Počítače se v síti navzájem nevidí (XP - Vista)

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
drumax
Začátečník
Začátečník

Počítače se v síti navzájem nevidí (XP - Vista)

Příspěvek od drumax »

Čau, taky problém.. :oops:
Včera se ke mně dostal book s Vistama, Home Basic. Potřeboval jsem ho umístit do síťě, ve které jsou všechny ostatní počítače s nainstalovanýma XPčkama. Doufal jsem, že to bude hodně user friendly, že prostě zapojím a jedu. Ale néé.
Net sice jede, book ostatní pc v síti pinguje, ale nevidí. Nevidí a můžu se snažit jak chci. Co se týče FW, tak jsou tam jen Windowsácký, integrovaný. Jen na booku je vlastně ještě Avast, ale ten by vadit neměl.

Může mi někdo, prosím, poradit, jak dosáhnout toho, aby se počítače v síti navzájem viděli?
Dík
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

Předpokládám, že máš ty PC nastaveny ve stejné pracovní skupině.
Já měl podobný problém. Akorát mě to blokoval norton na vistách, který tam byl nainstalovaný. Když jsem ho vypl tak jsem sice ostatní počítače taky nevidě,l ikdyž je to hledalo, ale přes zadanou adresu to normálně šlo.
Normálně jsem zadal \\jmeno_pc\ a jelo to.
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
drumax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drumax »

Odpoledne jsem si zkoušel hrát s IP adresama, místo toho, aby je počítače měli nastavený pevně, nechal jsem je, ať si ji zjišťují automaticky. A jé, ono to jedé :oops:

I tak dík.
aidzi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aidzi »

drumax píše:Odpoledne jsem si zkoušel hrát s IP adresama, místo toho, aby je počítače měli nastavený pevně, nechal jsem je, ať si ji zjišťují automaticky. A jé, ono to jedé :oops:

I tak dík.
Čau.. Právě se drbu se stejným problémem.. :( To jsi je nechal na obou, ať si je nastaví sám, nebo jen na jednom? A pokud jen na jednom, tak na kterém - XP nebo Vista?
Díky
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

obecně bývá problém v tom, že lidi zapomínají v nastavení sítě zapnout sdílení a zjišťování okolních PC...
drumax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drumax »

aidzi píše:Čau.. Právě se drbu se stejným problémem.. :( To jsi je nechal na obou, ať si je nastaví sám, nebo jen na jednom? A pokud jen na jednom, tak na kterém - XP nebo Vista?
Díky
Tuším, že jen na Vistách, ale když jsem potom ještě doma stavěl Wi-Fi síť, tak jsem od toho provizorního řešení upustil a nastavil jsem na všech strojích pevné adresy a jede jak LAN, tak Wi-Fi úplně pohodově..
bubanek píše:obecně bývá problém v tom, že lidi zapomínají v nastavení sítě zapnout sdílení a zjišťování okolních PC...
No tak s tímhle jsem problém neměl vůbec :roll:
Elektron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Elektron »

to aidzi: Pingnes se mezi sebou? Neblokuje ti to fw?
aidzi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aidzi »

Elektron píše:to aidzi: Pingnes se mezi sebou? Neblokuje ti to fw?
Jj.. Ping jede v pohodě.. A bylo to FW.. nějak jsem nepochopil - když povolíš přístup pro "všechny" a bez hesla, tak proč to FW pořád blokuje..? Dá se to v něm nějak nastavit? Musel jsem ho vypnout..
Elektron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Elektron »

No tak slava :) hlavne ze to jde. Jaky fw mas? urcite do jde nastavit.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“