Dobry den vsem,
Na svem 2 roky starem notebooku (Acer TravelMate 4002 wLMI) bych potreboval provezt upgrade, konkretne pameti RAM. V dokumentaci jsem zjistli, ze se jedna o pameti DDR1 na 333 MHz.Rad bych vedel, jestli je mozne pouzit i pameti s vyssi frekvenci, nebo dokonce DDR2 (podle ceniku na inetu jsou totiz levnejsi), jestli je lepsi poridit jednu pamet 1024 MB nebo radeji 2x 512MB (v originalni konfiguraci je 2x 256 MB).
Dalsi problem je v opticke mechanice, ktera prestala vypalovat a prehravat vypalene DVD...Rad bych ji vymenil za novou. Na internetu jsem si nasel neoriginalni slim mechaniky pro notebooky (DVD RW LG Black GSA-T20N ±R/±RW/RAM/DL,Slim,bulk,PATA a DVD RW SONY NEC AD-7543A DVD±R/DL/±RW,slim,Bulk, Label Flash) Tak bych se chtel zeptat jestli nekdo nevi,jak je to s jejich kompatibilitou s notebooky Acer.
Predem moc Dekuji!!!
Upgrade notebooku
Moderátor: Don
- Jerremy1
- Nováček
-
- martyRE
- Nováček
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
DDR2 tam nenacpeš, jenom DDR, frekvence by měly bejt prakticky jedno... Co se týče tý mechaniky to může bejt problém - doporučuju si vyzkoušet jestli ti tam půjde...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- Jerremy1
- Nováček
-
Tak vsem(nebo spis obema) dekuju! jeste by me zajimalo, jestl by slo vymenit jen jednu z ramek a mit tam 512MB a 256MB dohromady,za predpokladu,ze by meli stejnou frekvenci? Jinak na mechaniku jsem domluvenej, ze mi ji umozni odskouset primo u nich...
Mejte se a jeste jednou dik.
//D.M. odstraněn duplicitní příspěvek...
Mejte se a jeste jednou dik.
//D.M. odstraněn duplicitní příspěvek...
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
To by samozřejmě šlo (resp. jít mělo), Dual-Channel ale v tomhle případě nebude...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.