Pc je starsi a ma urcite neaky ten rok , mozno viac. Sesternica ho pouzivala na uctovnictvo do prace pac stacil windows 98. Pred nedavnom jej system spadol s tym , ze jej zahlasilo "NEPLATNY SYSTEMOVY DISK" Ked som HDD hodil na recorver tak som zistil , ze polovicka hdd bola vymazana. Obnovil som jej data a teraz hura do instalacie. Win 98 som nabootoval z diskety a pri instalacii E://WIN98/SETUPCORN.EXE mi zahlasi kravinu , nieco v takom zmizle , ze aby som pockal na instalaciu a v zapäti , ze sa instalacia nemohla uskutocnit pretoze velksot subory instalatora musi byt neake cislo MB. Hdd maju kapacitu HDD1 vyse 1 Giga a HDD2 vyse 4 GIGA. Ked mi stale vyskakovala tato chyba aj po naformatovani a scanndisku a fdisku a bohvie coho , skusil som nahodit win XP.Na jednom HDD islo vsetko ok , ale ked sa pocitac restartoval a malo dojst ku druhej faze instalovania , tak mi vyskocili na obrazovku neake udaje ktore boli popisane na bielo + neake cisla v 2 sustave a nic sa nedialo .Skusil som to na ten prvy HDD ktory ma tych 1,85 GIGA. A takisto vsetko prebiehalo ok az do restartu . Potom sa nic nedialo . Vobec nic. Ked som vybral cd-room tak mi naskocila chyba NTLDR a isiel som podla navodu sem :
http://richardstary.wz.cz/ramy.php?hlav ... ntldr.html
Potom ako som toto aplikoval :
sa mi zmenila jedna vec a to ta , ze mi neblika v lavom hornol rohu biely kurzor. Ten pred tym blikal a teraz cakam kym sa zacne dalej instalovat a je iba cierna obrazovka.Objeví se řádek, na který napíšete:
copy e:\\i386\\ntldr c:\\
copy e:\\i386\\ntdetect.com c:\\
kde e:\\ je váš CDROM s instalačním CD Windows XP a c:\\ je váš primární disk, kde jsou nainstalovány poškozené Windows.
Restartujte systém.
V případě, že tento postup nepomáhá, zkuste místo kopírování (bod 4) napsat příkazy
fixmbr
fixboot
Potom restartujte počítač a po restartu nakopírujte ty soubory podle bodu 4.
Mozete mi prosim povedat ako dalej ? Som pomaly v koncov ..
Dakujem !