MaWa píše:chjo. jakakoli tocici vec je vzdy slyset vic, nez stav, kdyz tam ta tocici vec neni. to doufam nepopiras.
Neříkám, že by nějaké měřící přístroje ten "hluk" od sotva se točících fanů nezaznamenaly. Ale popírám, že běžný smrtelník by byl schopen rozpoznat rozdíl mezi pasivním reseratorem a sotva se točícíma fanama na 5V. Jak jsem psal výše, stejně je vždy spolehlivě přeřve větrák ve zdroji.
MaWa píše:reserator to teplo odvede pryc, pasiv ho neodvede nikam. rozdil je jasne patrny obzvlaste v lete...
Ano, to je možná pravda, ale i s vodníkem v kompu je nutné mít v bedně minimálně dva fany kvůli chlazení ostatních součástek. Krom toho, je pěkné že reserator odvede teplo ven, ale když ho malý výměník reseratoru nedokáže pořádně odevzdat do okolí, je to stejně naprd. Reserator by hi-end sestavu typu OC C2D a GF8800 neuchladil, hi-end vzduch to zvládne relativně v pohodě, se stejným "hlukem" a za poloviční cenu.
MaWa píše:
ale takto to na tom foru je stale. lidi si prectou nekde neco a najednou jsou strasne chytry a sezrali moudrost sveta a pritom to videli jen na obrazku...cest vyjimkam, lidem kteri opravdu maji veci vyzkousene nez zacnou neco placat...
Možná se budeš divit, ale s Reseratorem mám osobní zkušenost, měl jsem ho nějakou dobu na své staré sestavě (AXP3200+, GF6800). Dvakrát jsem ho reklamoval, pokaždé kvůli čerpadlu. Poprvé odešlo úplně, podruhé začlo po čase dost nepříjemně vrčet, podle mě kvůli vysokým teplotám vody. Nakonec jsem ho vrátil a koupil kvalitní vzduchové pasivy. Rozdíl v hlučnosti žádný, teploty šly možná o pár stupínků nahoru. Krom toho mě dost štvalo že se nezapínal současně s kompem.Toť k mojí zkušenosti s tímto výrobkem.
MaWa píše:
ty na to ale stale koukas z toho pohledu, ze chces vykon, a nevadi ti cekat 3 tydny na bloky z USA, objednavat bloky na Slovensku, pak to nejak davat dohromady atd. reserator kupuji lide, kteri chteji ticho, chteji ho hned, a chteji ho jednoduse, protoze nechteji a ani nemaji cas resit, kde a co by se dalo levneji a radostneji slozit
Doporučoval jsem snad někomu aby objednával z USA? I v Čechách se daj sehnat za slušnou cenu díly na supr vodníka. Ohledně objednání ze Slovenska - nevidím v tom problém, kámoš nedávno objednával viscooly a do týdne je měl doma.
Reserator stejně přijde v krabici kde jsou jednotlivé díly a člověk si je musí složit sám. Tak v čem je ten rozdíl oproti tomu když vezmu díly z e-shopu a přijdou mi taky v jedný krabici?
MaWa píše:
a mozna se budes divit, ale presne tito lide nemaji cas ani naladu resit nekde na forech vodniky, a proto se v diskuzich tezko setkas s jinym nazorem nez s tim, ze reserator je shit. protoze lidi, kteri ten reserato oceni, na fora obvykle nechodi. a na tohle reserator bohate staci, staci na to i big water, i kdyz s vyjimkami. a za timhle si stojim.
Ano, uznávám že reserator je pro člověka co se v tom moc nevyzná, nechce to řešit a asi ho ani nezajímá že by někde jinde sehnal za stejné peníze něco lepšího. Počítačových sestav ze supermarketu se taky prodá hafo, i když jsou to většinou dost shity.
Ale když už si původní tazatel dal tu práci a hledá na fórech informace, tak předpokládám že chce za své peníze dostat to nejlepší a to Reserator bohužel není.
Jinak, myslím že v této diskuzi asi nemá cenu pokračovat, já tě asi o svém názoru nepřesvědčím a ty mě o tvém taky ne, tak peace...