Jak dostat video z digitální kamery do počítače

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
pepak.net
Začátečník
Začátečník

Jak dostat video z digitální kamery do počítače

Příspěvek od pepak.net »

Potřeboval bych trochu nakopnout správným směrem, protože v problematice kamer se naprosto neorientuju a ani nevím, kam bych se vlastně měl obrátit. Jde o to, že potřebuju video z digitální kamery (ne mojí) dostat do počítače. Video je nahrané na nějakých minikazetkách, jejichž označení jsem si nezapamatoval, ale pokud je to potřeba, můžu to zjistit. V manuálu ke kameře je popsaná cesta, jak video z kazetky přehrát na interní SD kartu. Opravdu to funguje, na SD je uložen MPEG, ke kterému už se přes USB rozhraní dostanu a mohu si ho nahrát o počítače.

Nicméně tohle řešení se mi moc nelíbí, hlavně proto, že se mi zdá, že musí hrozně likvidovat kvalitu záznamu - očekávám, že kdybych kódování prováděl až na PC a nějakým lepším kodekem, tak bude kvalita lepší. Kamera má výstup označený jako DV. Počítám, že přes ten by se měla dát připojit do počítače a poslat přímo signál z kazetky, bez mezikroku přes SD kartu. Ale jak to mám zprovoznit? Výrobce kamery nepovažoval tuto oblast za hodnou zaznamenání v manuálu. Je nějaký univerzální postup? Jaký kabel potřebuji (matně si vzpomínám, že jsem četl v souvislosti s DV něco o Firewire - není to doufám jediná možnost, nechci dokupovat Firewire řadič). Jaký software (pokud možno free)? Atd.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

windows movie maker > digitalizace videa... napíchni to přes USBéčko jestli tam je, a je to....
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

IEEE1394 je nejlepsi, ale nechci rikat jedinou moznosti, asi to jde i "nejak" pres USB, moje kamera ma oboje, ale pres USB jsem to nikdy nevyresil ku spokojenosti a pripojuju pres DV. Pak staci nejaky zachytavaci SW (Sony Vegas, Adobe Premiere, Ulead Videostudio, Pinnacle Studio...ale tusim, ze i ve Win je neco defaultne, minimalne ve Vistach) je jich plno a nekdere byvaji bundlovany k FW kartam. Pak uz je to snadne, pripoji se kamera, spusti soft a v nem se nastavi kam ukladat, dat record a pripadne provest nejaky postprocessing a nasledne konvertovat do velikostne pouzitelnyho formatu.
tot ve zkratce vse
.
pepak.net
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pepak.net »

No, to mi moc nepomohlo. Jaky kabel na to pouziju? Jak reknu grabovacimu programu, kde ma hledat video data? (ze nechci antenni vstup ale treba treti USB port, na kterem to rovnou bezi v DV formatu)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

lépe čti. třeba USB kabel. windows movie maker by to měl všechno čekovat, a najít všechny kamery :D
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“