Vodní chlazení - obecná diskuze

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět

Jaké používáte čerpadlo?

Eheim 1046
8
3%
Eheim 1048
23
9%
Ponorný Eheim
10
4%
HPPS
8
3%
Ponorné ostatní (Sicce, a pod.)
12
5%
Laing D4
8
3%
Laing D5
72
27%
DDC 9W (s topem i bez)
27
10%
DDC 18W (s topem i bez)
48
18%
Jiné
48
18%

Celkem hlasů: 264
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Woyta: snad to neslezlo? :lol:

//Woyta Ten odolnej sajrajt je fuc. Ale na mosaznejch castech se pro zmenu drzi umele barvivo z coly. :-D Co dela Cola s eloxem nevim protoze v dobe kdy jsem tam tu colu lil tak se tam uz zadnej elox nenachazel.

Jeste si s cisciticim prostredky pohraju zitra.

//Cola v akci http://woyta.jawagallery.net/data/obraz ... e/cisteni/

\\tak a tedka vsichni vidite, co pijeme. :lol:
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Tak mi prislo DDC-1RT z casemodingu. Prekvapive bez zavitu. Takze mi prislo drazsi DDC-1T. Zkusim poresit s CM jinak musim sehnat jinej top.
Sice se pry samotnej top primo od Laing neda sehnat ale za zeptani nic nedam.
Alphacool od JSC bych nechtel.
Nebude nahodou nekdo nakupovat v UK? OCLabs XP DDC Pump Top Clear z http://www.watercoolingshop.com by se mi libil.
BTW nezbyl nekomu nepotrebnej puvodni top?
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Mel bych par dotazu na ty co maji pruhledny top na DDC. Jak moc je rotor vzdaleny od protejsi steny behem provozu? Jak moc rotor vibruje a priblizuje se k protejsi stene. Vsimnul jsem si jedne veci, kterou bych u sveho topu (ktery si necham vyrobit) chtel trochu poupravit.

//Otvor pro rotor je v topu kruh? pokud ano jaky prumer. Typuju 42mm
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

2woyta: Kdyby si mel v planu, nejake polo-profi top udelat tak by mel zajem.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Myslis neco takoveho?
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=108747
Alphacool mi nevleze tam kam potrebuju tak si chci u Dona objednat repliku stareho OCLabs topu.

Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tak konečně je znám vnitřek novýho EK bloku
ObrázekObrázek
jak je vidět tak se dost podobá bloku od thermalrightu- tz. slušný výkon ale hodně velká restriktivita, imho ještě větší než u TR protože "trysky" v podobě průřezů jsou opravdu miniaturní

\\edit, tak to trochu beru zpět, k bloku se bude dodávat (prodávat) víc trysek s různým počtem průřezů, takže si každej bude moct nastavit restriktivitu jakou chce
pak tu už je i jeden test, berte ho však s rezervou, je od EK
Obrázek

// Woyta a jeste dulezita vec. Vrsek by nemel byt z hliniku.
The top is made of quality POM Acetal
A cena 49,95EUR (1340kc)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

s tou tryskou to bude šilenej masakr, ten blok bude mít tak šilenej odpor, že každej bude rád, když bude mít průtok v okruhu do 150l/h s DDceckama. Jsem zvědavej jak na tom bude s frézovaním, jestli bude mít žebra tenší a blíž u sebe než thermalright.
Každopádně, až se mě dostante do ruky, tak ho pořádně potrápím :-)
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Taky se objevilo nový HPPSko. Docela by mě zajímal test proti Laingům. http://www.casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=2255
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

wector píše:Taky se objevilo nový HPPSko. Docela by mě zajímal test proti Laingům. http://www.casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=2255
výkonem na žádnýho lainga nemá ani kdyby se pokrájelo, takže není o co stát... ;-)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

wector:

eheim vs. laing?
lopatkove vs. odstredive cerpadlo?

muzes hadat... proste vymenili motor ze stareho HPPS z 1046 na 1250 (mozna, nevim)
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

No tohle vim taky, o tom už se tu mluvilo dávno. Přesto znova říkám, že by mě osobně takovej test dost zajímal.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

na trhu se objevuji stale "nove" bloky..

novy nexoos

co tomu rikate?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

myom píše:na trhu se objevuji stale "nove" bloky..

novy nexoos

co tomu rikate?
pěkné, akorat mě prijde ze vsichni vyrobci jako EK,Enzotech atd jsou akorat kopirovaci a nic novyho moc nevymyslejí....
Tento blok mě přijde velice podobnej Aqua Cuplex XT
Ale težko říct kdo od koho kopiruje (inspiruje) :-D
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

no, jsou to porad nemci :razz:
a Aqua Cuplex se svym poslednim vytvorem "double cascade" si u me moc nepridal...
spise me znervornuji ceny bloku. v podstate dneska neni zadny poradny blok po 1,5k. :x

tedka cekam na odpoved od AQcool na velikost te jejich spony a uvazuju, ze bych do toho nexosu sel, ale jedine s klasickou sponou.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

jo a nechce si nekdo udelat pekne vanoce se mnou a udelat objednavku u EK? celkem mam zalusk na EK-Supreme za nejakych 1400 (a dalsi prkotiny jako fitinky, backplate,...)

\\ kdyz tak se podivejte na http://www.ekwaterblocks.com/shop/ maji tam topy, expy, atd..
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

myom píše:jo a nechce si nekdo udelat pekne vanoce se mnou a udelat objednavku u EK? celkem mam zalusk na EK-Supreme za nejakych 1400 (a dalsi prkotiny jako fitinky, backplate,...)

\\ kdyz tak se podivejte na http://www.ekwaterblocks.com/shop/ maji tam topy, expy, atd..
no pokud bys neco objednaval, ja bych se pripojil
bral bych fitinky a backplate
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

asi to budu objednavat tak pristi vikend/tyden. zatim mam v kosiku CPU blok, 15 fitinek a 1 backplate. pokud to budes chcit urcite a jses rozhodnut, tak penize predem na ucet. posli mi kdyz tak SZ :)

\\vyplati se ty pruzinky na hadice? pomaha to?
723530
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 723530 »

Chci se zeptat, našel jsem na internetu expanzku na čerpadlo laing DDC http://www.jscomputers.cz/Laing_DDC_exp ... -8459.html ,ale připadne mě to jako obyčejný TOP a ne expanzka. Můžete mi to nějak vysvětlit?
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

myom píše:asi to budu objednavat tak pristi vikend/tyden. zatim mam v kosiku CPU blok, 15 fitinek a 1 backplate. pokud to budes chcit urcite a jses rozhodnut, tak penize predem na ucet. posli mi kdyz tak SZ :)

\\vyplati se ty pruzinky na hadice? pomaha to?
posilam SZ
a k tem pruzinkam
podle me se to urcite vyplati, ja primo pruzinky nemam, mam tady toto
http://www.sidewindercomputers.com/swco625.html
fakt dobra ochrana proti zlomeni
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

723530 píše:Chci se zeptat, našel jsem na internetu expanzku na čerpadlo laing DDC http://www.jscomputers.cz/Laing_DDC_exp ... -8459.html ,ale připadne mě to jako obyčejný TOP a ne expanzka. Můžete mi to nějak vysvětlit?
jenom tam maj špatnej obrázek, takto to vypadá ve skutečnosti LINK
ale upřímě- je to naprosto k ničemu, v životě přes to pořádně neodvzdušníš

ad hromadné objednávky: prosím na smetišti, snad už víte jak to tu chodí ne?

//Woyta X3ME Koukni o par postu vys a atachmens link z jinych for nevidim moc rad.
Odpovědět

Zpět na „Voda“