4 Gb RAM na Vista 64-bit, problém

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Sp!der-bite
Nováček
Nováček

4 Gb RAM na Vista 64-bit, problém

Příspěvek od Sp!der-bite »

Nedávno jsem si pořídil paměti A-Data DDR2 Vitesta Extreme Editon 800 Mhz 4-4-4-12 2T (balení po dvou) k mým pamětem Corsair XMS2 DDR2 800 Mhz (taktéž balení po dvou) s tím, že budu mít na mých Windows Vista Home Premium 64-bit 4 Gb RAM celkem, ale problém nastal v tom, že se mi při startu Windows objeví modrá smrt ( konkrétně tohle okno: http://aycu18.webshots.com/image/35217/ ... 700_rs.jpg ) a Windows mi najede až po tom, co např. dvojici A-D pamětí vyndám... voltage mam v BIOSu nastavenou na 2.1 a timing na 4-4-4-12 2T... nevíte, jak bych tento problém mohl řešit? Děkuji za odpověď...
Windows Vista Home Premium 64-bit, Club GeForce 8800 GTS 640 Mb/320bit, AMD Athlon X2 5600+, Asus M2N32 WS Professional, Corsair 2x 1 Gb RAM 800 Mhz(Dualch.), 2x 1 Gb A-D RAM 800 Mhz(Dualch.), Western Sata 2 320 Gb, Creative X-Fi Xtreme Gamer...
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Re: 4 Gb RAM na Vista 64-bit, problém

Příspěvek od faugusztin »

Sp!der-bite píše:Nedávno jsem si pořídil paměti A-Data DDR2 Vitesta Extreme Editon 800 Mhz 4-4-4-12 2T (balení po dvou) k mým pamětem Corsair XMS2 DDR2 800 Mhz (taktéž balení po dvou) s tím, že budu mít na mých Windows Vista Home Premium 64-bit 4 Gb RAM celkem, ale problém nastal v tom, že se mi při startu Windows objeví modrá smrt ( konkrétně tohle okno: http://aycu18.webshots.com/image/35217/ ... 700_rs.jpg ) a Windows mi najede až po tom, co např. dvojici A-D pamětí vyndám... voltage mam v BIOSu nastavenou na 2.1 a timing na 4-4-4-12 2T... nevíte, jak bych tento problém mohl řešit? Děkuji za odpověď...
Casovanie si skusil znizit na 5-5-5-18 ?
Sp!der-bite
Nováček
Nováček

Nn, to jsem měl tedy původně, ale známý mi doporučil to co tam mam teď, tím bych se toho modrého okna mohl zbavit? Popř. o kolik se sníží výkon nebo tak?
EDIT: Tak to mi taky nepomohlo :(
Windows Vista Home Premium 64-bit, Club GeForce 8800 GTS 640 Mb/320bit, AMD Athlon X2 5600+, Asus M2N32 WS Professional, Corsair 2x 1 Gb RAM 800 Mhz(Dualch.), 2x 1 Gb A-D RAM 800 Mhz(Dualch.), Western Sata 2 320 Gb, Creative X-Fi Xtreme Gamer...
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

U platformy AMD je celkem běžné že má problémy se 4 paměťovými moduly. Zkus nastavit napětí na 2.2V a pokud ani to nepomůže tak hold smůla. :(
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Sp!der-bite
Nováček
Nováček

Ale to bych ani neřek, ta moje deska je dělaná na 8 Gb... v tom bych problém neviděl... ale nevim, co bych měl např. nastavit v BIOSu správně, aby to přestalo... a 2.2 se mi dávat nechce, jelikož ty moje maj povolený jenom 2.1 ... nemá s tim někdo jiné zkušenosti?
EDIT: Btw. na XPčkách SP 2 mi jeli v poho, akorát teda to ukazovalo standartně 3.25 Gb...
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Sp!der-bite píše:Ale to bych ani neřek, ta moje deska je dělaná na 8 Gb... v tom bych problém neviděl...
Moje taky + většina dalších, ale integrovaný řadič u AMD v procesoru hold příliš na 4 moduly není, ale toto by jsi se dozvěděl po chvilce hledání v této sekci.
Sp!der-bite píše:EDIT: Btw. na XPčkách SP 2 mi jeli v poho, akorát teda to ukazovalo standartně 3.25 Gb...
Jestli ti to na XP jelo v pohodě a po Vistama ti to ukazuje BS tak to už spíš patří do sekce OS windows. BTW: Máš je legálně koupené?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Sp!der-bite
Nováček
Nováček

Jj, mám je legálně...
EDIT: Tak už jsem to zprovoznil, dal jsem vše na auto, akorát jsem nastavil napevno frekvenci na 4-4-4-12... ale díky za názory :wink:

EDIT 2: Tak jsem se radoval předčasně, napotřetí mi to znovu ukázalo tu samou chybu... fakt už nevím, co s tím... (?)
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Sp!der-bite píše: akorát jsem nastavil napevno frekvenci na 4-4-4-12...
To je časování a ne frekvence.
Nastav úplně všechno na Auto.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Sp!der-bite
Nováček
Nováček

Už jsem znovu tak provedl a přes install. DVD k Vistám jsem provedl Memory Diagnostic a proběhlo to bez problémů a systém mi teď 3x zasebou naběhl bez problémů... ale nechci nic zakřiknout... doufám že už bude klid...
EDIT: Hmm, tak co se nestalo, 4. start a už to s tim nenaběhlo... zatraceně co s tim???
Btw. ještě jsem stáhnul, jelikož mi to ukazovalo chybu 0x0000000A, tady to:

Kód: Vybrat vše

http://support.microsoft.com/kb/929777/en-us
Odpovědět

Zpět na „Paměti“