Nový počítač nenastartuje Win Xp
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- WILD3N
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Nový počítač nenastartuje Win Xp
Dobrý den. Mám tady takový problém:
Počítač, který má nové komponenty až na case a HDD nenastartuje Win XP.
Sestava:
Asus P5K
Intel Q6600
2GB RAM
ATI X850XT
450W Eurocase
Nenastartuje windows: Objeví se tam obrazovka: omlouváme se za vzniklé potíže, ale win xp nebyl úspěšně spuštěn pravděpodobně z důvodu změny HW nebo SW. A pak jsou zde možnosti : Stav nouze, posledni fugnujcí konfigurace atd. Ale systém se při zvolení libovolného restartuje. Neobjví se většinou ani loadovací obrazokva. Už jsem zkoušel 1/2/3 GB RAM, nepomohlo. Do biosu se ale bez problémů dostanu.
V čem by mohl být problém: připojit disky k této desce je možno těmito způsoby: 1 x Ultra ATA 133 5 x Serial ATA II 1 x Externí Serial ATA (eSATA), ale HDD (Seagate Barracuda ST3120814A) je připojována přes Ultra ATA 100. Mohl by to být problém ? Na jiném fóru, kde jsem poslal tento problém mi to nekomentovali:
http://www.suggestafix.com/index.php?ac ... 27927&st=0
Chcete-li se na cokoliv, co by vám pomohlo k vyřešení tohoto probému, pište, rád vám odpovím.
Počítač, který má nové komponenty až na case a HDD nenastartuje Win XP.
Sestava:
Asus P5K
Intel Q6600
2GB RAM
ATI X850XT
450W Eurocase
Nenastartuje windows: Objeví se tam obrazovka: omlouváme se za vzniklé potíže, ale win xp nebyl úspěšně spuštěn pravděpodobně z důvodu změny HW nebo SW. A pak jsou zde možnosti : Stav nouze, posledni fugnujcí konfigurace atd. Ale systém se při zvolení libovolného restartuje. Neobjví se většinou ani loadovací obrazokva. Už jsem zkoušel 1/2/3 GB RAM, nepomohlo. Do biosu se ale bez problémů dostanu.
V čem by mohl být problém: připojit disky k této desce je možno těmito způsoby: 1 x Ultra ATA 133 5 x Serial ATA II 1 x Externí Serial ATA (eSATA), ale HDD (Seagate Barracuda ST3120814A) je připojována přes Ultra ATA 100. Mohl by to být problém ? Na jiném fóru, kde jsem poslal tento problém mi to nekomentovali:
http://www.suggestafix.com/index.php?ac ... 27927&st=0
Chcete-li se na cokoliv, co by vám pomohlo k vyřešení tohoto probému, pište, rád vám odpovím.
- Stano K.
- Středně pokročilý

- WILD3N
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Thellwin
- Administrátor

- WILD3N
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
jj
jj
je to přechod z nějaký starý desky od asusu, celeronu 2,6GHz, 512mb DDR ramky a GeForce5200FX na tu nahoře popsanou, takže masivní přechod, ale disk pořád stejnej s pořád stéjnejma windowsama
je to přechod z nějaký starý desky od asusu, celeronu 2,6GHz, 512mb DDR ramky a GeForce5200FX na tu nahoře popsanou, takže masivní přechod, ale disk pořád stejnej s pořád stéjnejma windowsama
- Thellwin
- Administrátor

- Majami
- Nováček

- AVN
- Nováček

-
s
To jsem já, owner toho compa
udělal jsem opravnou instalaci z CD, při instalaci mu chyběly soubory bbcap.dll, licwmi.dl_ a iexplore.ex_
na IE ani na licenci to myslim neztroskotá, ale o tom bbcap sem se někde dočet že je to ovladač displeje
každopádně se zase při každý možnosti restartne, jediná změna je to, že pokaždý, když dám spustit normálně, objeví se loading XP asi na 1sec
klidně bych dal komplet reinstall, ale ty data na tom disku nesmim ztratit, a chci se zeptat, jestli nějaká ztráta hrozí
udělal jsem opravnou instalaci z CD, při instalaci mu chyběly soubory bbcap.dll, licwmi.dl_ a iexplore.ex_
na IE ani na licenci to myslim neztroskotá, ale o tom bbcap sem se někde dočet že je to ovladač displeje
každopádně se zase při každý možnosti restartne, jediná změna je to, že pokaždý, když dám spustit normálně, objeví se loading XP asi na 1sec
klidně bych dal komplet reinstall, ale ty data na tom disku nesmim ztratit, a chci se zeptat, jestli nějaká ztráta hrozí
- Thellwin
- Administrátor

- Thellwin
- Administrátor

- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Re: ssy
Pokud máš disk rozdělený na dvě části a vše potřebné je uloženo mimo systémovou část tak neAVN píše:jasně že po formatu data ztratim
Teoreticky šlo: Vrátit HDD do původního PC, odinstalovat veškeré ovldače, pročistit registry, dát ho zpět do nového a nainstalovat nové ovladače. Ale silně nedoporučuju, párkrát sem to zkoušel a výsledek stál za.....AVN píše:nemohlo by to fachat i bez formatu?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- Thellwin
- Administrátor

- crashPC
- Mírně pokročilý

reinstall. vážně to nemá cenu. Přežití windows neni vše.... Bez formátu so samozřejmě reinstalovat jde taky, ale taky nedoporučím.
M¨Myslím že všichni v duchu ví "co je správné" a pokud to děláš pro svůj PC, zvolil bych tu nejlepší cestu... format c:
M¨Myslím že všichni v duchu ví "co je správné" a pokud to děláš pro svůj PC, zvolil bych tu nejlepší cestu... format c:
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- faugusztin
- Začátečník

-
Re: cvyx
Chyba nie je v disku. Chyba je v tom, ze si sa pokusil preniest instalaciu Windows na uplne iny hardware. Prezitie Windows je v takomto pripade skor dielom nahody ako pravidlom.AVN píše:vrátil jsem starý hardware do caseu, takže se změnilo všechno kromě zdroje a hdd, zdroj už jsem zkoušel jiný, takže chyba je v HDD
zajdu ke kámošovi, zachráním z disku co se dá a pak format c: