AMD/ATI - Editace BIOSů, flashování

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Ma ještě nekdo takovy problém ? jako já jak sem psal UP :(
everquest
Nováček
Nováček

P/n mismatch

Příspěvek od everquest »

Lidi...můžu flashovat bios, když mi nesedí P/N???
Jedná se tedy o kartu sapphire x1950Pro 512MB a mám stáhnutý bios přímo original ze sapphire webu.
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

ma takovej doje že ano ale skontroluj ho s povodnim na GK v RaBit .v2.2.1 pokud budou sedět udaje o časování DDR3 tak by nemněl byt problem
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

cau, zkousel jsem nacteni, upravu a nasledny flash biosu pomoci tohoto navodu http://www.pretaktovani.cz/text/FlashujemeATI.asp , pak i pomoci zdejsiho navodu, ale ani jeden nefunguje. po zadani prikazu v MSDOS "flashrom -i" vypise "No Ati devices found" nebo tak nejak...

karta viz podpis, je nejaka sance na flash?
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

a duvod flashovani? :?
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

duvod:

Obrázek

grafika je oproti defaultu podtaktovana a chci ji taktnout jeste vic... Navic se hlasi jako radeon X1300, ale po sundani chladice je tam cip X1600... takze proto, :) mensi zmena z x1300 na x1600
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

takze hlaska po zadani flashrom -i je "Ati video adapter not found" karta je zapojena ve slotu PCIex16 pls napiste nekdo

EDIT// uspesne flashnuto pomoci utility atiflash... diky za pomoc (zadnou)
Tuner
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tuner »

Pomoc!!!Ide o to ze som cez winflash zmenil bios z 1800gto2 na XT.Po restarte mi monitor nechce naskocit je len cierny.Nahodil som PCI kartu a pokusal som sa vsetko napravit podla navodu ale nic!!!ked dam flashrom -i tak mi pise ze ati adapter not found, a ked zapisem flashrom -f -p 0 bios.rom alebo bin tak mi stale pise error OFL01 ,skusal som rozne kombinacie ale aj tak nic
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Skus to dat na trvdo prostě at na nic nebere flašher ohled ale u ATI nevim jak , moc sem ti asi napomohl ale skus se podivat tady na foru po therdech , aji v NVIDIA atd , případně google

edit : ještě mně napadlo skus GK vyndat z PC a viskratovat kondy na ní !,
a reset biosu na defalut na MB
Pokud ani to nepomuže tak kněkomu kdo to už vicekrát flašoval GK ATI , ale taky se mohlo stat že sis odrovnal flešku :(
Tuner
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tuner »

No uz som vyriesil chybu, chyba bola ze som skusal xxx programov na navrat biosi s PCI kartou v dose a nevyskusal som Atiflash ktory mi konecne bezproblemovo navratil stary bios.je to super, tak isto som len spravil bootovaciu disketu ako s ostatnymi dokonca aj tie iste biosi som pouzil a teraz to ide, dokonca mozem experimentovat a uz som vyskusal asi 20 biosov na XT ale pri vsetkych sa obraz rozsipe takze teraz som vratil original bios.Nevie mi niekto poslat bios XT ktory pojde na gto2?Vymeny sa nebojim je to hracka s atiflashom
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

jake takty mas a jaky chces? :) s tou kartou sem se natrapil k posrani a wubec nikam to nevedlo, nekdo ji proste flashnul na xt a basta, u mne se nic takovyho wubec nekonalo ;) stacilo sw ati tool vmod, jadro slo hodne do sebe a pameti sem mel proste imuni vuci OC ;p

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Tuner
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tuner »

Mossad píše:jake takty mas a jaky chces? :)
Tak este stale som nenasiel Bios co by mi siel bez problemov ale taktovat mi ide s default chladicom 640/625 viacej som este neskusal, mozno by slo aj dalej, mam perfektne chladenu bednu AeroCool Engime.
mao7
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mao7 »

ahoj skusal uz niekto fashovat Ati HD 2600Xt jej bios lebo sa to chystam spravit ale zatial ziadny bios na tuto kartu som nenasiel neviete niekto kde by sa dal zohnat
TTK
Začátečník
Začátečník

Nejde flashnout X1850GT 256Mb

Příspěvek od TTK »

Blbne mi ventilátor na grafice. Stáhnul jsem si novej BIOS kterej řeší problém s ventilátorem na X1950GT, vytvořil boot disketu, nabootoval do ATIflash v.3.41... vše funguje ale bohužel skončí hláškou "P/N mismatch" Sakra co s tím ? Proč dávají na oficiální stránky novej BIOS kterej nefunguje ? :-( Nepomůže ani AtiWinflash - hlásí to samé a flashroom mi nenacházi grafiku. Může někdo poradit jak tam ten oficiální bios nacpat ? Už jsem zkusil všechno možný a vždy "P/N mismatch" !
xxxe
Nováček
Nováček

Příspěvek od xxxe »

Jde něco vylepšit u tyhle karty ještě?Sapphire Radeon X1300 256MB AGP.Jádro RV516 LE
Franta33
Nováček
Nováček

Příspěvek od Franta33 »

Mám karti x1950pro 512mb agp, chci se zeptat dá se přes nějaký nástroj zvednout teplotní hranice, při které GK padá z her do windowsů. Mám pocit, že u mě je nastaveno jen 75 stupnů nebo podobně.
Děkuji
Denis
Začátečník
Začátečník

Po změně BIOSu je karta mrtvá.

Příspěvek od Denis »

Chtěl bych Vás poprosit o pomoc.Mám grafickou kartu MSI RX2600XT-T2D256EZ/D3,dělala mi nějaké hlouposti,tak jsme provedl upgrade BIOSu,který jsem stáhl ze stránek MSI a postupoval přesně podle pokynů.Výsledek je takový,že nyní se karta tváří,jako by nežila,nemá vůbec žádný obraz.
Ale základní deska ji zřejmě vidí,protože když zapnu počítač s kartou,neděje se nic,když ji vytáhnu a spustím to bez ní,začne speaker pískat.
Prosím poraďte mi,co mám dělat.
Předem děkuji za jakoukoliv radu.
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Po změně BIOSu je karta mrtvá.

Příspěvek od Gerimo »

Denis píše:Chtěl bych Vás poprosit o pomoc.Mám grafickou kartu MSI RX2600XT-T2D256EZ/D3,dělala mi nějaké hlouposti,tak jsme provedl upgrade BIOSu,který jsem stáhl ze stránek MSI a postupoval přesně podle pokynů.Výsledek je takový,že nyní se karta tváří,jako by nežila,nemá vůbec žádný obraz.
Ale základní deska ji zřejmě vidí,protože když zapnu počítač s kartou,neděje se nic,když ji vytáhnu a spustím to bez ní,začne speaker pískat.
Prosím poraďte mi,co mám dělat.
Předem děkuji za jakoukoliv radu.
sehnat pci kartu, v BIOSu nastavit jako primarni zobrazovaci kartu PCI a flashnout ji starym BIOSem...
Jinak to, ze na GK nahrajes jiny BIOS se nic nezmeni, to neni zakladni deska...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Nebo poslepu :oops:
Goldnoob team proud member!
Denis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denis »

Takže povedlo se mi sehnat nějakou starou PCI grafiku,takže poslepu naštěstí to dělat nemusím...uff.
Můžete mi ještě poradit,kde stáhnout opravdu nějaký bezchybný BIOS pro mou kartu (MSI 2600XT)?
A jaký je nejlepší postup pro flash?Držel jsem se toho,který je na stránkách MSI a dopadle jsem tak,jak jsem dopadl..........
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“