Jaky program na programovani v pascalu?

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Sak
Začátečník
Začátečník

Jaky program na programovani v pascalu?

Příspěvek od Sak »

Ok nazev to vystihuje:) Chtel bych nejaky program pro programovani v pascalu.Nejaky co by rovnou opravoval chyby a trochu lip vypadal koukal jsem na turbo pascal ale moc se mi nelibil,pak na Dev-Pascal to uz bylo trosku lepsi ale chtel bych nekde sehnat TurboDelphi ale na domovske strankce(http://www.delphipraxis.net/turbo_delphi_download.php) se musim regnout coz jsem udelal a nic.
Jeste bych mel dotaz v tom TurboDelphi jde programovat v pascalu?,protoze nejak nevim rozdil mezi pascalem a delphi. Dik:)
AMD Athlon 64 3000+ ,GA-K8NE,GF 6600 GT,1GB RAM,140 GB hadr
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Delphi vychazi z pascalu a rozšiřuje o v tzv. Object pascal, v delphi vyrobiš SW pro Win32 platformu případně dot net.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

HoffyCZ
Nováček
Nováček

TurboDelphi

Příspěvek od HoffyCZ »

My v tom programovali ve škole...Ale pak sme přešli zpátky na starý dobrý Delphi 7, ptže maj oproti Turbu skvělou nápovědu, která Turbu právě docela chybí!!! Ale doporučoval bych ti spíš programovat v C, nebo VisualStudiu ;) No jak chceš...
seTti
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: TurboDelphi

Příspěvek od seTti »

HoffyCZ píše:My v tom programovali ve škole...Ale pak sme přešli zpátky na starý dobrý Delphi 7, ptže maj oproti Turbu skvělou nápovědu, která Turbu právě docela chybí!!! Ale doporučoval bych ti spíš programovat v C, nebo VisualStudiu ;) No jak chceš...
Na Pascal asi nejlepsi Delphi... bohuzel neni free. Jinak jsi jeste zapomnel na Javu :), pro kterou je nekolik free IDE.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Existuje Delphi Personal Edition - to je free pro osobní nekomerční použití

//Trinom: Ale nedostaneš se v ní k MySQL :huh:
helium
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Turbo Delphi

Příspěvek od helium »

Nyni je k dispozici Turbo Delphi

http://www.turboexplorer.com/
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

to si myslim, že jde přelstít pomocí komponent třetích stran a navíc autor původního dotazu nic o MySQL nepíše ...
helium
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helium »

pavel.minarik píše:
to si myslim, že jde přelstít pomocí komponent třetích stran a navíc autor původního dotazu nic o MySQL nepíše ...
Nerikam ze to je nejaky zazrak, ale je to nahrada za byvale Personal edice a navic to uz nema omezeni pro domaci pouziti jako PE.

Akorat mne stve ze uroven online helpu v Personal edicich je nizka,
na rozdil od placenych verzi.

// Expess edice Visual Studia na tom ale nejsou lepe //
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Nějaké Delphi 7 jsem kdysi zkusil nainstalovat. Přestože všichni tvrdí, že delphi je nadstavba pascalu, se tomu zdrojový kód z pascalu moc nelíbil.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
helium
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helium »

Lukfi píše:Nějaké Delphi 7 jsem kdysi zkusil nainstalovat. Přestože všichni tvrdí, že delphi je nadstavba pascalu, se tomu zdrojový kód z pascalu moc nelíbil.
Presneji Delphi pouziva pro svuj zapis syntaxi jazyka Pascal.

Kod z "DOSoveho Pascalu - Turbo Pascal, Borland Pascal" lze zprovoznit,
ale je nutne nastavit prekladac (bud v pruvodci projektu nebo inline switchem na zacatku kodu) na tvz. "console aplikacation".
A pokud dany kod vyuziva starou dobrou CRT unitu, tak pouzit nejaky free port CRT pro Delphi

viz napr.

WAIT.DPR

program Wait;

{$APPTYPE CONSOLE}

uses
SysUtils;

var
I : integer;
C : integer;

begin
writeln;
try
C := StrToInt(ParamStr(1));
except
writeln('Example: WAIT 10');
readln;
Exit
end;

write('Wait ', C:3, ' seconds: ');
for I:=1 to C do begin
Sleep(1000);
write('x');

if ((I mod 5) = 0) then begin
write(' ');
end;

if (I <> C) and ((I mod 10) = 0) then begin
writeln;
write('Wait ', (C-I):3, ' seconds: ');
end;
end;

writeln;
end.
Sak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sak »

Tak jsem vyzkousel vsechny mozne programy na na pascal a tedka zkousam Dev-Pascal a zatim se mi libi asi nejvic.Je to uz takove "windows"prostredi takze ctrl+c atd krasne funguje atd.

Zkusil jsem turbo pasal ten se mi libi v tom ze se tam dobre hledaj chyby a vlastne funguje je tam kazdy program poradne.Freepascal je sice o neco lepsi ale tam se mi nelibilo hledani chyb,ale slo tam aspon konecne kopirovat z windows(myslim z ctrl +v).
No na ty chyby ale byl nejlepsi asi Turbo Delphi 2006 tam to ukazuje chyby rovnou ale pruser u toho je ze tam nejdou prikazy jako readkey pak takove ty na smazani obrazovky atd.A jeste k tomu nektere programy mi tam nesli spustit,kdezto v turbo pascalu jo.Ale zase se mi tam libi ze si tam muzu "schovat"procedury:) Zkousel jsem i Turbo Delphi 2007 ale zabiralo to snad o GB vic a spracovavalo to programy a spoustelo se to dyl a nevidel jsem v tom rozdil tak na to jsem se vykaslal.

No takze zatim u me vede Dev-pascal:) i kdyz nekdy ty programy kombinuju trebas jen na psani nebo hledani chyb:)

Toz to je muj nazor ktery jsem si udelal po 1,5 mesici snahou naucit se programovat v pascalu:)

PS. nevite o nejakem programu co dela Diagram z zdrojoveho kodu?Zkousel jsem Visustin ale je to shareware a tak tam nejde vse :oops:
AMD Athlon 64 3000+ ,GA-K8NE,GF 6600 GT,1GB RAM,140 GB hadr
helium
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helium »

Sak píše:Tak jsem vyzkousel vsechny mozne programy na na pascal a tedka zkousam Dev-Pascal a zatim se mi libi asi nejvic.Je to uz takove "windows"prostredi takze ctrl+c atd krasne funguje atd.

Zkusil jsem turbo pasal ten se mi libi v tom ze se tam dobre hledaj chyby a vlastne funguje je tam kazdy program poradne.Freepascal je sice o neco lepsi ale tam se mi nelibilo hledani chyb,ale slo tam aspon konecne kopirovat z windows(myslim z ctrl +v).
No na ty chyby ale byl nejlepsi asi Turbo Delphi 2006 tam to ukazuje chyby rovnou ale pruser u toho je ze tam nejdou prikazy jako readkey pak takove ty na smazani obrazovky atd.A jeste k tomu nektere programy mi tam nesli spustit,kdezto v turbo pascalu jo.Ale zase se mi tam libi ze si tam muzu "schovat"procedury:) Zkousel jsem i Turbo Delphi 2007 ale zabiralo to snad o GB vic a spracovavalo to programy a spoustelo se to dyl a nevidel jsem v tom rozdil tak na to jsem se vykaslal.

No takze zatim u me vede Dev-pascal:) i kdyz nekdy ty programy kombinuju trebas jen na psani nebo hledani chyb:)

Toz to je muj nazor ktery jsem si udelal po 1,5 mesici snahou naucit se programovat v pascalu:)

PS. nevite o nejakem programu co dela Diagram z zdrojoveho kodu?Zkousel jsem Visustin ale je to shareware a tak tam nejde vse :oops:
V Delphi ti readkey nesel protoze je normalne z jednotky CRT a ta v Delphi neni, ale existuji jeji porty viz prispevek vyse.
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“