Podložky ke šroubkum při montáži MB?

Vše týkající se základních desek. Od problémů, výběru, informací, BIOSů, ovladačů a další.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
kotas86
Nováček
Nováček

Podložky ke šroubkum při montáži MB?

Příspěvek od kotas86 »

Dobrý den, tady na fóru jsem našel, že se při připevňování desky do distančních sloupků nemusí dávat pod šroubky podložky. Chci se ale ujistit, jestli je to opravdu tak. Mám desku Gigabyte GA-P35-DS4 a jde hlavně o to, že mi známý říkal, že bych je tam projistotu dát měl, ovšem ani k desce a ani k casu sem žádné podložky nedostal. Je tedy nutné je tam dávat nebo je to zbytečnost ? Popřípadě z čeho je nejlepší je vyrobit. Díky
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

Ja nikdy nic podobnyho nedaval, sice nekdo rika, ze to je kvuli probijeni, ale za este se mi nic podobnyho nestalo. S klidem bych to prisrouboval na ty distancni sloupky.
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Také tam podložky nemám, bez problémů.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

ted uz se vubec nepouzivaji protoze to neni potreba
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
kotas86
Nováček
Nováček

Příspěvek od kotas86 »

Dobře díky, teď už v tom mám jasno a deska už je namontovaná :)
graf8
Červená karta
Červená karta

Re: Podložky ke šroubkum při montáži MB?

Příspěvek od graf8 »

sorry že vytahuju takhle staré téma ale já jsem nedávno dával PC do jiné case a bez těch podložek to nejelo..... :( dal jsem podložky a všechno jede jak má.... 8-)
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

2graf8: něco jiného jsou distanční sloupky a podložky. Bez distančních sloupků je jasné, že to nejede a nejspíš už nikdy nepojede. :D :roll: :stupid2:
graf8
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od graf8 »

Mastodont píše:2graf8: něco jiného jsou distanční sloupky a podložky. Bez distančních sloupků je jasné, že to nejede a nejspíš už nikdy nepojede. :D :roll: :stupid2:
ehm.....sorry ale nejsem úplný debil :evil: ...vím co to je distanční sloupek a podložka !!!!!!!! mě to nejelo bez PODLOŽEK!!!! dal jsaem tam podložky a jelo to.......já jenom pro upřesnění
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Neměl jsi spíš šrouby k MB utažené na krev? :) To někdy nadělá paseku :(
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
graf8
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od graf8 »

Michael24 píše:Neměl jsi spíš šrouby k MB utažené na krev? :) To někdy nadělá paseku :(
zkoušel jsem je povolovat ale i tak to neběželo.....ale to už to neřeším 8-) teď už mi to fachá tak jak má od toho co jsem je tam dal......prostě pokud je máte tak je tam doporuduču dát protože předjdete problémům.... :wink:

//edit Wilik - promaz OT
janis
Začátečník
Začátečník

Re:

Příspěvek od janis »

tx3rf píše:Ja nikdy nic podobnyho nedaval, sice nekdo rika, ze to je kvuli probijeni, ale za este se mi nic podobnyho nestalo. S klidem bych to prisrouboval na ty distancni sloupky.
Většina desek má kolem otvorů pro šroubky pocínované plošky z obou stran - musely by se dát fíbrové podložky z obou stran,aby se odizolovalo propojení desky skrz šroub a distanční sloupek na skříň.To by se dělalo dost blbě,ale dejme tomu - proč ale?Deska se skříní vodivě spojená být může (ne-li přímo musí),ovšem právě jen pomocí těch distančních sloupků.
Fíbrové podložky se dřív dávaly jen na šroubky a to kvůli správnému dotžení (vymezily vůli a nedovolily promáčknutí desky při přílišném dotažení šroubů).
Odpovědět

Zpět na „Základní desky“