Výměna válce v peci u laserovky Minolta Magicolor 2 DL

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Výměna válce v peci u laserovky Minolta Magicolor 2 DL

Příspěvek od Trinom »

Ahojte, potřeboval bych poradit, jak dostat z pece výše uvedené barevné laserovky zapékací válce. Jeden válec se začal rozpadat (foto). Jde mi o to, že bych si nechal u nás v kovodružstvu vysoustružit identický válec a nahradil bych ho...

Otázka na vás zní, jak se dostat do pece a vyndat z ní válce...

PS: Google našel prd.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Nevim sice jak konkretne u tyhle tiskarny, ale kdyz jsem se pokousel o vyndani peciciho valce u hp laserjet 1010, tak jsem ji musel rozebrat snad do posledniho sroubku. Slo mi o vymenu "zapekaci folie" kterou je ten valec obalenej. Nakonec se mi to rozebrat povedlo, ale tu folii jsem zatim nikde nesehnal a tiskarna mi lezi rozebrana v krabici. Hlavni je se toho nebat, mit "ostrej sroubovak" a rikat si: kdyz ta tiskarna nefunguje, tak horsi uz to byt nemuze, jen lepsi. :wink:
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

No, ona ta tiskárna funguje, ale maže text. Ještě vyzkouším sekunďák...
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Taky mi tiskne, ale ta folie je potrhana od zapomenuty sponky, takze stranka ma uprostred necitelnej pruh. Kdyz ted koukam na ty tvoje valce, tak tam zadnou folii nemas? To me jeste nenapadlo to zkusit bez ni. U tebe ten hnedej flek je odpadlej kus? Vypada to jako nejaka pripecenina.
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Hněděj flek je připečenina, ta je v poho, ale vlevo od ní je kus urvanej (na tom obrázku je to málo vidět; maže text) a drží jen za okraj tý připečeniny...

Jaká fólie? Žádnou nemáme ani na druhý ČB Minoltě...
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

No proste ten valec byl v sedy "zapekaci folii", ktera se potrhala od sponky a delala necitelnej pruh pres prostredek tisknuty stranky. Urcite to vyzkousim smontovat zpatky bez ty folie a uvidim co to udela a dam vedet. Dik za inspiraci. :)
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“