OC a můžou začít problémy, to není jako v klasickém PC.
Goldnoob team proud member!
BIZON
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BIZON »

maximální kterou jsem zjistil tak byla 85°C ale jinak běžná ve hrách kolísá mezi 78 a 82°C.Přetaktovaný ho používám asi 3 týdny a zatím vše v pořádku.Takže zase nic až tak děsivého.Životnost se možná o něco zkrátí,to nepopírám,ale kdo z nás by ho používal 10let že?To už spíš zastará morálně a technologicky.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Notebook imho deset let životnost nemá - nebo možná jo, ale spíš business modely top výrobců - Dell, Toshiba, Lenovo, HP - ne consumer laptop od Compalu nebo ASMobile...

Přetaktovávat laptop nemá smysl, ale když chceš výdrž na baterie 35 minut, tak si to užívej...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“