Studentský notebook: 25,000-30,000,-Kč (včetně DPH)

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
ai_sOpOs
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Studentský notebook: 25,000-30,000,-Kč (včetně DPH)

Příspěvek od ai_sOpOs »

Studentský notebook:
Notebook chci na studium na VŠ. Denně budu pracovat kancelářskými aplikacemi, internetem.

Rozpočet:
25,000-30,000,-Kč (včetně DPH)

Velikost obrazovky:
Nemám s používáním notebooků zkušenosti. Doma mám 17" LCD (3 roky), takže nejsem schopen posoudit, jak by se mi pracovalo na menší obrazovce. Uvažuji o variantě menší notebook a LCD na práci doma (další výdaj navíc).
a) 14,1":
b) 15,4":

Preferované značky:
Samozřejmě bych rád Lenovo/IBM nebo HP, popř. Toshibu, kde je zaručená vyšší záruka dílenského zpracování. Ale jako chudý student se neubráním střednímu produ - podle mě Asus. Nemám vyhraněný postoj vůči žádné značce, pokud mě dokážete přesvědčit, že je kvalitní.

Nejčastější aplikace: Kancelářské aplikace, internet (FF, IM, Outlook, Skype), občasné pouštění filmů na DVD.

Notebook budu denně nosit.

Hry: Hry hrát nepotřebuju (Diablo II. se nepočítá).

Baterie: 3-4h (Plánuju dokoupit druhou, abych byl celý den soběstačný.)

Displej: Jsem zvyklý na klasický poměr, ale nebude problém se přizpůsobit, takže je to jedno.

Rozlišení: Tady si nechám poradit od zkušenějších. Ale asi spíš větší.

Lesklý/matný: Tady si opět nechám poradit od zkušenějších.

Design: Je pro mě druhořadý. Ale líbí se mi spíše jednoduchost (Lenovo/IBM, HP).

[Na jak dlouho?:[/b] 3 roky

Komponenty:
Určitě chipset Intel, poslední generace.

Procesor: Core 2 Duo (T7100, T7300, nevím, jestli to není zbytečně moc)

Operační pamět: 2GB (2x1GB[/b] (na tom si trvám)

Grafická karta: Zřejmě mi bude stačit integrovaná (X3100), ale jinak samozřejmě nVidia.
Radši bych DVI konektor, ale nevím, zda-li vůbec je u integrovanách řešení.

Pevný disk: 80-160GB, 7,200rpm. (Využívám externí disk připojitelný přes FireWire.)

Optická mechanika: DVD+-RW (Light Scribe není nutný, podpora DVD-RAM výhodou ne podmínkou)

Nadstandardní funkce:
- WLAN (b/g/n)
- Bluetooth
- FireWire
- DVI konektor (výhodou ne nutností)
- čtečka pamětových karet (výhodou ne nutností)
- čtečka otisků prstů (výhodou ne nutností)
- intergrovaná kamera (výhodou ne nutností)

Díky všem za podněty, názory a rady.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Lenovo ThinkPad R61 - myslím, že si dokonec bude moct vybrat konfigurac, která ti bude vyhovovat...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
ai_sOpOs
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ai_sOpOs »

Tak konfigurátor pro Lenovo jsem na českých stránkách nenašel.

Potřeboval bych slyšet i jiný varianty (kdybych se nemusel koukat na prachy, tak jsem si NB Lenovo už dávno koupil).

Taky jestli se někdo může vyjádřit k tomu 14,1" nebo 15,4" a jaký je k tomu nejlepší rozlišení.

Každej známnej mě ujišťuje o něčem jiným (Asus, Toshiba, Sony, ...), ale chtěl bych slyšet víc názorů od zkušenějších. Tihle lidé většinou měli jeden NB, z toho se nedá objektivně soudit.
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

ai_sOpOs>

Já osobně si myslim že cokoliv kromě Aceru nemůže bejt zlý :roll: (vlastní zkušenost)
Co jsem tak zaslechl tak HP bývají hodně solidní a Lenovo taktéž. Ani s Dellem neuděláš chybu...

Asus...u toho bych řekl že je zpracováním tak střední třída...táta má jeden v práci a kamarád má taky jeden ( oba z nižší cenový spíš cca 18tisíc) a zpracování plastů neni nejlepší, nelícují přesně k sobě, ale možná to je záležitost kusu. Pokud narazíš na dobrej kus, tak bych ho bral.

P.S. Teď mám vcelku levný HP510 a zpracováním jsem nadšen
MB: Asus P8P67 CPU: Intel Core i5 2500K@4,5GHz@Gelid Tranquillo Memory: A-Data 8GB DDR3 1600 MHz GK: AMD Radeon HD6870 HDD: WD Caviar Blue 1TB PSU: Seasonic S12II-520W Monitor: Samsung BX2240
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ai_sOpOs píše:Tak konfigurátor pro Lenovo jsem na českých stránkách nenašel.
Měl jsem na mysli "stock" konfigurace - Lenovo u nás konfigurátor neporovozuje...

Pokud chceš notebook denně nosit je výhodnější 14" - nejlepší rozlišení je v tomhle případě asi WXGA+ (1440 na 900) bohužel se s ním moc laptopů neprodává...

Asus bych nechtěl - nebo uvažoval bych o něm, ale tak od 40k vejš - a i tam má většina značek (i Acer) vyšší užitnou hodnotu...

Pokud chceš jiný doporučení než ThinkPad R61 - tak třeba HP Compaq 6710b (6510b - 14" verze) nebo nějakej levnější Dell Latitude, Toshiba Tecra A8 (nová A9 je docela drahá), možná nějakej FSC Lifebook - pokud se ti ho povede sehnat do 30 000 atp.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Obrázek
ai_sOpOs
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ai_sOpOs »

Nakonec jsem došel k tomuhle notebooku:

HP Compaq 6710b (GB891EA)

Koupím si ještě 1GB RAMky a bude to :-D
Chci se zeptat jestli bych měl upřednostnit nějakého výrobce (Corsair, Kingmax, Kingston)? A nevíte jaký moduly tam dává HP z výroby? Předpokládám, že jsou to 667MHz.

BTW: Na netu jsem tenhle NB za 25,500,-Kč (s DPH).
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Já osobně v tomhle laptopu provozuju branded Kingstona určenýho přímo pro NTB HP Compaq... Pokud vím tak jedou i normální Kingstony, Transcendy a další... Z výroby tam mám nějakýho Hyundaie :) ...
Obrázek
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Osobně mám R61čku ale s nVidia Quadro NVS140M a jsme velice spokojen, ale ta se bohužel do tvého limitu nevejde, tak doporučuju tenhle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50601
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
MICT14N
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MICT14N »

ja nemam presnej typ ale radu, 1. nikdy neber acer 2. nikdy neber SiS nebo Intel grafiku, ja mel intel a vetsi srot snad ani neni
Zákl. deska: DFI Infinity nF4x Procesor: AMD Sempron 2800+ (1,6GHz@2,16GHz) Graf. karta: Gigabyte GeForce 6600GT 128MB DDR (NV43)Paměť:: Kingston 1024MB + 512MB DDR 433MHz CL 2,5 (@405MHz; CAS lat.=2)Mechanika: LG SuperMulti GSA-H20L (lightscribe) HDD: Hitachi Deskstar 80GB SATA Zvuk: Sound Blaster X-Fi Case: KME MidiTower ATX CX-Y662 bílá OS: Windows XP SP3
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

osobně bych ti doporučil také to co kolega SS_Rambo.Zpracování výborný, co se grafiky týče - stačí, většinu her rozjedeš - výkon - cca 1900 bodů v 3D marku 03.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Je to sice trošku mimo, ale k té kvalitě šasi, tak je hoodně pevné, dneksa jsme se p osvéém zavřenémbooku omylem prošel a přestál bez jakékoli úhony... Naštěstí...
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

SS_Rambo píše:Osobně mám R61čku ale s nVidia Quadro NVS140M a jsme velice spokojen, ale ta se bohužel do tvého limitu nevejde, tak doporučuju tenhle:
hehe,tuhle potvoru z toho odkazu co jsi postoval jsem si dneska shodou okolností objednal :) už se těšim :)
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

ChrastyII píše:
SS_Rambo píše:Osobně mám R61čku ale s nVidia Quadro NVS140M a jsme velice spokojen, ale ta se bohužel do tvého limitu nevejde, tak doporučuju tenhle:
hehe,tuhle potvoru z toho odkazu co jsi postoval jsem si dneska shodou okolností objednal :) už se těšim :)
Jo tohle je 14ti palcák. tzn. že ty mají ještě ocelovou výztuhu ve víku displaye => tzn. že jsou ještě pevnější.
g4b0un
Nováček
Nováček

Příspěvek od g4b0un »

ai_sOpOs píše:Nakonec jsem došel k tomuhle notebooku:

HP Compaq 6710b (GB891EA)

Koupím si ještě 1GB RAMky a bude to :-D
Chci se zeptat jestli bych měl upřednostnit nějakého výrobce (Corsair, Kingmax, Kingston)? A nevíte jaký moduly tam dává HP z výroby? Předpokládám, že jsou to 667MHz.

BTW: Na netu jsem tenhle NB za 25,500,-Kč (s DPH).
Mám ho v konfiguraci GR685EA upgradovanej o 2x 1GB A-DATA DDR2 667MHz a bez problému. Jinak původně byl uvnitř 1GB DDR2 667MHz modul od Samsungu
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“