Zdravím,
obracím se na Vás s prosbou o pomoc při řešení následujícího problému.
Vlastním již starší zvukovou kartu Sound Blaster Live! Value a rád bych ji zprovoznil se surround zvukovou sestavou Creative Cambridge Soundworks (4repro+1subwoofer), mám WIN XP PRO SP2 a bohužel se mi nedaří sprovoznit to tak, aby fungoval i onen subwoofer.
Stáhl jsem si poslední oficiální ovladače ze stránek Creative, ale nepomohlo to.
Dříve mi tato sestava fungovala (na starším PC a nyní jsem se k tomu chtěl vrátit, protože mi integrovaná zvuková karta na MB nevyhovovala - tuším že to je AC97, právě díky tomu, že nehrál subwoofer).
V nastavení WIN je výběr buď volba Kvadrofonní repro, Surround Sound a nebo Surround Sound 5+1 (pochopitelně těch voleb tam je více, ale tyto mi připadaly jako nejbližší tomu hw, který mám), v nastavení sw který je k oné zvukové kartě je nastavení buď headphones, 2 repro nebo 4 repro.
Pokud si to pamatuji správně, tak ve starší verzi programů ke zvuk.kartě byl i sw který testoval všechny repro a to včetně subwooferu, ale to v novější verzi už není a starší hlásí chybu (je to přeci jenom sw ke WIN 98 a ne na XP).
Moc děkuji za radu a pomoc.
SB Live! Value vs. Creative Cambridge 4+1 surround system
Moderátor: CageJ
- Peckoslav
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Thellwin
- Administrátor

- Caderom
- Začátečník

Creative FPS 1600 nemají 4.1 vstup, ale 4.0 vstup (2x jack - 1x zelený, 1x černý), proto nemůže být subwoofer otestován zvlášť, nízké tóny automaticky přehrává subwoofer. Ve Windows XP je správné nastavení pro toto repro "Kvadrofonní reproduktory". Pokud ti nehraje subwoofer, tak je buď rozbitý nebo máš basy ztlumené (vzadu na subwooferu tím kolečkem).
EDIT: Nevěděl jsem, že Inspire byly dělány jako 4+1. Každopádně záleží na vstupech, pokud ti nevede do repra oranžový jack, tak subwoofer signál sdílí.
EDIT: Nevěděl jsem, že Inspire byly dělány jako 4+1. Každopádně záleží na vstupech, pokud ti nevede do repra oranžový jack, tak subwoofer signál sdílí.
- Peckoslav
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
díky moc, opravdu bylo ztlumené kolečko, už mi to bassuje, kdyby bylo všechno takhle jednoduchéCaderom píše:Creative FPS 1600 nemají 4.1 vstup, ale 4.0 vstup (2x jack - 1x zelený, 1x černý), proto nemůže být subwoofer otestován zvlášť, nízké tóny automaticky přehrává subwoofer. Ve Windows XP je správné nastavení pro toto repro "Kvadrofonní reproduktory". Pokud ti nehraje subwoofer, tak je buď rozbitý nebo máš basy ztlumené (vzadu na subwooferu tím kolečkem).