má tato sestva cenu?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
pruspe
Nováček
Nováček

má tato sestva cenu?

Příspěvek od pruspe »

mám už hodně starý počítač, chtěl bych ho vylepšit, ale nemám moc peněz, tak jsem vybíral tak ňák nejlevnější co se našlo, jsem laik a tak než něco koupim, tak bych se tady chtěl zeptat, jestli to má vůbec cenu kupovat
muj výběr:
procesor - INTEL Celeron D 347

Kód: Vybrat vše

http://www.alza.cz/intel-celeron-d-347-3-06ghz-533mhz-fsb-512kb-cache-socket-775-em64t-box-cedarmill-d68842.htm
grafická karta ATI Radeon HD2600PRO OC

http://www.alza.cz/graficka-karta-ati-sapphire-radeon-hd-2600pro-oc-d76786.htm
operační paměť 2GB (kit 2*1GB) DDR2 800 MHz PC6400 A-DATA EXTREME EDITION Vitesta RETAIL BOX

http://www.alza.cz/2gb-kit-2x1gb-ddr2-800mhz-pc6400-a-data-extreme-edition-vitesta-retail-box-vhodne-pro-dualchannel-d69200.htm
DVD-ROM mam, mně vyhovuje a stejně tak pevný disk
ještě bych chtěl ňákou dobrou základní desku, tak do 1500 myslíte, že by se dala sehnat?
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

tak ten cpu vem celeron 420,ramky a-data ne EE verzi,za ušetřené peníze vem HD2600XT a desku ti doporučím trochu nad limit a to Gigabyte P31-DS3L
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
xmen2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xmen2 »

Presne desku diky tomu ziskas kvalitni a ten procak si na ten takt v klidu pretocis a kdyby se ti chtelo tak priplatis par stovek a sezenes si nejlevnejsi C2D nekde v bazaru za moc hezkou cenu.
pruspe
Nováček
Nováček

Příspěvek od pruspe »

a když si koupim C2D procesor, který bude mít např. takt 2*2,2 GHz
pudou mi na tom pak hry, který třeba potřebujou 3,5 GHz?
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

pruspe píše:a když si koupim C2D procesor, který bude mít např. takt 2*2,2 GHz
pudou mi na tom pak hry, který třeba potřebujou 3,5 GHz?
Ziadna hra nepotrebuje 3,5 Ghz. A podmienky sa uz takto ani stanovit nedaju, nie v tejto dobe dvoj a stvorjadrovych procesorov.
pruspe
Nováček
Nováček

Příspěvek od pruspe »

No tak dneska už jsou hry, který potřebujou 2 GHz (těch 3,5 jsem myslel jenom jako příklad), tak bych řek, že za tak 1 rok budou hry potřebovat 2,5 GHz. A mě zajímá, jestli když si koupim dvoujádro o výkonu 2*2,2 GHz, jestli mi na tom pak pude to co potřebuje 2,5 GHz
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

pruspe píše:No tak dneska už jsou hry, který potřebujou 2 GHz (těch 3,5 jsem myslel jenom jako příklad), tak bych řek, že za tak 1 rok budou hry potřebovat 2,5 GHz. A mě zajímá, jestli když si koupim dvoujádro o výkonu 2*2,2 GHz, jestli mi na tom pak pude to co potřebuje 2,5 GHz
Na procesore v dnesnych dnoch az tak nezalezi, skor zalezi na grafickej karte. Samozrejme procesor musi byt primerany grafickej karte, ale to je uz o niecom inom ako ciste o frekvencii.
xmen2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xmen2 »

Je to jedno kdyz si koupis bud E2140,E2160 nebo E2180 tak neprohloupis je to mirne orezane C2D ktere se da lehce pretocit na 3GHz vetsina kousku.Usetris a vykonu budes mit habadej,je to rozhodne lepsi nez celeron. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“