Problem s CPU nebo Pameti?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
pipak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problem s CPU nebo Pameti?

Příspěvek od pipak »

Mam problem a zaroven dotaz.Mam sestavu AMD Athlon 64 X2 3600+ EE,Leadtek GF 7900 GT,2*1 GB DDR (667 mhz),HDD Sata,a hra Lineage mi treba hned pri spusteni spadne a to treba i trikrat za sebou,ale pak na poctvrty jde v poho.Nebo nejaky hry se mi zasekavaj.Neni to ale vykonem.Je to proste ze minutu jede v poho a pak se zasekne a furt dokola.Jedna hra se mi seka treba hned v menu.Poradi nekdo cim by to mohlo bejt?Prej to muze byt tim dvoujadrem,tak bych se pak chtel zeptat na nejakej soft co by jedno to jadro vypnul.Novy ovladace i optimizer jsem zkousel.A nebo mi jeden typek rikal ze to muze byt dualnim zapojenim Ramek.Pls poradte nekdo.Dik

//EfineSS: Presun z AMD
EpileptickyKrecek
Začátečník
Začátečník

Re: Problem s CPU nebo Pameti?

Příspěvek od EpileptickyKrecek »

pipak píše:Mam problem a zaroven dotaz.Mam sestavu AMD Athlon 64 X2 3600+ EE,Leadtek GF 7900 GT,2*1 GB DDR (667 mhz),HDD Sata,a hra Lineage mi treba hned pri spusteni spadne a to treba i trikrat za sebou,ale pak na poctvrty jde v poho.Nebo nejaky hry se mi zasekavaj.Neni to ale vykonem.Je to proste ze minutu jede v poho a pak se zasekne a furt dokola.Jedna hra se mi seka treba hned v menu.Poradi nekdo cim by to mohlo bejt?Prej to muze byt tim dvoujadrem,tak bych se pak chtel zeptat na nejakej soft co by jedno to jadro vypnul.Novy ovladace i optimizer jsem zkousel.A nebo mi jeden typek rikal ze to muze byt dualnim zapojenim Ramek.Pls poradte nekdo.Dik
RAM
pipak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pipak »

takze kdyz je hodim do tech slotu stejny barvy,tak uz vlastne nebudou jako dual ne?
Hoouuuu,domluvil jsem
Athlon 64 X2 3600+EE,GF 7900 GT/GTO,2*1 GB DDR 2 (667 mhz) A-Data,HDD WD 250 GB Sata/300 + WD 250 GB ATA/100
koukon
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od koukon »

Kam máš ramky zapojit máš napsané v manuálu od desky tak si to přečti .
Asus M2R32-MVP, Athlon X2 5200+, 2x1GB DDR2 800MHz Geil, Sapphire X1950GT, Cooler Master Cavalier 3, Fortron 400W
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Odkdy mas tento problem? Od te doby co jsi postavil sestavu? Nebo po upgradu nejake komponenty? Nebo z niceho nic? Bylo by dobre to specifikovat..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
EpileptickyKrecek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EpileptickyKrecek »

pipak píše:takze kdyz je hodim do tech slotu stejny barvy,tak uz vlastne nebudou jako dual ne?
Pokud chces dual channel kazda ram musi byt v jinnak barevnem slotu
pipak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pipak »

Dela to uz od zacatku koupeni sestavy.A zkousel jsem zapojeni jak dual tak single.Dokonce i jen po jedny ram.Jsem to zkoumal bliz a vsim jsem si,ze treba u jedny hry mi to dela,ze kdyz ji spustim tak chvilku bezi v poho a vytizenost cpu je kolem 10%,ale pak se najednou zacne sekat a vytizenost cpu je presne 50%,tak jsem myslel jestli nahodou nejak neblbne to jedno jadro?
Hoouuuu,domluvil jsem
Athlon 64 X2 3600+EE,GF 7900 GT/GTO,2*1 GB DDR 2 (667 mhz) A-Data,HDD WD 250 GB Sata/300 + WD 250 GB ATA/100
pipak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pipak »

a jeste by me zajimalo neco.Skoro kazdej den,tak jednou denne se mi sam od sebe zapne PC.Nekdy to je i znicehonic v noci.Nevite cim by to mohlo byt?
Hoouuuu,domluvil jsem
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“