MSI K9AG Neo2 /-Digital (AM2, 690G) - zkusenosti?

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
jz.d
Nováček
Nováček

MSI K9AG Neo2 /-Digital (AM2, 690G) - zkusenosti?

Příspěvek od jz.d »

Zdravim vsechny majitele desek s chipsetem 690G.

Jelikoz stary Socket A fungoval dobre, tak jsem u nej zustaval ... ale nic nefunguje vecne ... jako dobry kompromis mi prisel prave AMD 690G + X4000 ... jediny MB s 3 PCI sloty (pouzivam haldu rozsirujicich karet) co jsem nalezl byla vyse zminena MSI (prehlidl jsem neco? Zna nekdo MB pro AM2 s vice nez 3 PCI sloty?)

Mam jeste par dotazu:
- ma nekdo drivery k integrovane zvukovce ktere netrpi znamymi neduhy u her? Zkousel nekdo porovnat tuto zvukovku s SB Live? Pokud jsem dobre videl mela by byt snad drobatko (papirove) lepsi nez SB Live, pominuli 3D problemy v obladacich. (dalsi PCI slot ;O()

- treti dotaz se tyka pretaktovani - jake mate realne stabilni vysledky (nejen na teto desce s 690G, ale i s jinymi 690G ci AM2 jako takove) FSB s/bez zvyseni napeti, atd?
Mi se podarilo dostat bez zvyseni napeti na 26x Mhz, coz se mi nezda az tak moc.
Dnes jsem narazil na clanky, kde pisi ze 65 process neni tak vychytany jako stary 90nm ... takze uvazuji o vymene procesoru .. ale nechci zase zbytecne moc topit .. babo rad ;O)

- nevi nekdo hranice OC soucasnych AM2 procesoru? Na webu jsem nasel par recenzi, ktere se shodly, ze na solidni desce 2.0G jde na 3.0G a BE kousky az na 3.15 (ale jsou zase drahsi) bez zvyseni napeti, atd, coz zni solidne ... otazka je kde je mez 690G jako takova a kde je mez meho kousku :O) Diky za info a prosim pouze realne zkusenosti, zadny flame. DIKY
EasyM@n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EasyM@n »

Mohu poradit jen k tomu procesoru. Pokud chces 90nm CPU, ktery malo zere tak zkus jeste sehnat Athlon64 X2 3800+, jadro Windsor, verze se snizenou spotrebou na 35W. Zaklad má 2GHz ale jde vytaktovat i na 3.
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

K tomu dotazu na desku s vice PCI sloty, Gigabyte dela desky i se 4ma. Ale jen s nForce chipsetama. Treba M61P-S3 s integrovanou grafikou nebo M56S-S3 bez grafiky. Jsou to celkem novy desky, alespon ta druha s nForce 560. Ty predchozi (nF 550) meli sloty 3
Ryzen 5800X @ 100W | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3466MHz | Zotac RTX3070 8GB | Asus Prime X470-Pro | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Focus Plus 650W | Dell G3223Q
kuba92
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba92 »

cus,potrebuju poradit , nejde mi mikrofon ,ale v jinym kompu jde,zkousel jsem všechno odinstaloval jsem a znova naistaloval zvukovku ale proste to nejde nevite v cem by mohl byt problem?
Case:Acutake alien , Zdroj:LC power 450w , Deska:MSI K9AG NEO2-Digital , Procesor:AMD Athlon 64 X2 5200+EE , RAM:2x 512mb Kingmax 800mhz , Grafika:integrovaná ATI Radeon x1250 , Disk:Samsung SpinPoint 160gb 8mb cache
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“