Nefungující mechanika i po reinstalování ivladačů řadiče

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
L@nce!
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nefungující mechanika i po reinstalování ivladačů řadiče

Příspěvek od L@nce! »

Mám menší problém mám mechaniku,která sice bezproblémově čte i zapisuje ale nefunguje u ní autorun trošku jsem tedy hledal na fórech a nšel jsem tip kde odstranění řadiče a restart kompu vše vyřeší pustil jsem se tedy do toho po delší chvíli jsem ovladače nainstaloval zpět ovšem s hláskou že "se nepovedla redundatní kontrola dat na IDE řadiči" no asem tam kde jsem byl mechanika funguje plně ovšem bez autorunu po vloření média začne problikávar dioda a po cvhíli přestane a nic na netu jsem už nic jiného smyslu plného a neextremistického nenašel můžete mi poradit co stím díky moc :)
Master-blaster PC : Asus EEE 1005HA CPU: Intel Atom N280 1,66GHz RAM: 1GB DDR2 HDD: 250GB 5400ot/min GPU: GMA 950
BUBINO
Začátečník
Začátečník

Re: Nefungující mechanika i po reinstalování ivladačů řadiče

Příspěvek od BUBINO »

U mechaniky to viaze jedno na druhe takze pokial by bola poskodene cocka , nezapisovala by a ani necitala . Aspon z mojich skusenosti . To , ze nevie precitat autorun.inf :roll: Skusal ste mechaniku prehodit do ineho pocitaca? Pokial by boli poskodene neake dkniznice , tie by sa reinstalaciou mali nahodit , ale aj nemuseli . Ja byt na vasom mieste by som ju prehodil do ineho pc .
L@nce!
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L@nce! »

napadlo mě to ale komp je ještě v záruce problém je že pečeť není formou samolepky ale plomby takže se tam tutově nedostanu komp je ještě v záruce ale se servisem mám hodně špatné zkušenosti akrom toho by mi reinstalovali windows a to umím taky takže musím najít jinačí způsob řešení pořád sem na nic nepřišel ale děkuji za tip
Master-blaster PC : Asus EEE 1005HA CPU: Intel Atom N280 1,66GHz RAM: 1GB DDR2 HDD: 250GB 5400ot/min GPU: GMA 950
BUBINO
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BUBINO »

Tak to mate riadne na ... Osobne ked mate s nimi blbe skusenosti tak ste si to nemal kupovat . Mozno by sa vsetko vyriesilo tou reinstaalciu , ale urcite by bolo lepsie , pokial by stacilo vymenit cdrom a mat jasno kde je chyba . Ja osobne by som to reklamoval a trval na tom , ze mam vo win dolezite subory aby mi odskusali CD-ROOM .Pokial by urobili neaku kravinu tak im vynadal ako svinam do korita.
L@nce!
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L@nce! »

jj souhlas s obchodem mám dobré skušenosti ale s reklamacemi ne což má asi každý,který si nesložil požítač na koleně prostě přijdete a řeknete že máte ten a ten problém a že to chcete spravit a aby se stím nemuseli s*át tak reinstalujou winy a jak všecko funguje tak pošlou z5 majiteli ale pokud ne tak vymění tu nefungující součást njn.Asi to budu muset udělat mno uvidíme doufám že do té doby najdu bud jiné řešení a nebo se mi to povede nechat reklamovat bez ztráty winu jinak děkuji za námahu :)
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Pokud nefunguje Autorun ale jinak mechanika normálně čte a zapisuje tak je to jen softwarová záležitost a nejedná se o poruchu mechaniky.
Občas autorun zruší nějaký program jako Clone CD nebo podobný, Clone CD má nebo měl (neznám novější verze) dokonce ve svém nastavení volbu zapnutí a vypnutí autorunu.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Zkontroluj si větev AutoRun v registru:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdrom

Měla by tam být hodnota 1

"AutoRun"=dword:00000001
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
L@nce!
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L@nce! »

Takže dle regiistru je to vpořádku ktomu co tu bylo řečeno měl jsem alcohol 120% a odinstaloval jsem ho bohužel ho z určitých důvodů nemůže nainstalovat z5 abych zkontroloval jestli autorun nebyl náhodou vyplý tam jestli se tam něco podělalo jak to napravím bez toho anichž bych musel znova nainstalovat alcohol?? Ale ja si myslim že vtom asi problem nebude kua čim to muže byt..
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Zkus stáhnout xp-AntiSpy. V něm pak zakaž a zase povol autorun a snad se to nastaví správně.

http://xp-antispy.org/index.php?option= ... ang&iso=cz
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
L@nce!
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L@nce! »

díiky bohužel nefunguje ale po zaškrtnutí sem restartoval komp pohoda pak sem to povolil a před restartem se objevila nějaká chybová hláška nestih sem to opsat než se to restartovalo ale byl to nějaký soubor s koncovkoou .dll
L@nce!
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L@nce! »

hele a co když je to tím alcoholem ty problemy mam od doby co sem ho odinstaloval problem je že mám daemon kua
L@nce!
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L@nce! »

takže už ani nečte celá PATA větev zmizela A i ikonka mechaniky.Díval jsem se do biosu tam se zdá být vš v normálu.Takže teď už vůbec newím.Jestli reinstalovat windows nebo odpojit a zapojit kabel problém je záruční pečeť máte někdo nějaké typy tohle sem ještě nezažil :D
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Tak to bude asi problém s ASPI, koukni se sem a podle návodu odmaž ty klíče registru

http://support.microsoft.com/kb/314060/en-us
L@nce!
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L@nce! »

no sranda nemám lower filters prostě chybí já už stoho nemůžu
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Pak se ještě koukni do Správce zařízení a v menu vyber "Zobrazit skrytá zařízení". Pak se podívej do větve "Ovladače nepodporující technologii Plug and Play". Pokud tam najdeš StarForce, tak si můžeš poblahopřát, že jsi našel asi viníka. Koukni se tam a napiš, jestli tam jsou.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“