V čem je lepší LCD nežli CRT monitor? Prosím přesvěčte mne.

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

alesduch
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: V čem je lepší LCD nežli CRT monitor? Prosím přesvěčte m

Příspěvek od alesduch »

NANAO píše:[

Trochu tě vyvedu z omylu. Technologie INVAR (zaoblená elektrónka) se díky vlastnostem (lepší homogenita bílé plochy,přesnější geometrie,lepší ostrost, věrnější farevné podání,delší životnost,stabilita obrazových parametrů) používala zásadně u high-endových monitorů (Barco,Eizo)
TRINITRON (FLAT) je lepší v kontrastu to je snad jediná výhoda oproti Invaru. Ceny Invaru se u 21" pohybovali od 57.000 - 350.000,- u Trinitronu od 45.000 - 60.000,-
... NANAO opět ti musím dát za pravdu po delším otestování jsem zjistil že opravdu ta belinea (zaoblená elektronka) je lepší na zobrazování fotek je tam větší rozsah šedých odstínů ale je to nepatrný rozdíl a co se týče ostrosti je trinitron lepší je to zanedbatelný rozdíl a tak si nechám raději ty trinitrony
Život je velmi krátký a tak je potřeba si jej užít co nejlépe. Důležité je přitom se nebát, vyjádřit své pocity naplno a tím předcházet přetvářkám. Jen tak tě budou brát kamarádi i známí takového, jaký doopravdy jsi.
Pup
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pup »

Zdravím. Mám monitor PHILIPS 107S (z roku bůhví kolik) a při rozlišení 1024x768 při 75 Hz (což je max) mi obraz viditelně lehce kmitá (dělá to zle na oči)! Proto jsem si chtěl koupit LCD monitor. Ale z toho co jsem se různě dočetl v poměru cena/výkon jsem se rozhodl pro klasický CRT monitor! Nebo ještě chvíli budu muset vydržet (pokud mi tento monitor nezhebne) až se kvalitní LCD slevní na přijatelných 10k. Nebudu investovat peníze zbytečně.
Pup
alesduch
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alesduch »

Pup píše:Zdravím. Mám monitor PHILIPS 107S (z roku bůhví kolik) a při rozlišení 1024x768 při 75 Hz (což je max) mi obraz viditelně lehce kmitá (dělá to zle na oči)! Proto jsem si chtěl koupit LCD monitor. Ale z toho co jsem se různě dočetl v poměru cena/výkon jsem se rozhodl pro klasický CRT monitor! Nebo ještě chvíli budu muset vydržet (pokud mi tento monitor nezhebne) až se kvalitní LCD slevní na přijatelných 10k. Nebudu investovat peníze zbytečně.
No jestli ti mohu poradit tak si pořid Dell " u firmy Boxed za cca 4000,- má vývody na 2x PC a zobrazení to nemá ceno mluvit to chce vidět. Můžu ti poslat screen jak to zobrazuje.

[ Dell P1130 ]

Vlastnosti monitoru:
Název monitoru Dell P1130
ID monitoru DEL5000
Model DELL P1130
Typ monitoru 21" CRT
Výrobní datum Týden 43 / 2002
Sériové číslo 7D2822AO506A
Maximální viditelná velikost obrazovky 40 cm x 30 cm (19.7")
Snímkový kmitočet 4:3
Horizontální kmitočet 30 - 130 kHz
Vertikální kmitočet 48 - 170 Hz
Maximální rozlišení 1600 x 1200
Gamma 2.50
Podpora DPMS Mode Active-Off

Podporované videomódy:
640 x Hz
800 x Hz
1024 x Hz
1152 x Hz
1280 x Hz
1600 x Hz

Výrobce monitoru:
Jméno firmy Dell Computer Corporation
Výrobní informace http://accessories.us.dell.com/sna/cate ... ry_id=4009
Download ovladačů http://support.dell.com
Život je velmi krátký a tak je potřeba si jej užít co nejlépe. Důležité je přitom se nebát, vyjádřit své pocity naplno a tím předcházet přetvářkám. Jen tak tě budou brát kamarádi i známí takového, jaký doopravdy jsi.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

alesduch píše:...Můžu ti poslat screen jak to zobrazuje.
Vidim, ze si naozaj obrovsky odbornik, co sa monitorov tyka, mna by zaujimalo, ako chces spravit taky screen, na ktorom si clovek vsimne kvalitu zobrazenia konkretneho monitora... :D :-D :lol: :roll: :o :P :razz:
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
alesduch
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Doplňující informace k tématu

Příspěvek od alesduch »

:-D Tak toto téma bych už asi považoval za uzavřené. :D

Dnes už kupovat jedině LCD. Monitorům již odzvonilo.

Jak toto téma smažu nevím a pokud to jde ať ho za mne smaže někdo jiný.

:) :D :-D :wink:
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

No myslím, že si ten starej dred vytahovat nemusel :roll:

U LCD mám problém...buď je to širokoúhlý, stříbrný, nebo drahý :lol: První mi působěj klaustrofobii, druhý mě serou (nesnáším stříbrný plasty), na třetí nemám :lol: Takže mám 22" CRT, to mi stačí :roll:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No je to zde sice uz prehistorie, ale uzavirat..? proc..
CRT je mrtve..? Kdeze.. k beznemu lama PC urcite.. jinak je to vzhledem k cene stale velmi zajimave zbozi.. ja jsem totiz i dnes v situaci, kdy si pod 20k LCD asi nevyberu.. takze at zije sklinka..
seamore
Nováček
Nováček

Příspěvek od seamore »

Úplně ve všem - přesnost obrazu, barevna věrnost, dokonalost digitálního zpracovaní (1 a 0, žadné přitroublé analogové modulace koaxiálním kabelem) a hlavně z něho po 12 hodinách vůbec neboli oči/hlava ... vliv na dezorientaci apod. oproti crt je tak 1/10
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

seamore píše:Úplně ve všem - přesnost obrazu, barevna věrnost, dokonalost digitálního zpracovaní (1 a 0, žadné přitroublé analogové modulace koaxiálním kabelem) a hlavně z něho po 12 hodinách vůbec neboli oči/hlava ... vliv na dezorientaci apod. oproti crt je tak 1/10
No tak asi jak říká Maxtor. Pod 20kKč si člověk nevybere, dycky to bude sráč s nějakej TN sráč. To je pak ta pravá "barevná věrnost" :lol:
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

to akoze niet na trhu LCD so S-IPS/S-PVA panelom pod 20k? Hmm... to mate doma asi CRT od BARCO, do 100k bol len sráč. To je pak ta pravá "barevná věrnost" :lol:
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Wuuduu píše:to akoze niet na trhu LCD so S-IPS/S-PVA panelom pod 20k? Hmm... to mate doma asi CRT od BARCO, do 100k bol len sráč. To je pak ta pravá "barevná věrnost" :lol:
Pravda, když pominu malý rozlišení, dá se i levnějc...nějak ale necejtím potřebu kupovat si monitor s menším rozlišením než mám teď. A zas nemusím mít Barco, mě stačí takovej vyváženej střed.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“