Athlon64 X2 4400+EE,teplota
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- bedro
- Nováček

-
Athlon64 X2 4400+EE,teplota
Mám takovej dotaz.Když procesor odejde,ale ne tak,že by nefungoval vůbec,že nejde uchladit?Při zátěži 50% cca po minutě teplo 85 a šel by vejš-stopnuto.Výměna box chladiče za AC Freezer pro-beze změny,zpět za box-beze změny.
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Chapu tvuj nesrozumitelne polozeny dotaz spravne, ze po namontovani BOX chladice ci AC Freezeru se teplota procesoru zveda do zavratnych vysin? Jestli ano, podivej se, jestli chladic pridelavas spravne, jestli dobre doseda na celou plochu procesoru. Take se postarej o rovnomerne naneseni tenke vrstvy teplovodive pasty.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- bedro
- Nováček

-
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
řekl bych že máš poškozený prostor mezi jádrem a IHS...
mě se stalo něco podobnýho, prostě mi jel CPU chvilku uplne bez chladiče a porouchal se tak že při zatezi mel na defaultu 70-90 stupnu.. a samozrejme se vypinal.. ten cpu uz nemel zaruku takze sem sundal IHS a bylo to ok...
normalne ho vyreklamuj... pokud to nepujde budes asi muset taky odstranit IHS
//nebo hold nejak nedoleha chladič
mě se stalo něco podobnýho, prostě mi jel CPU chvilku uplne bez chladiče a porouchal se tak že při zatezi mel na defaultu 70-90 stupnu.. a samozrejme se vypinal.. ten cpu uz nemel zaruku takze sem sundal IHS a bylo to ok...
normalne ho vyreklamuj... pokud to nepujde budes asi muset taky odstranit IHS
//nebo hold nejak nedoleha chladič
- Stisek
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- bedro
- Nováček

-
tak K.O. bejt nemusí,pracovní teplota procesoru je do 72°C,což chápu tak,že při plném výkonu je tato teplota vpohodě.Nad už může bejt nestabilní a asi se i umrtvit,až na ten muj 
Naposledy upravil(a) bedro dne stř 14. lis 2007, 21:07, celkem upraveno 1 x.
- bedro
- Nováček

-
A ted k tomu mýmu.Zakoupil jsem pastu primecooler,nandám freezer,pustim v biosu 110°C a stoupá na 120 to spadne,Tak takovýhle teploty snad nemůže vydržet? Nandám box-Win naběhnou,teplota v everestu 39°C.Test-zátěž 100%,po 8min.vystoupá na 70°C a drží se cca 30min než to stopnu.Graf v testu ,,lítá" v rozmezí 94-100%.
Je možný,že ten freezer je špatnej,že mu třeba chybí kapalina?
V každém případě zítra-pozítří zkouším jinej procák,tak to sem pak hodím.
Konec románu,zatím čus.
Je možný,že ten freezer je špatnej,že mu třeba chybí kapalina?
V každém případě zítra-pozítří zkouším jinej procák,tak to sem pak hodím.
Konec románu,zatím čus.
- bedro
- Nováček

-
- HyenHannibal
- Začátečník

Určitě děláš něco špatně. Mám taky 4400+ EE Brisbane s freezerem..Takt mam danej jen na 2.4GHz, mam aktivováno PWM takže lehce nad 1000RPM v klidu a má to tak 43°C v zátěži se dostanu tak 55°C
//edit: tak jsem ho dal na 2.8GHz a teploty jsou stále stejné. Teda když vytížím na plno testem stability tak vyjede na 62°C ale při hraní crysis je na těch cca 55°C (na pc jen hraju a čumim na internet a dvd)
//edit: tak jsem ho dal na 2.8GHz a teploty jsou stále stejné. Teda když vytížím na plno testem stability tak vyjede na 62°C ale při hraní crysis je na těch cca 55°C (na pc jen hraju a čumim na internet a dvd)
Naposledy upravil(a) HyenHannibal dne úte 27. lis 2007, 15:27, celkem upraveno 1 x.
- bedro
- Nováček

-
- Kossa
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Tiez mam ten samy procesor aj chladic a tak isto som mal zo zaciatku problemy s chladenim. S original pastou a pri takte 2,8 mi vystupla teplota az na 64C a komp sa restartoval. Kupil som novu lepsiu pastu trochu vylestil plochu na chladici a pridal predni intake fan a teplota mi v plnej zatazi neprekroci 55C.
- Ruka
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nekde jsem cetl, ze x2 -jky (Brisbane) maji jadro prilepene k tomu IHS. Je to pravda? Pak by takova akce znamenala by by CPU.Godzzila píše:... pokud to nepujde budes asi muset taky odstranit IHS...
EDIT: Ikdyz v tomto pripade by to bylo asi jedno
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.
Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat