Před týdnem jsem si koupil tuto gk a týden se snažím vyřešit následující problémy, leč výsledky zatím žádné..
a) při zapnutí PC, v momentě kdy naskočí plocha občas na vteřinu, dvě zhasne monitor
b) ve hře STALKER se objevují fialové problikávající obdélníčky na místě kde nic takového být nemá, v menu vždy na místě pohybujících se cárů papírů, ve hře kolem artefaktů a některých ohňů
Pokud vytvořím screenshot, nikdy to není zaznamenáno
c)Někdy během hraní a nebo již v menu při pokusu o load se na dvě ři vteřiny zasekne obraz, následuje modrá obrazovka, s hláškou o nekonečné smyčce a že problém způsobil soubor nv4_disp, jednou to byl soubor psched.sys a jednou watchdog.sys
Ovladače jsem zkoušel z cd, nejnovější od nvidie, pak z guru3d. Bez efektu. Ovladače na desku taktéž aktuální
Komp:
asrock K7NF2 raid,
athlon xp 2100+ palomino
1024 +256 ddr PC3200
palit 7300gt agp 256 mb 400/1000
zdroj modecom feel II 400W
2x hdd (250gb sata, 80 gb pata)
vypalovacka, cdromka
ten zdroj by mel stacit, ne, nekde jsem tu četl že to jsou přeznaceny fortrony
ještě jedna věc: v biosu nastaveno agp 8x, fast write a sideband adressing enable, ale diagnostický progamy ukazují, že agp je 4x fast wrtite a sideband adressing DISABLE! Jak je to možný, co stím?
kazdopadne dik za kazdou radu
Trable s Palit 7300Gt agp
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- petrov.pce
- Nováček

-
Trable s Palit 7300Gt agp
Naposledy upravil(a) petrov.pce dne pát 16. lis 2007, 12:53, celkem upraveno 1 x.
- petrov.pce
- Nováček

-
- Thellwin
- Administrátor

- petrov.pce
- Nováček

-
v biosu je nastaveno agp 8x, ale everst ukazuje 4x, stejně tak v biosu fast writes enable ale everst píše disableThellwin píše:Zkus si pohrát s nastavením AGP (8x/4x) Fast writes on/off ... vyzkouše tgrafiku jinde je možné ?
ještě jedna zvláštní věc- při vstupu na stránku http://www.pardubice.cz/
se zasekne zvuk z videa na te strance a nasleduje výpis že ...chybu způsobil nv4_disp
na jinejch stránkách se to neděje
- petrov.pce
- Nováček

-
vyřešeno
hotovo, zdá se, že vše maká jak má
myslím si, že problémy způsobovaly zbytky ovaldačů gk, nebo nějaký konflikt mezi ovladači gk a motherboardu
odebral jsem ovaldače od desky a grafiky, použil jsem dirver cleaner, nainstaloval vše na desku, ale kromě IDE driveru (bylo upozornění, že není nutný a může způsobovat problémy) a nainstaloval poslední oficiální drivery na gk ze stránek nvidie
vykreslování v pohodě, bez chyb a artefaktů, agp 8x, fast writing... enable
+znatelný nárust výkonu.
p.s.: fajn pocit když to člověk vyřeší sám
myslím si, že problémy způsobovaly zbytky ovaldačů gk, nebo nějaký konflikt mezi ovladači gk a motherboardu
odebral jsem ovaldače od desky a grafiky, použil jsem dirver cleaner, nainstaloval vše na desku, ale kromě IDE driveru (bylo upozornění, že není nutný a může způsobovat problémy) a nainstaloval poslední oficiální drivery na gk ze stránek nvidie
vykreslování v pohodě, bez chyb a artefaktů, agp 8x, fast writing... enable
+znatelný nárust výkonu.
p.s.: fajn pocit když to člověk vyřeší sám